Здравейте,
Да ми препоръчате сносна конусна дъска, тръборез и вакуум помпа. Няма да се използват професионално.
Здравейте,
Да ми препоръчате сносна конусна дъска, тръборез и вакуум помпа. Няма да се използват професионално.
Викаш някоя фирма за монтаж. Като дойдат момчетата, искаш им инструментите, даваш им 150 лв и ги викаш след 2 часа да си ги вземат.
Ясно значи вътрям се 150 лв един път вместо да си купя инструмент. Ако ми трябват още веднъж два стават 450 лв.
И пак 450 лева са по-малко от специфичното оборудване, което наистина върши работа за монтаж на климатик. Да кажем, че си имаш пробивна техника и останалия елементарен инструмент, остават ти инструмент за валцоване, вакуум помпа, манометричвн блок, тръборез.
След това си приготви оксижен, ще ти трябва, за да си удължиш тръбата, след като я скъсаш като я валцоваш или за да оправиш премазването от неправилно огъване за завой.
Везна и фреон, за да си заредиш климатика след като духне фреона в последствие на лошите връзки, които потенциално ще направиш.
И пак стигнахме до темата за Бай Ганьо, който е експерт във всяка област и може да свърши всичко, по-добре от всеки.
В този сайт гледам, че има всякакви инструменти. Включително и вакуум-помпи.
Щом няма да е за професионално използване, няма смисъл от много скъпи инструменти.
Конусни дъски
-Конусна дъска - 18лв.
-Тръборез - 6лв.
-Компресор от стар хладилник - безплатно.
-Да осереш монтажа - безценно!
П.С. И всичко това го казвам от опит...
Този пост е редактиран от Kasap; 06-10-15 в 01:01.