-
Задача №18
Ами пак действителен случай [;)]. Миналата година в една от групите ми имах двама гръцки студенти-близнаци - момче и момиче. Те твърдяха, че момчето е по-големият близнак, а интересен беше и фактът, че са се родили по-време на сватбеното околосветско пътешествие на родителите си. Но да не се отклонявам, ето и случката:
Сесия, пристига сутринта момичето на изпит и моли да се яви на следващия ден с другата група - предишната вечер била празнувала рождения си ден и не била в кондиция. Ами нищо не ме бърка това и се съгласявам. На следващия ден идва девойчето, полага си изпита, но нещо не виждам брат й. Питам я къде е, а тя ми казва: "Ами той днес има рожден ден и май няма да дойде на изпит".
"Е," викам й, "не на мене тия! Как така хем сте близнаци, хем той е по-голям, хем рожденния му ден е два дни след твоя?!?" Понеже мразя да ме правят на маймуна, яко му се заканих на калимерата, ама се оказа, че това било истина. Как така?
-
Задача №18
Момичето е родено точно преди полунощ, а момчето - точно след полунощ (изключвам възможността да са излезнали заедно, освен ако не са сиамски близнаци) :-)
Ох, отивам да си лягам, че не се трая вече... Лека нощ! :-)
P.S. Ако ми хрумне нещо друго, ще се събудя да го напиша... :-)
Всъщност... единият може все още да има рожден ден на другия ден... в друга часова ивица... Край! Лягам! [|)]
-
Задача №18
1. Момчето се е родило първо, след което корабът на родителите е пресекъл линията за смяна на деня източно от Япония (станало е "вчера") и се е родило момичето. По документи излиза, че момичето е по-голямо.
2. Случката е станала през нощта на 28 февруари срещу 1 март.
3. Raid пък е провеждал изпита си на 29 февруари на високосна година, при което между двете рождени дати, записани в паспортите, се е вклинил още един ден.
Шибани гръцки номера [B)] [:D][:D][:D]
-
Задача №18
мисля че не е кораба , а номера с датите 28 и 29 февруари
-
Задача №18
Мисля, че Dark Skywalker е прав.
Само да не се иска името на кораба и капитана[B)].
-
Задача №18
Хи-хи-хи!
Опитах се да ви подведа с това, че случката е била "миналата година", като умишлено пропуснах "учебна", ама сте хитри като цяло стадо лисици [:D]
Всяко едно твърдение на DarkSkywalker истинно, и затова го каня да даде следващата задача. [^]
-
Задача №18
-
Задача №18
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хи-хи-хи!
Всяко едно твърдение на DarkSkywalker истинно, и затова го каня да даде следващата задача. [^]
<div align="right">Originally posted by Raid*-*19/09/2004*:* 15:24:52</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не бих казал...
Защо ги праща в Япония, като същото става на всяка граница, на която се сменя часов пояс - напр. БГ и Сърбия. Достатъчно е границата да се пресече около 0 часа.