Вижте резултатите от анкетата: ?

Гласували
4. Не можете да гласувате в тази анкета
  • ?

3 75.00%
  • ?

1 25.00%
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Търся !!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2012

Търся !!!

Търся 2 зарядни за Dell inspiron 510m и 2 хард диска максимум до 90 GB. Трябва ми спешно някой ако може да ми помогне ще съм му благодарен !

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Търся !!!

имам 2 харда по 40 гигабайта PATA и един 80 гигабайта SATA
    Варна

4. Тук е от
    Jun 2012

Само забравих да отбележа че е IDE SATA не става като е IDE нали ?

5. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

имам 80GB IDE 2.5".

ама съм в софия.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ако имаш SATA на дъното, но нямаш на захранването, слага се един преходник и става
    но нямаш ли на дъното, не става

7. Тук е от
    Jun 2012

Zaphod B - 2.5" кое се води дебелината на харда ли ? Кажи ми и една цена

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от hristiannn
    Zaphod B - 2.5" кое се води дебелината на харда ли ? Кажи ми и една цена
    2.5 цола е една от трите величини L/H/W според някакъв стандарт за харддискове.

според простата геометрия е "а", "b" или "с" - според как ще разположиш в пространството харддиска(става дума за 3-мерно пространство с координати "х", "у" и "z") - т.е. коя от повърхнините ще избереш за "основа" за ориентиране в същото това 3-мерно пространство ...

имам и един 40GB IDE/ATA/PATA - пак е 2.5" (инча, цола ...), абе с две думи - "за лаптоп"

цените - 40 лв за 40GB, 60 лв за 80GB

включих си и по 5 лв на диск за консултацията по математика от 5-6 клас

10. Тук е от
    Jun 2012

2,5"-диаметър на диска носител;може да са 1,2,много рядко 3 диска на един шпиндел...

11. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

А какво е шпиндел?

Вече сериозно. Ще изкоментирам само безсмислеността на "цолове" - това у нас се използва предимно за диаметър на ВиК тръби. Вярно, че е 1:1 като размер с инча, както и с дюйма, но за харддискове е прието инчове.

Ето снимка на 6 диска, отляво на дясно по 8, 5.25, 3.5, 2.5, 1.8 и 1 инч. Това е размера на плочата (носителя на информация, както е посочено по-горе) + още малко технологично разстояние до стените + дебелината на самите стени ( в която и да е мерно пространство ), гледано от към страната, на която се намират куплунзите на интерфейсния и захранващия кабели - на точно тази снимка тя се намира отдясно. Мисля, че това е най-простичкото обяснение на заформилия се проблем.

12. Тук е от
    Jun 2012

Шпиндел?-хвана ме натясно.Ще го кажа така:нещо което се върти с минимален радиален и аксиален луфт,минимално биене,и все такива неща-накратко точен вал.
    Не заблуждавай хората,моля!Както е написано "Това е размера на плочата (носителя на информация, както е посочено по-горе) + още малко технологично разстояние до стените + дебелината на самите стени ( в която и да е мерно пространство )...." се получава,че това е единия размер на устройството(т.нар. твърд диск).Ще повторя-1";1,8";2,5";3,5" и т.н. са диаметрите на дисковете.
    Относно "цол" и "инч"....не знам за правила при употребата им(може и да има такива),но аз ползвам "цол" за тръби и автогуми

13. Тук е от
    Jun 2012

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    имам 2 харда по 40 гигабайта PATA и един 80 гигабайта SATA
    Варна
    Пиши ми на skype: loveca91 че ме заинтригува

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

цол = инч = 2.54 см.

нямам повече какво да казвам по темата.

или,

краставиците се продават на килограми, либри, оки или други мерни единици.

ама, човек ако има малко акъл - няма да купи 1-2-3 тона краставици за една салата - ще си купи 1-2-3 pounds ...

а пък между другото:

горивата(тия дето всеки ден ги пазарувате от бензино/газо/станциите се купуват на килограм/тон, а пък се продават на литър...

:rolleyes:

просто го споменавам, като тема за размисъл ...

може и с други стоки да е така или подобно.

и сигурно е подобно, щом при едни 2.5" - утвърден от поне 20 години стандарт се започват спекулации ...

п.п
    ако ползвате дискети още 1.44МВ HD - те са(водят се) 3.5 цола, може би от там се обърквате с размера на хардовете ...

16. Тук е от
    Apr 2003
    Живее в
    Видин, BG

Зарядно DELL: модел: LA90PE1-01, PA-3E family, SLIM
    Input: 100-240V ~ 1.5A
    Output: 19.5V 4.62A
    Не съм го ползвал и давам 3 дни Money Back. Комплект с английски захранващ кабел, без БГ адаптер!

Пробни данни и съвместимост: www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Dell-LA90PE1-01-AC-Adapter-Charger-PA3E-90W-/330522089468

35лв

17. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от emos
    Ще изкоментирам само безсмислеността на "цолове" - това у нас се използва предимно за диаметър на ВиК тръби. Вярно, че е 1:1 като размер с инча, както и с дюйма, но за харддискове е прието инчове.
    "Цол" е немското наименование на мерната единица, която в англоезичните страни се нарича "инч". Едно и също са! В България на много места още старите занаятчии са казвали "палец", тъй като тази мерна единица всъщност се е зародила като широчина на мъжки палец. В Холандия (дюйм) и ***** (палец) също си имат свои собствени наименования на същата мерна единица, както палецът у нас, цолът в немскоговорящите - и инчът в англоговорящите страни. И "цол" не се използва единствено за ВиК тръби, а въобще за диаметри, които в дадени случаи не са по стандарта на метричната система, а по имперската - тръби, автомобилни джанти, велосипедни капли.
    А в англоговорящите страни казват на "твърдия диск" - "hard disk".

18. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

и при мен същото зарядно като на leo_i.

DELL 19.5V 3.42A - английски куплунг + адаптер за БГ.

софия, овча купел1

beeblebrox@abv.bg
    icq 314133536

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе