Здравейте!
Наложи ми се да помагам за ремонта на РС от посочения клас. След анализ на ситуацията стана ясно, че е по-добре да се заупи такова втора употреба.
Очаквам предложенията Ви в темата или на ЛС
Здравейте!
Наложи ми се да помагам за ремонта на РС от посочения клас. След анализ на ситуацията стана ясно, че е по-добре да се заупи такова втора употреба.
Очаквам предложенията Ви в темата или на ЛС
То такова нещо се подарява.
Дъното с копроцесор ли или не ?
То си го пише в заглавието - за грамотните де...Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
сериозно , и къде го пише колега.Първоначално публикувано от Bocci
SX/DX има и дъна без копроцесори ( ако не помниш те бяха на дъното , не в процесора )
SX процесорите са без копроцесор, DX - със.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Този урок е безплатен
Ми то няма какво да се коментира....Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Това, че си невеж не е страшно. Лошото е, че напираш да даваш акъл без необходимите познания, което си е чист спам.
Добро утро!
Благодаря за проявения интерес към проблема ми.
Знам, че е за подаряване, но едно - няма такава тема/подфорум, второ - защо пък даващият да не е премиран?
Mr.Techno е достатъчно в час, за да зададе коректен въпрос - за пример първото ми РС беше греда: процесорът му 386SX/40 се презентираше като 486SX/25... Та търся РС с процесор Intel 486SX/25MHz, може и без копрпцесор (това го уточнихме преди малко). И да не е с AMD или Cyrix процесор
Едит: Моля модераторът да промени името на темата на " Купувам РС с CPU Intel SX/DX 25MHz"
Bocci, 386 SX/DX по спомени имаха разлика само във шината SX- 16 битова шина, DX- 32 битова. Вече при 486 беше разликата в копроцесора. Поправете ме ако греша и извинявам се за спама![]()
При 386 разликата беше именно в шината, при 486 - в FPU-то:
Intel's i486SX was a modified Intel 486DX microprocessor with its floating-point unit (FPU) disconnected. All early 486SX chips were actually i486DX chips with a defective FPU.
[img width=800 height=525]http://mybroadband.co.za/photos/data/500/photo1a.jpg[/img]
Когато питам нещо , то е , защото съм минал през него.Престани да ме опонираш всеки път и си гледай бизнеса.
Предупреждавам те за последен път.
Без коментар бе не заради друго а заради самото заглавие което ти така ме караш да гледам - ами то си пише SX/ DX
имам нещо в предвид и затова питах. Ти ако нямаш нищо в предвид -престани да спамиш. Знанията ми са си явно по-добри от твоите колкото и да ти е неприятно. Аз поне помагам на хората тук , докато ти само въртиш търговия.
Само дъно с процесор и памет върши ли работа?
Ако стават утре ще кажа мога ли да ги дам (да ги издиря и пробвам)
С колко памет да е?
А иначе имам IBM 386 SX 16Мhz с 2MB ram i 20 MB HDD но не си го давам![]()
Първоначално публикувано от kristov
аз се заемам да намеря и I/O контролер на ISA ,
Благодаря за отзивчивостта Ви!
Засега сме осигурили нови (т.е други, втора употреба, разбира се) PSU, HDD и някакви модули RAM.
До цяла система остават дъно, процесор, памет (за всеки случай) и ISA HDD контролер (той ставаше ли и за 3.5" FDD-та?). Затова и така озаглавих темата - направо за цяло РС...
Но няма как да не приемем щедрите Ви предложения за помощ!Тъй като действам дистанционно. ще Ви уввдомя след ден-два за статуса на проблема ни....
Отново огромно "Благодаря!" на решилите да ни помогнат!
Намерих следните процесори 486 SX25MHz, DX2 60MHz, DX2-80 с кой да пусна дъното? и дъно с мултио и видео.
С каква памет и колко да е? 30пинова или 72 ?