Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 180
Like Tree1Одобрявам

да спирам ли климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2011

Re:да спирам ли климатика?

това за тръбичката не се бях сетил ей сега отивам

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2010

и още:

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321385645[/time]_________________________________________________

Като цяло климата е доста добре-чиста платка,компресорът е като нов но от фирмата си казаха тежката дума:
    За 3 год.спиране и пускане всеки ден,при Всякакви температурни разлики-води до това.
    Ето още от десекцията:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Дори и преоразмерения ми климатик в спалнята не го спирам. Не знам обаче как му се отразява това, че като е прекалено мощен за помещението ми и работи on/off дори и при - 5градуса. Дефакто и при минусови температури той често бързо си достига температурата и започва да работи като конвенционален. Не знам как тази работа при минусови температури се отразява на инверторен климатик, но все пак досега ме е издържал близо 8г.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2010

ето платката:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Тук е от
    Nov 2011

ами то и моя работи доста често като конвекционален.аз за това държа всички стай отворени и се опитвам да му помагам. за северна стая с две външни стени с изолация с дървена дограма стъкло пакет,изолиран окачен таван с каменна вата, майсторите идваха гледаха и казаха 12-ка трябва,щото имало и два коридора обща площ 7 м2.аз съответно казах ОК слагайте и явно сега идва голям под мене се тoплят на дърва до мене също над мен има тавански помещения само 2 стени външни но с изолация фибран 5 см. града е Смолян

7. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от b.shterev
    Ех, ама и ти - не си ли чел книжката на твоя климатик? И защо продължаваш да си мислиш, че тук повечето си измислят? Ето - дано останеш доволен. Съвсем произволно хванах тази книжка и веднага ти я показвам. Дори и самия текст е почернен - защо ли??? Ако и този път не ти е достатъчно... И защо не се разрови в нета да погледнеш разни инструкции, досега можеше сам да си отговориш на въпросите си.
    Това, което си качил, да не е импровизация на някоя продавачка от магазин за клими? Защото гледам, че е пълно с наподобяващи седмокласнически стил правописни "несъвършенства"? Аз мога още по-успешно да редактирам снимката ти, с какъвто си избереш текст, само кажи.

Може ли сега, да се постараеш и да намериш това, което си лепнал, в сайта на Panasonic, а? Защо ли предварително знам, че опитите ти ще са обречени на провал?

И това е записано в малката ( рекламна ) книжка - не съм поглеждал по-големите бумаги съпровождащи климатика, но и там вероятно ще е още по-добре обяснено.
    Погледни първо големите бумаги и тогава се изкажи отново, приятел. Тия дни само в ръководствата на Панасоник не съм се ровил, но ще погледна и там, бъди сигурен.

edit: И накрая, за домашно ти оставям да прочетеш сервизните инструкции за твоите климатици. Аз вече ги попрегледах. Meжду другото, там никъде не пише тая побългарена глупост, че при -3*С климатикът не трябвало да се изключва, a и въобще нищо в тоя смисъл.

http://filearchiv.ru/27023403 (линкът е променен на 17.11.2011)

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

1. Щом производителя е направил копче за пускане и спиране значи може да се пуска и спира.
    Цитат Първоначално публикувано от ferdi
    и още:

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]ноември 15, 2011, 21:34:05[/time]_________________________________________________

Като цяло климата е доста добре-чиста платка,компресорът е като нов но от фирмата си казаха тежката дума:
    За 3 год.спиране и пускане всеки ден,при Всякакви температурни разлики-води до това.
    Ето още от десекцията:
    Ами ако си им казал че го спираш и пускаш всеки ден какво друго очакваш да ти кажат?
    А ако не си има казвал, тогава нека докажат че: 1. си го спирал и пускал всеки ден. 2. Че повредата е точно от това, но не с показването на някаква брушурка упътване писана незнайно от кого....

10. Junior Member Аватара на doxr
    Тук е от
    Dec 2006
    Живее в
    Usa

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Спора е: Купих си климатик за да не плащам големи сметки, сега как да измисля да спестя още три лева на месец и да скапя машината ама ако може да е в гаранция, че да ми я оправят после.
    Ей за това е спора.
    Тооочно колега, а защо не го спираме докато цепим дърва.
    Съвременното отопление ни дава повече комфорт и по-малко грижи. Като естествено си има цена, не говоря точно за сметката.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    1. Щом производителя е направил копче за пускане и спиране значи може да се пуска и спира.
    Ами ако си им казал че го спираш и пускаш всеки ден какво друго очакваш да ти кажат?
    А ако не си има казвал, тогава нека докажат че: 1. си го спирал и пускал всеки ден. 2. Че повредата е точно от това, но не с показването на някаква брушурка упътване писана незнайно от кого....
    Патка, в инстукцията на колата ти, едва ли пише, че не трябва да я караш със 6000-7000 оборота... и въпреки това, не го правиш.
    Това, че имаш такова показание на оборотомера, не те поощрява, нали?

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Че то обикновено при около 6000 оборота в минута е максималната мощност на колата и няма никакъв проблем да се кара с такива обороти. Друг е въпросът, че тогава става много алчна откъм гориво.

13. Тук е от
    Oct 2011

Чакай да позная... вие, като си паркирате колите, сигурно ги зарязвате с пуснат двигател, защото:

• така е по-икономично;
    • има по-малка вероятност да се повредят, отколкото при пускане и спиране на ДВГ-то;
    • автомонтьорите са ви казали, че така е по-добре;
    • по-комфортно е някак си;
    • не се налага да чакаш, докато загрее моторът;
    • маслото няма да стане на мармалад от студа;
    • в книжката е написано с удебелени букви на български, че ако го гасите гаранцията ще отпадне

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev
    Че то обикновено при около 6000 оборота в минута е максималната мощност на колата и няма никакъв проблем да се кара с такива обороти. Друг е въпросът, че тогава става много алчна откъм гориво.
    Чужда п***ка и чужда кола кокали нямат, лашкайте/натискайте газта до дупка...

Направо се чудя какво толкова ви обясняват?
    Лашкайте до дупка пък каквото дойде.

Купили сте си жигулки и голфчета, пък искате всеки ден да ги форсирате и изпъвате все едно сте си купили ферарита и ламборджинита.
    Ганьовска му работа.

Малко климатици могат да понесат ежедневен форсаж на максимум в продължение на години(3-4години да кажем).

Когато си купите ферарита ще ги карате като ферарита, като нямате пари и ги търсите с обърнати обратно джобове си кротувате и се "тътрите" по пътя спокойно с жигулките които имате, иначе я феродо, я целия съединител и от време на време двигател(я прегрял, я блокирал) и се оказва, че ремонта наполовината на нова ладичка и вие започвате ревовете- "У-у-у-у търгаши, не ги е срам, по добре нов климатик отколкото ремонт на стария на тея пари които искат..."

Хем ви сърби, хем ви боли: "Как ще дадете толкова пари за ремонт, като с още малко и си купувате нов???Да ама не може ли да се спести за на жената ново палто, че поне да можете да спите спокойно без и да не ви резне вакуумирането ???"

Въпроса е как да "спестиш" и от какво като си попилял климатика/жигулката с тея ежедневни "драг гонки" на пълен форсаж???

Е така един познат първоначално обясняваше как ако се наложи да си ремонтира колата всичко ще му е много евтино.Когато "опря ножа до кокала", той си дръпна гъза :"как ще дам за амортисори на това дайхацу общо 1600 лева и от пестене си "го сложи сам" с едни втора употреба амортисори от дайхацу със спортно окачване като даде само 80 лв/амортисьор и ги отреза за да паснели.Мина 2 месеца и като се разскърца я "депозира" в една автокъща, ма те баламите отдавна се изтарикатиха и не кълват.Като видя, че няма шарани взе мен да ме подхранва 'нали ще си купуваш кола, що не вземеш моята???много е хубава!"
    Само като го знам как поддържа техниката си и каква пинтия е, НИКОГА няма да купя каквато и да техника от мизерник неспособен да я поддържа.Ако ставаше от дърво щеше сам да издяла амортисьори само и само да е тарикат...

П.П.: Като стана въпрос за автомобили само да отбележа, че за преодоляване на последиците от студения старт на двигателя и така нареченото му "осмоляване" от маслото при ниски температури, в Скандинавия една част от производителите на автомобили предлагат специална опция- автомобил с постоянно подгряване на двигател и картер в състояние на покой.Паркираш в гаража вадиш кабела и удължителя и включваш леката кола в мрежата...
    ...има и фирми които предлагат такива поддържаши топлината уреди:

1. http://www.padheaters.com/

2.http://www.wolverineheater.com/

16. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от mirowski
    Това, което си качил, да не е импровизация на някоя продавачка от магазин за клими? Защото гледам, че е пълно с наподобяващи седмокласнически стил правописни "несъвършенства"? Аз мога още по-успешно да редактирам снимката ти, с какъвто си избереш текст, само кажи.

Може ли сега, да се постараеш и да намериш това, което си лепнал, в сайта на Panasonic, а? Защо ли предварително знам, че опитите ти ще са обречени на провал?
    Погледни първо големите бумаги и тогава се изкажи отново, приятел. Тия дни само в ръководствата на Панасоник не съм се ровил, но ще погледна и там, бъди сигурен.

edit: И накрая, за домашно ти оставям да прочетеш сервизните инструкции за твоите климатици. Аз вече ги попрегледах. Meжду другото, там никъде не пише тая побългарена глупост, че при -3*С климатикът не трябвало да се изключва, a и въобще нищо в тоя смисъл.

Офф - колега. По-горе на няколко пъти споменах, че снимката изобщо не съм я редактирал или преправял. Книжката си дойде с цял куп бумаги на различни езици, като е описано дори подробно как да се направи монтажа. Ако желаеш и все още си невярващ остава да ти ги пратя по куриер да ги видиш лично. Производителите просто съветват да не се спира при минусови температури, а това как ти ще се отнесеш с машината си е лично твое решение, и не виждам смисъл да даваш примери с автомобилите и тяхното стопанисване. Ползвам 6 бр. климатици от близо 8г. и смятам, че поне малко съм грамотен на тази тема...Ама какво ли разбирам аз и защо ли да вярвам на това, което пише в тях щом ти си тук в форума и даваш правилните съвети.
    Не виждам какво толкова се опитваш да направиш с постоянните ти заяждания. Щом доста колеги и аз не можахме да те убедим с факти защо изобщо си се регистрирал в форума - за да се опиташ сам да се успокоиш, че действаш правилно с твоя климатик ли???
    Между другото същите книжки ги имам и аз, но това са спецификации и съвети за правилен монтаж, не и инструкции как да се ползва. Надявам се правиш разлика - примерно между характеристики на автомобила и сервизната книжка с начина на експлоатация - щом даваш пример с автомобилите. Автомобила ти ускорява за еди колко си секунди и развива максимална скорост еди колко си km/h, но като идеш за проблем в сервиза и те питат - защо не си сменил маслото навреме и на посочените километри.
    Не виждам смисъл повече да си правя труда и да ти доказвам каквото и да е. Успех.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Ами ако си им казал че го спираш и пускаш всеки ден какво друго очакваш да ти кажат? laugh

Не,не съм съм казвал нищо-фирмата извършва поддръжка на няколко климатика.
    Да повредата е точно изгорял компресор.
    И ако не си точно под Витоша ,както съм аз,и ако сутрин си пуснеш климатика на 26 гр.след темп.-6,то тогава бих разбрал твоят недостиг на умствени възможности.
    Не беше проблем закупуването на външно тяло,проблем е ,че пожарния не разрешава да работят ел.уреди нощно време.

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Купили сте си жигулки и голфчета, пък искате всеки ден да ги форсирате и изпъвате все едно сте си купили ферарита и ламборджинита.
    Гановска му работа.
    Ами моите климатици не са ферарите, още по-малко мерцедеси. В това слънчево време сутрин ги гася, а вечер ги пускам отново. Като застудее повече ще спра да ги зася, но сега не виждам смисъл да работят през деня. А между другото, те така си работят от 2005г. и така ще продължат да си работят до края. Така че всеки си има глава на раменете и всеки си преценява какво и как да прави.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Как да демонтирам климатика си?
    От to6ko76 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 63
    Последно: 06-03-19, 07:10
  2. Защита на климатика
    От blekota във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 32
    Последно: 15-09-14, 14:19
  3. Климатика не топли
    От zaqza във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 6
    Последно: 15-12-12, 22:47
  4. Има ли проблем с климатика?
    От Николай Стефанов във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 26
    Последно: 31-03-11, 00:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе