Обмислям неособено умната идея да използвам WD TV Live предимно като аудио плеър...
За целта ми трябва нещо като дистанционно с екран, на който мога спокойно да браузвам през стотици директории и десетки хиляди песни.
Защото мио изглежда некомфорно да си паля телевизора за да имам интерфейс през който да браузвам и намирам необходимата ми песен.
В Android Market намерих това:
https://market.android.com/details?i...=search_result
iMediaShare
All you need is your Android phone, internet-enabled TV and a WiFi network. iMediaShare also supports connected audio systems, blu-ray players, game consoles (Playstation 3, XBox360), as well as other DLNA/UPnP media players.
3) Network Media Players: Sony Blu-ray, LG Blu-ray, WD TV Live, Popcorn Hour, Xtreamer, Marantz, DirecTV, Logitech Revue (Google TV), etc.
В описанието на програмката е описано, че може да работи като дистанционно за WD TV Live.
Въпросът е обаче как - еднопосочно - като не получава информация от устройството, а може само да го управлява.
Или двупосочно - получавам информация от устройството и на екрана на телефона / таблета мога да браузвам по директории и да избирам съответните песни.
Ще съм благодарен ако някой сподели лични наблюдения как работи.
Също така - ако имате други съвети за конкретната ситуация - реално ми трябва нещо с дистанционно с екран или да може да се управлява с Android, в краен случай с iOS, макар че ще трябва да си купя iPod само и единствено за да го ползвам като дистанционно, което не ми се нрави особено...
Logitech squeezebox е като че ли най-близо до това, което ми трябва, но не се продава май в БГ, а и цената му е по-висока от тази на WD-то...