Резултати от 1 до 2 от общо 2

Facebook купува и Oculus Rift - за $2 млрд.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #1

    Facebook купува и Oculus Rift - за $2 млрд.

    След неотдавнашната покупка на платформата за мигновени съобщения WhatsApp, сега най-голямата социална мрежа слага в кошницата и разработчика на на очила за виртуална реалност Oculus VR. Според официалната информация, стойността на въпросната сделка е $2 млрд. В брой Oculus ще получи $400 млн., а останалите $1,6 млрд. ще бъдат изплатени под формата на акции във Facebook. Споразумението между двете компании предвижда и заплащане на допълнителни $300 млн. в брой и в акции в случай на постигане на определени цели. Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на 2014 г.

    В коментар за причините за сделката Марк Цукерберг казва следното: "Мисията на Oculus VR е да предоставя взаимодействие, което в момента изглежда невъзможно. Тяхната технология открива вратите към свят от съвършено нови видове изживявания. Oculus VR има големи планове и ние не възнамеряваме да ги променяме, а се надяваме да ускорим реализацията им"
    Според Цукерберг, Facebook ще се съсредоточи върху това да предоставя на Oculus VR помощ в разработката на комерсиална версия на техния продукт и в развиването на партньорски отношения с разработчиците на игри. Освен това, шефът на социалната мрежа дава да се разбере, че след като Oculus VR постигне поставените цели в гейм индустрията, Facebook ще направи всичко възможно за съществено разширение на основната област на използване на устройствата на фирмата.
    "Имаме намерение да направим Oculus платформа за осигуряване на най-необикновени изживявания" добавя още Цукерберг. "Само си представете възможността слагайки очилата у дома, да се озовете на треньорската скамейка по време на важен мач, на лекция в университета или на медицинска консултация лице в лице с лекаря"
    Изпълнителният директор на Facebook сравнява Oculus с "нова социална и комуникационна платформа" и очевидно вижда бъдещето й далеч отвъд гейминга, който предопредели успеха на Oculus VR в Kickstarter. Цукерберг смята, че в бъдеще разработките на Oculus VR ще позволят на хората не само да споделят определени моменти от живота си с приятели, но също да изживяват заедно с тях и цели събития и приключения.

    от пцворлд

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #2

    Отговор: Facebook купува и Oculus Rift - за $2 млрд.


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Oculus Rift Dev Kit 2
    От svoi във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 06-01-15, 18:23
  2. БТК продадена за 2,112 млрд. лв
    От MrMyr във форум Коментирай новина
    Отговори: 17
    Последно: 06-05-07, 22:22
  3. MP3 плеърите носят вреди за $400 млрд. на САЩ
    От IvO™ във форум Коментирай новина
    Отговори: 3
    Последно: 16-04-07, 23:01
  4. Microsoft глобен $1.52 млрд. заради MP3 патент
    От Edin_Lud във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 24-02-07, 13:36
  5. Отговори: 1
    Последно: 13-06-03, 19:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе