Здравейте! Решил съм да си взема климатик за дома, но темата за климатиците е доста далечна за мен, поради което търся помощ за избор на марка и модел климатик. Смятам да го ползвам за охлаждане-отопление. Става въпрос за спалня 13 квадрата, която обаче е свързана с хол 15 квадрата (вратата по между им е винаги отворена и вероятно климатика ще трябва да се грижи за температурата и в двете стаи). Прозорците са от старите дървени двойни поне 10 квадрата (които не топлоизолират въобще). Изложението на стаята е юг-запад, апаратамент на втори етаж. Живея в Пловдив. Температурата, която смятам да поддържам е около 22-23 градуса през лятото и окло 20-21 градуса през зимата. Апартаментът е стар тухлен, без изолация на стените, пода или тавана. Предполагам климатикът, който търся трябва да работи в диапазона: -15 до 42-45 градуса външна температура.
Сумата, която мога да отделя, е около 1600-1700 лв. (заедно с цената на монтажа).
Ще съм благодарен ако ми предложите подходящ модел климатик (изписвайте го с пълното му име, а не само модела). Искам да попитам (тъй като не ми е спешна покупката) дали е удачно да го закупя сега или да изчакам до пролетта ? Отоплението за настоящият сезон е осигурено вече, така че не бързам с покупката. Предварително Ви благодаря за помощта!