-
Задача № 27
Нека зарежем за малко математиката и да се отдадем на чистото логическо мислене със следващата загадка и да видим кой е най-бърз... :-)
<font color="red">Маймуната</font id="red"> и <font color="blue">газелата</font id="blue"> казват винаги истината освен в някои дни, в които систематично лъжат.
<font color="blue">Газелата</font id="blue"> лъже в понеделник, вторник и сряда.
<font color="red">Маймуната</font id="red"> лъже в четвъртък, петък и събота.
Един ден те се срещат и всяка една от тях споделя пред другата, че вчера е лъгала.
http://free.hit.bg/easy/figura03.gif
<font color="red">Кой ден са говорили те?</font id="red">
-
Задача № 27
-
Задача № 27
Браво prt, изпревари ме само с една минута[:(!]
Ето и моето обяснение:
1. Маймуната е казала за сряда, че е лъгала в четвъртък когато тя си лъже по принцип. А в сряда тя говори само истината
2. Газелата е казала, че е лъгала за сряда, но тя в четвъртък говори истината, а сряда си лъже по принцип.
-
Задача № 27
-
Задача № 27
Говорили са в четвъртък.
Понеже е четвъртък, ден в който маймуната лъже, то ня е излъгала, че вчера е лъгала.
А газелата, понеже е било четвъртък, съответно вчера и е бил ден за лъжа си е признала, че е излъгала.
prt, обосновката братко..где ти е :))))))
-
Задача № 27
Хи-хи-хи, well done, prt - оказа се най-бърз, на косъм пред Lupus и Raid!
Сега на чекрък ли ще се въртим с тебе?
Връщам ти топката - задавай следващата... :-)
-
Задача № 27
@Profita
Въпрос:
2+2=?
Отговор:
4
Обосновка:
2=1+1
2=1+1
2+2=1+1+1+1=4
Следващата задача: най-рано - в събота по обед - ще трябва да порисувам за нея.
Ако има нетърпелив мераклия да зададе следващата - да пише тук. Ще му преотстъпя правото си. Това нали го разрешават правилата?
-
Задача № 27
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Profita
Въпрос:
2+2=?
Отговор:
4
Обосновка:
2=1+1
2=1+1
2+2=1+1+1+1=4
Следващата задача: най-рано - в събота по обед - ще трябва да порисувам за нея.
Ако има нетърпелив мераклия да зададе следващата - да пише тук. Ще му преотстъпя правото си. Това нали го разрешават правилата?
<div align="right">Originally posted by prt*-*23/09/2004*:* 20:52:09</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Аз на Профита като и казвах да спре ракията преди лягане, ама тя - не, та не! :-)
prt, да, разрешават го правилата.
-
Задача № 27
[:D][:D][:D]
Уважаеми колеги, личното ми мнение е, че обосновката е част от решението и забавянето на Profita се дължи на желанието й да даде пълен и точен отговор. От тази гледна точка си позволявам да ви предложа да признаете нейния отговор за първи верен.
-
Задача № 27
prt : 20.45.33
Lupus: 20.47.34
Raid : 20.47.43
Profita : 20.48.46
prt, е не е честно така. Аз загубих време докато се аргументирам и така позицията ми е последна.
Протестирам пък!!!
Ще те съдя! ;)))))
Предизвиквам те на дуел...
Въобще не ми се усмихвай... сериозно говоря [:D]
//EDIT
Raid, благодаря друже за подкрепата.
Първо си мислят правила, после пък и не ги спазват. Айде де... Къде дават така.
Обосновката е задължителен реквизит към тях.
Ще си търся правата, к`во си мислите. [;)]
-
Задача № 27
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">[:D][:D][:D]
Уважаеми колеги, личното ми мнение е, че обосновката е част от решението и забавянето на Profita се дължи на желанието й да даде пълен и точен отговор. От тази гледна точка си позволявам да ви предложа да признаете нейния отговор за първи верен.
<div align="right">Originally posted by Raid</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Raid, благодаря друже за подкрепата.
<div align="right">Originally posted by Profita</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
<font color="red">КОРУПЦИЯЯЯЯЯЯ, МАФФФИИИИЯЯЯЯ!!!</font id="red"> [:)]
---
Ама, Raid - Lupus се е "обосновал" с една минута преди нея :-)
Сега ако всеки почне да се оплаква, че заради връзката е неможал да пост-не навреме... какво ще настане? :-)
А всъщност - в задачата всичко си е обяснено. Просто се искаше да се знае деня... Предполагам, че тук всеки би помислил, преди да го напише... или греша? Ако е така - имате пълното право да ме линчувате с домати, краставици, патладжан и за капак - да ме затапи с на Lupus инструмента (онзи дървения) :-)
-
Задача № 27
Много се извинявам. При цялото ми уважение към Lupus, моля господа съдиите да погледнат по-добре фактите.
А те недвусмислено говорят, че моята обосновка е първа по време.
Прилагам надлежно доказателство за целта:
Edited by - Lupus on 23/09/2004 20:50:59
Profita Posted - 23/09/2004 : 20:48:46
Моето мнение не е редактирано. Умишлено постнах втори пост, за да не се заблудите, за сметка на това на Lupus е претърпяло редакция.
Lupus няма да ми се сърди, че прилагам това. Затова отворете си очите ВИЕ г-н Ivo :)))))))
Отивам да си пия ракията... Като излезе съдебното решение ще си говорим пак... :)))
-
Задача № 27
Добре, съгласих се, ей... тези жени са като напаст Божия :-)
Фактите са си факти, а и правилата (вече) са си правила!
Обосновка също се изисква - това го решихме с Lupus, затова шумно и с аплодисменти обявяваме победителя на тази задача - мис "бавни пръсти" Profita!!!
[:)]
Чакаме нея със следващата задача, а prt се надявам да приеме извиненията ми за допуснатият гаф! Запази задачката си за следващият път, а и хем ще имаш време да направиш чертежа на спокойствие... ;-)
-
Задача № 27
И аз мисля, че отговорът трябва да бъде аргументиран. Lupus наистина е редактирал мнението си, което автоматично прави Profita първата, дала верен и аргументиран отговор.
-
Задача № 27
Признавам така си е.
Първи реших задачата, но рефрешнах оше веднъж, вместо да изпратя отговора. Тогава видях, че prt ме е изпреварил и вместо отговора написах първата фраза. След това с "edit" дадох обосновката.