Ами пак действителен случай от Елена '2004. Всъщност случката предшества с един ден тази, описана в Задача №11. Предварително заявявам, че в интерес на обективната реалност умишлено съм зарязал за малко присъщата ми скромност.
Та решаваме да уплътним малко мързеливия следобед с разцъкване на белотче. Явно славата ми на Терминатор бе изпреварила пристигането ми в Елена и изведнъж се оказа, че всички искат да са в един екип с мен... Ясно беше, че трябва да се тегли жребий. Разбрахме се, че ще извадим от тестето <font color="red">три карти</font id="red"> - 2 трефа, 2 каро и А пика. Изтеглилият туз пика щеше да бъде мой партньор. За да се избегне обаче всякаква възможност за манипулиране на жребия решихме на всичкото отгоре да използваме за жребия и <font color="red">три празни халби</font id="red">.
Все пак аз не исках да доверя съдбините си в ръцете на случая и настоях аз да пусна картите в чашите и да определя кой да тегли първи. Избрах Доко (впоследствие се оказа, че интуицията ми отново не ме е подвела и на него му излезе прякора "Терминатор 2"). <font color="red">Пуснах картите в чашите </font id="red">(по това време <font color="red">очите на участващите в жребия бяха вече завързани</font id="red">), издебнах удобния момент и прошепнах на Доко в коя чаша е туз пика. След това безпристрастното жури <font color="red">размести произволно чашите</font id="red">, Доко се обърна, изтегли туз пика и за последвалото сигурно вече сте чели в пресата - нарекоха го "Втори Батак", "Трети Литъл Бигхорн" и "Четвърта Вартоломеева нощ"...
Какво казах на Доко? Уточнявам, че по никакъв начин не съм белязал картите или чашите.