Резултати от 1 до 12 от общо 12
Like Tree8Одобрявам
  • 2 Post By HRS9
  • 1 Post By eclips
  • 1 Post By HRS9
  • 1 Post By eclips
  • 1 Post By eclips
  • 1 Post By Rakeem
  • 1 Post By ccankov73

Купувам мобилен климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

За триене!

Здравейте, търся си мобилен климатик.
    С предимство са тези от северозапада или София но и други да предлагат.
    Този пост е редактиран от eclips; 14-07-24 в 20:47.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Отговор: Купувам мобилен климатик

Вече е закупен. Е няма такова недоразумение. Баси майтапа са тия климатици... В стаята се образува вакуум и дърпа миризма на сажди от комина. Отделно че изходната му тръба е като радиатор. А и изсмуква студения въздух от помещението и го изхвърля навън....

4. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Факт, но дори някой да ви беше посъветвал да не го правите, надали щяхте да го послушате.Ако е купен ОНЛАЙН, доколкото си спомням имаше опция да се върне в 14-дневен срок БЕЗУСЛОВНО.Баща ми така се беше набутал с подобие на климатик с водно охлаждане и успя да го върне с любезното съдействие на КЗП.
    espace и dodo_pv харесват това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Понеже на мен ми трябва буквално за 2 седмици, и многократно ме съветваха да си го поръчам онлайн и да го върна. Твърдо съм против тези цигании. Затова си взех втора ръка 13-ка.

Да бях слушал че са много неефективни но чак толкова ...

Първоначално го бях включил в комина и тръбния път ми беше 6м алуминиево гофре ф150. Като го видях как грее и че вместо да охладя една стая ще загрея други 2 и се отказах.
    После го пригодих да е плътно до прозореца с възможно най къс тръбен път. Тогава се появиха проблемите с вакуума, миризмата от комина и изхвърлянето на студен въздух навън. Сега е пригоден с втора тръба да взима въздух отвън и да си го изхвърля навън. Общо взето за сега се преборих с горе изброените неудобства.
    HRS9 одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Не бях чувал за такива устройства. Попрочетох в нета и има едни с друг принцип на действие - с вода и лед. Някой има ли мнение за тях?

7. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от comset123 Виж публикацията
    Не бях чувал за такива устройства. Попрочетох в нета и има едни с друг принцип на действие - с вода и лед. Някой има ли мнение за тях?
    Баща ми се беше набутал с такава допотопна техника за около 400 лева и имах възможност да видя как работи.Лично според мен това е пълен Т***К, нито охлажда достатъчно, нито е тихо - реално получаваш един вентилатор маскиран като климатик. По отношение, както на мобилните извращения, така и на тези с вода и лед положението е следното: " За Бога,братя, не купувайте!"
    comset123 одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Такова ми подаряваха докато си намеря мобилен но ме предупредиха че нищо не охлажда. После и от други чух същото и изобщо не си направих труда да го взема нищо че е подарък.

Иначе мобилния си студи. Този дето съм взел 13-ка безпроблемно охлажда 2 статии от по 12м2.
    Този пост е редактиран от eclips; 15-07-24 в 22:18.
    comset123 одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Моля, разкажи малко по-добре как си свързал въздуховодите и най-вече връзките с прозорците. Това не ми е много ясно

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Монтажа на втори въздуховод си е различен за всеки модел климатик. До колкото разбрах има и такива фабрично направени с 2 въздуховода но не се предлагали в България.
    Пишеш в youtube: "доработка мобильного кондиционера" и гледаш за някоя идея къде да ти пасне за твоя климатик и да не изглежда много грозно.
    Или директно в Google също има доволно резултати: https://www.google.com/search?q=%D0%...e-gws-wiz-serp

Колкото до монтажа към прозореца.
    Отворих изцяло единия прозорец и взех точни размери на крилото. Изрязах от гипсокартон един лист със същия размер за да пасне на прозореца. Един вид да зазидаш/запечатиш прозореца с лист гипсокартон. Тогава монтажа на въздуховодите към гипсокартона е адски лесно.
    Иначе най ми хареса идеята на този руснак.
    https://youtu.be/SKnsuqKGgPc?si=l5wHZZON-eX-83sI

В пъти по лесна е за изпълнение но за стаята за която ми трябва е без тераса.
    Климатика е навън а чрез въздуховод вкарва студения въздух в стаята.
    Ето ти и няколко видеа:
    https://youtu.be/_C2bbLGIsvU?si=ba6pj-rjBMDkP_LD
    https://youtu.be/rxOHbkLvrSY?si=NV5o-sttIK-sUnEm
    https://youtu.be/-nz6wy-2DnE?si=hP8gwPSSbhWCN2Wu
    https://youtu.be/DkKsfI3AUIM?si=ed1wWxjBB2nT0dM2
    https://youtu.be/cF4IQLmsMYY?si=W_IWJE33zfqGwoSu

Принципно още не знам дали си заслужават упражненията. Преди малко си направих тест да измеря колко е изходящата температура на климатика ако засмуква въздух отвън, и колко е ако смуче директно от стаята и го изхвърля навън.
    2.6С разлика. 12,6С когато смуче отвън, и 10С когато засмуква студения от стаята.
    То се и очакваше да има разлика. Колкото по добре се охлажда радиатора (кондензатора) толкова по добро КПД . Като теста го проведох към 19:00ч когато навън започва да захлажда. А в периода от 12 до 16:00ч когато е пика на жегите, разликата ще е по голяма.

В моя случай единствения ми плюс е че не се създава вакуум в помещенията и не връща миризми на сажди през комина.
    comset123 одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Уплътнител за врати и прозорци Trotec Airlock 1000

Ето това е евтин и сравнително грамотен начин за придаване поне на минимално количество комфорт при използването на тази техника.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Смуче ли въздух от стаята всичко е кауза пердута.
    Трябва да се измисли някакъв куфар, в който да се затвори задната част на машината, откъдето смуче въздуха и да се изведе тръба, за да смуче отвън.
    HRS9 одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Родилни мъки….
    Gena_bs одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Купувам мобилен AMD процесор RM-70/72/74
    От nbrepairs във форум Купува
    Отговори: 4
    Последно: 09-07-12, 11:21
  2. Купувам мобилен процесор Т9300
    От uzsree във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 24-01-12, 19:21
  3. Купувам мобилен CPU T7600
    От imarh във форум Купува
    Последно: 22-11-11, 22:50
  4. Купувам мобилен процесор C2D T7200
    От solo2003 във форум Купува
    Последно: 17-10-09, 02:17
  5. купувам мобилен Аthlon XP
    От MiSteR във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 25-04-06, 17:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе