Резултати от 1 до 8 от общо 8

Задача №18

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Задача №18

Ами пак действителен случай []. Миналата година в една от групите ми имах двама гръцки студенти-близнаци - момче и момиче. Те твърдяха, че момчето е по-големият близнак, а интересен беше и фактът, че са се родили по-време на сватбеното околосветско пътешествие на родителите си. Но да не се отклонявам, ето и случката:

Сесия, пристига сутринта момичето на изпит и моли да се яви на следващия ден с другата група - предишната вечер била празнувала рождения си ден и не била в кондиция. Ами нищо не ме бърка това и се съгласявам. На следващия ден идва девойчето, полага си изпита, но нещо не виждам брат й. Питам я къде е, а тя ми казва: "Ами той днес има рожден ден и май няма да дойде на изпит".

"Е," викам й, "не на мене тия! Как така хем сте близнаци, хем той е по-голям, хем рожденния му ден е два дни след твоя?!?" Понеже мразя да ме правят на маймуна, яко му се заканих на калимерата, ама се оказа, че това било истина. Как така?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Задача №18

Момичето е родено точно преди полунощ, а момчето - точно след полунощ (изключвам възможността да са излезнали заедно, освен ако не са сиамски близнаци) :-)

Ох, отивам да си лягам, че не се трая вече... Лека нощ! :-)

P.S. Ако ми хрумне нещо друго, ще се събудя да го напиша... :-)

Всъщност... единият може все още да има рожден ден на другия ден... в друга часова ивица... Край! Лягам! [|)]

4. Member
    Тук е от
    Jun 2003

Задача №18

1. Момчето се е родило първо, след което корабът на родителите е пресекъл линията за смяна на деня източно от Япония (станало е "вчера") и се е родило момичето. По документи излиза, че момичето е по-голямо.

2. Случката е станала през нощта на 28 февруари срещу 1 март.

3. Raid пък е провеждал изпита си на 29 февруари на високосна година, при което между двете рождени дати, записани в паспортите, се е вклинил още един ден.

Шибани гръцки номера [B)] [:D][:D][:D]

5. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Задача №18

мисля че не е кораба , а номера с датите 28 и 29 февруари

6. SAGE
    Guest

Задача №18

Мисля, че Dark Skywalker е прав.

Само да не се иска името на кораба и капитана[B)].

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Задача №18

Хи-хи-хи!

Опитах се да ви подведа с това, че случката е била "миналата година", като умишлено пропуснах "учебна", ама сте хитри като цяло стадо лисици [:D]

Всяко едно твърдение на DarkSkywalker истинно, и затова го каня да даде следващата задача. [^]

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2003

Задача №18

Your wish is granted.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Задача №18

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хи-хи-хи!

Всяко едно твърдение на DarkSkywalker истинно, и затова го каня да даде следващата задача. [^]

<div align="right">Originally posted by Raid*-*19/09/2004*:* 15:24:52</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не бих казал...

Защо ги праща в Япония, като същото става на всяка граница, на която се сменя часов пояс - напр. БГ и Сърбия. Достатъчно е границата да се пресече около 0 часа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 12:43
  2. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 17:16
  3. Задача №62
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 29-10-04, 13:23
  4. Задача №61
    От Raid във форум Логически задачи
    Отговори: 6
    Последно: 28-10-04, 15:57
  5. Задача № 46
    От bestman във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 10-10-04, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе