Ако имам точните чертежи и размери, ще си направя за себе си, а няма да ги публикувам! До колкото знам, размерите и конструкцията са патентовани.Цитат:
Първоначално публикувано от pe6o1975
Преглед за печат
Ако имам точните чертежи и размери, ще си направя за себе си, а няма да ги публикувам! До колкото знам, размерите и конструкцията са патентовани.Цитат:
Тогава направи си за себе си,ама не казвай на никой заради патента ДЕ!Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
П.п. Ако модераторите на форума преценят,че се нарушава патента на някой и представлява проблем
може да изтрият чертежа!
Нищо не нарушаваш. В конструирането и изработката на една антена освен сметките винаги има и малко магия. :) Дявола е в детайлите, в размерите и точното разположение на елементите. Дано сме помогнали на човека с нещо, че оспамихме темата. А ако наистина намериш такава антена, аз съм любопитен да видя дали става за DX приемане на DVB-T сигнал.
Прав си, :Drinks: ! Май вярно оспамихме темата на колегата!Цитат:
А такава антена ще потърся действително!
П.П.Тези "закачалкки" които се продаваха по времето на соца мисля,че бяха до 40 канал на UHF обхвата и бяха с около 11 db усилване по производствени данни. По-скоро магията е в рефлектора на тези антени не знам дали си спомняш но имаше един техен вариант с повече рефлекторни пръчки който в района на София се ползваха за гледане на Сръбската телевизия на UHF обхвата(23и 39 канал).
Спомням си! Бяха оформени като част от парабола, а дипола беше във фокуса.
Едно интересно линкче относно принципа на този вид антени : http://www.w8ji.com/sleeve_baluns.htm
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335940020[/time]_________________________________________________Цитат:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335950631[/time]_________________________________________________Цитат:
OK Пиши на: ivo1968@abv.bgЦитат: