Търся 2 зарядни за Dell inspiron 510m и 2 хард диска максимум до 90 GB. Трябва ми спешно някой ако може да ми помогне ще съм му благодарен !![]()
Търся 2 зарядни за Dell inspiron 510m и 2 хард диска максимум до 90 GB. Трябва ми спешно някой ако може да ми помогне ще съм му благодарен !![]()
ако имаш SATA на дъното, но нямаш на захранването, слага се един преходник и става
но нямаш ли на дъното, не става
Zaphod B - 2.5" кое се води дебелината на харда ли ? Кажи ми и една цена![]()
2.5 цола е една от трите величини L/H/W според някакъв стандарт за харддискове.Първоначално публикувано от hristiannn
според простата геометрия е "а", "b" или "с" - според как ще разположиш в пространството харддиска(става дума за 3-мерно пространство с координати "х", "у" и "z") - т.е. коя от повърхнините ще избереш за "основа" за ориентиране в същото това 3-мерно пространство ...![]()
![]()
![]()
![]()
имам и един 40GB IDE/ATA/PATA - пак е 2.5" (инча, цола ...), абе с две думи - "за лаптоп"
цените - 40 лв за 40GB, 60 лв за 80GB
включих си и по 5 лв на диск за консултацията по математика от 5-6 клас
![]()
2,5"-диаметър на диска носител;може да са 1,2,много рядко 3 диска на един шпиндел...
А какво е шпиндел?
Вече сериозно. Ще изкоментирам само безсмислеността на "цолове" - това у нас се използва предимно за диаметър на ВиК тръби. Вярно, че е 1:1 като размер с инча, както и с дюйма, но за харддискове е прието инчове.
Ето снимка на 6 диска, отляво на дясно по 8, 5.25, 3.5, 2.5, 1.8 и 1 инч. Това е размера на плочата (носителя на информация, както е посочено по-горе) + още малко технологично разстояние до стените + дебелината на самите стени ( в която и да е мерно пространство ), гледано от към страната, на която се намират куплунзите на интерфейсния и захранващия кабели - на точно тази снимка тя се намира отдясно. Мисля, че това е най-простичкото обяснение на заформилия се проблем.
![]()
Шпиндел?-хвана ме натясно.Ще го кажа така:нещо което се върти с минимален радиален и аксиален луфт,минимално биене,и все такива неща-накратко точен вал.
Не заблуждавай хората,моля!Както е написано "Това е размера на плочата (носителя на информация, както е посочено по-горе) + още малко технологично разстояние до стените + дебелината на самите стени ( в която и да е мерно пространство )...." се получава,че това е единия размер на устройството(т.нар. твърд диск).Ще повторя-1";1,8";2,5";3,5" и т.н. са диаметрите на дисковете.
Относно "цол" и "инч"....не знам за правила при употребата им(може и да има такива),но аз ползвам "цол" за тръби и автогуми
Пиши ми на skype: loveca91 че ме заинтригуваПървоначално публикувано от FearMe
![]()
цол = инч = 2.54 см.
нямам повече какво да казвам по темата.
или,
краставиците се продават на килограми, либри, оки или други мерни единици.
ама, човек ако има малко акъл - няма да купи 1-2-3 тона краставици за една салата - ще си купи 1-2-3 pounds ...
а пък между другото:
горивата(тия дето всеки ден ги пазарувате от бензино/газо/станциите се купуват на килограм/тон, а пък се продават на литър...
:rolleyes:
просто го споменавам, като тема за размисъл ...
може и с други стоки да е така или подобно.
и сигурно е подобно, щом при едни 2.5" - утвърден от поне 20 години стандарт се започват спекулации ...
п.п
ако ползвате дискети още 1.44МВ HD - те са(водят се) 3.5 цола, може би от там се обърквате с размера на хардовете ...
Зарядно DELL: модел: LA90PE1-01, PA-3E family, SLIM
Input: 100-240V ~ 1.5A
Output: 19.5V 4.62A
Не съм го ползвал и давам 3 дни Money Back. Комплект с английски захранващ кабел, без БГ адаптер!
Пробни данни и съвместимост: www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Dell-LA90PE1-01-AC-Adapter-Charger-PA3E-90W-/330522089468
35лв
"Цол" е немското наименование на мерната единица, която в англоезичните страни се нарича "инч". Едно и също са! В България на много места още старите занаятчии са казвали "палец", тъй като тази мерна единица всъщност се е зародила като широчина на мъжки палец. В Холандия (дюйм) и ***** (палец) също си имат свои собствени наименования на същата мерна единица, както палецът у нас, цолът в немскоговорящите - и инчът в англоговорящите страни. И "цол" не се използва единствено за ВиК тръби, а въобще за диаметри, които в дадени случаи не са по стандарта на метричната система, а по имперската - тръби, автомобилни джанти, велосипедни капли.Първоначално публикувано от emos
А в англоговорящите страни казват на "твърдия диск" - "hard disk".![]()
и при мен същото зарядно като на leo_i.
DELL 19.5V 3.42A - английски куплунг + адаптер за БГ.
софия, овча купел1
beeblebrox@abv.bg
icq 314133536