Здравейте! Спешно купувам такъв вид антена! Писах на Мирчо Табаков от Г.Богров-нищо...
Здравейте! Спешно купувам такъв вид антена! Писах на Мирчо Табаков от Г.Богров-нищо...
Той ги правеше в зората на демокрацията, вече десетки години не съм виждал да се продават негови антени. Сега има много по-добри и с антенен усилвател. Огледай се по магазините и ще си намериш подходяща. Ако не е тайна какво точно искаш да приемаш?Първоначално публикувано от ivo1968
Здравей! Искам да приемам ефирна в София.Купил съм много антени с усилватели,но-не!Само старата ми мирта /вече добре счупена/ държеше.Затова търся такава.
Благодаря ти за вниманието!
Едва ли ще намериш, но дано се обади някой. А иначе след година аналоговата телевизия спира и тогава ще ти трябва антена за цифров прием, а те са по-не капризни.Първоначално публикувано от ivo1968
Днес говорих лично по телефона с Мирчо Табаков.Предавам дословно:Антени отдавна не произвежда и не продава никъде! Това е положението.Разговорът продължи точно около минута...
Антените си му бяха наистина добри! Интересно, дали след като вече няма търговски интерес би дал чертеж с размерите, за да може който иска да си я направи? Би ли го попитал?Първоначално публикувано от ivo1968
Извинявам се предварително за евентуалния спам, но каква е разликата между антена за аналогова и цифрова телевизия при условие, че ще излъчват на една и съща честота?
По принцип разлика няма в антената. Цифрово приемане може да се извършва качествено и с по-ниско ниво на сигнала и това позволява да се ползват и малки стайни антени.Първоначално публикувано от KTT
Първоначално публикувано от ivo1968
Доколкото си спомням схемата на легендарната "закачалка" беше нещо такова:
[img width=800 height=360]http://store.picbg.net/pubpic/89/FC/99d0230b0f1b89fc.jpg[/img]
Мисля,че някъде на тавана имах подобна антена ако искаш може да ти я потърся някой ден.
@pe6o1975,
Не съм сигурен, че това е схемата на антената, която търси ivo1968.
Ето как изглежда тя:
Е забравих да нарисувам рефлекторите които мисля,че бяха около 90 см!Първоначално публикувано от Lupus
Но все пак това е основната схема на диполите които са горе долу на принципа на омни антените.
П.п. А,и забравих да нарисувам другата пръчка 12,5см която е само за красота и никъде не е сврзана!
Май доста неща си забравил.... То и на Яги антените само дипола е свързан, ама останалите елементи хич не са за красота!Първоначално публикувано от pe6o1975
Ами щом толкова ги разбираш нещата направи един по добър чертеж на въпросната антена!Първоначално публикувано от Lupus