Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

Задача № 38

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. silverfox
    Guest

Задача № 38

Ето ви нещо за разчупване на леда:

Деянов и Потапов от Софтстрой седяха в кантората на Деянов. Бяха видели сметката на първата бутилка водка и сега отваряха втора. Всъщност Потапов се казваше Иван, но каза, че всички му викали Смит. Тъй че и Деянов започна така да му вика. Че Смит беше новобранец в детективските дела, това си личеше отвсякъде. Постоянно дъвчеше кибритена клечка, на главата си бе нахлупил шапка с дълга козирка, а от долната страна на козирката бе монтирал огледалце на пантички, което да му позволява да наблюдава панорамата зад гърба си, без да си обръща главата, патлака си носеше в кобур под лявата мишница, под якето, но толкова често го пипаше с ръка, че и най-добронамереният бандит би застанал веднага нащрек. Да не говорим, че постоянно извършваше резки хоризонтални движения с дланите си, което пък издаваше човек, който вече е взел първите уроци по у-шу. Деянов си помисли по едно време да му предложи да се прекръсти на Перко, но се отказа, защото си личеше, че момчето се изживява много насериозно, а пък както беше подпийнало сега, не се знаеше как ще понесе шегата.

- Бате Деянов - горещеше се Смит, - чакай да ти разправям... Имах едно гадже, виолончелистка, което си изкарваше допълнителни пари, като композираше мелодии за GSM-ми. Много надарено същество. Ходих с нея половин година и отслабнах 15 кила. Часовникът започна да ми пада от ръката. Залитах вече и на сън. А по онова време още нямах сериозни професионални ангажименти и не можех да си позволя да ям всеки ден спагети. С една дума, трябваше да си взема отпуск от виолончелистката. Пренесох се на един таван в близост до моето жилище, а на виолончелистката казах, че отивам на у-шу семинар в провинцията за няколко дни. Което не беше много далеч от истината, защото да воюваш със сенките на прекомерната страст не е ли също досущ у-шу?

Деянов вдигна ръце и зачака момчето да се наприказва. Друг цяр за състоянието му нямаше. Междувременно водката и във второто шише намаляваше катастрофално. Тоя Смит сигурно бе завършил детективски науки в *****.

- Обаче - продължаваше Смит, - оказа се, че съм си забравил четката и пастата за зъби при виолончелистката. Затова реших да се промъкна една сутрин, докато тя бе на репетиции и да си взема партакешите. Речено-сторено. Влизам аз вътре, ослушвам се, оглеждам се, уж е тихо. И изведнъж от спалнята излиза гаджето - неглиже и зачервено, сякаш е месило баница, и със "смучки" по шията колкото палачинки.

- Миличък, ти ли си? - изпищя и се втурна да ме целува. - Толкова се затъжих. Върна ли се?

А зад нея от стаята наднича един къдрав, черен като коминочистач и по потник.

- Запознай се, това е Димитър, нашият контрабасист. Дойде човекът да порепетираме вкъщи, защото покривът на репетиционната ни прокапа.

Реших да не му късам главата веднага, а първо да събера железни доказателства за изневярата на мойта виолончелистка. Седнахме уж да пием кафе тримата.

- Защо не посвирите? - рекох. - Да видим дали сте изпедепцали за отличен пиесата за флейта и контрабас. С една дума - неловко положение, бате Деянов. Контрабасистът си изпи кафето и се омете, бръкнал с ръце в джобовете на якенцето си.

- Защо ме лъжеш? - попитах аз виолончелистката, като останахме двамцата.

- Не те лъжа, кълна се - задъха се тя. - Наистина репетирахме.

- Лъжеш, казах й аз. Та това е, бате Деянов - завърши тирадата си Смит. - Още ходя с рога от тази история.

- От тебе ще стане детектив, момче - казах. - Я кажи сега кое ти беше желязното доказателство?

Та какво му е желязното доказателство? Отговорите се приемат в свободна форма, но ОТГОВОРЪТ е само един!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Задача № 38

Ами трудно се носи контрабас с ръце в джобовете, което означава че човека (Димитър) не е носил контрабас. Което означава че едва ли е имал на какво да репетира.

4. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Задача № 38

Щото тя е виолончелистка а не флейтистка, а оня тъпкача не е знаел и се е изнесъл без да каже дума, a ако беше хитър, щеше да каже, че е било за виолончело а не за флейта [:D]

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Задача № 38

Kayso - правилно брат ,

а моята логика е че не съм виждал още контрабасисит да свири по потник , но тва е друго

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Задача № 38

Той не е казано, че ги е карал да свирят двамата, нищо не пречи да е накарал само него в учтива форма да посвири част от пиеса.

Сад Рийдър май е прав... С ръце в джобовете да носи контрабас, при условие, че навън сигурно е мокро(покривът прокапал) - т.е. не може хипотетично "да си го метне на рамото" - малко странно. А иначе - ако не си го е взел, би оставил веществено доказателство.

7. silverfox
    Guest

Задача № 38

Е Кайсо, ако беше ровил в Google ( http://setcom.bg/news/forum/topic.as...16&whichpage=1 , щеше да кажеш, че Димитър е излязъл с ръце в джобовете ( не казвам, че Sad Reader е ровил в Google ), но в случая си прав и печелиш АБЛОЛЮТНО честно 2 точки и правото да зададеш следващата задача.

@ Mr.Techno - то контрабасисти всякакви [:D]

@ D3BEP - ако е ставил контрабаса - какво по-добро доказателство, че са репетирали?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Задача № 38

Това казах и аз, Силвърфокс

10. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Задача № 38

Верно ли, аз ли съм познал.

Брей, аз съм бил страшен бре [:D]

Ся какво, трябва да задавам задача. Хммм, утре ще я имате, нали такива бяха правилата, вечер да не се пуска

П.С. Тва за Google само не го разбрах. В смисъл, какво общо има със задачата

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Задача № 38

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Кайсо...

...в случая си прав и печелиш АБЛОЛЮТНО честно 2 точки и правото да зададеш следващата задача.

<div align="right">Originally posted by silverfox*-*30/09/2004*:* 17:31:54</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="red">silverfox</font id="red">, <font color="blue">Кайсо</font id="blue"> е отговорил правилно, но в следващ пост и според правилата трябва да получи 1 точка.

12. silverfox
    Guest

Задача № 38

Хм... щом такива са правилата... , ама ми е малко странно това правило... значи аз мога да пиша глупости на 2-та секунда след всяка задача, ако не знам отговора и този, който познае да печели само по 1 точка... не знам... малко странно...

@Кайсо - те тия, дето трябваше да разберат за Google го разбраха ( без повече коментар... )

13. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Задача № 38

А до кога трябва да си задам новата задача ?

И що печеля само 1 точка, като предния не е отговорил правилно. А и е едва 6 минути след постване на задачата, аз за толкоз не моа да я прочета, камоли да вникна в нея

14.  

15. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Задача № 38

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">значи аз мога да пиша глупости на 2-та секунда след всяка задача, ако не знам отговора и този, който познае да печели само по 1 точка</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="red">Обяснявам:</font id="red">

Уповавайки се на вече приетите правила - т. 6,7 и 8 за отговор се приема само такъв даден в утвърдителна форма. Всички други предположения, въпроси или офф-топици не се зачитат/броят, съответно не лишават втория дал верен отговор от 2-те точки.

В текущия случай имаме първи обоснован отговор, който си е съвсем логичен и се приема за такъв. Следователно и въз основа на т.8 от правилата участникът с втори отговор получава 1 точка.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><font color="blue">И що печеля само 1 точка, като предния не е отговорил правилно</font id="blue"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="blue">Щото като ти казах, че пия Дъмпъл ти се ослушваш... []</font id="blue">

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Задача № 38

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хм... щом такива са правилата... , ама ми е малко странно това правило... значи аз мога да пиша глупости на 2-та секунда след всяка задача, ако не знам отговора и този, който познае да печели само по 1 точка... не знам... малко странно...

<div align="right">Originally posted by silverfox*-*30/09/2004*:* 21:57:40</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не можеш! Прочети правилата! Забранява се постването на глупости в стил "прееби другарче". И в крайна сметка за какво ги мислихме тези правила, да си правим "сечено" ли? [!]

<font color="red">Кайсо</font id="red">, <font color="blue">silverfox</font id="blue"> те е обявил за победител в 17:30 ч. Имаш 24 часа на разположение след този час, за да постнеш новата задача. В противен случай правото ти се отнема автоматично.

17. silverfox
    Guest

Задача № 38

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Забранява се постването на глупости в стил "прееби другарче"</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Мда.. така съм съгласен.

И понеже предния път като предложих някаква промяна настана тотална война http://setcom.bg/news/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16898 (нищо, че предложението ми доведе до промяна) сега малко неуверено бих предложил вместо "Препоръчително е първата задача да се зададе до обяд" да е препоръчително да се задава след 17.30, тъй като не всички можем да ползваме служебен интернет. А след като се приберем от работа не би трябвало да е проблем за никого да участва в решаването на задачите. За пример - докато бях на работа в един ден минаха задачи 34 и 35! Ако продължава така тези 2 точки ще са ми единствените. И вечерният час е малко раничък според мен. По-добре би било да е към 22.00. Не вярвам някой да си ляга след сънчо, нали... [8D]

//edit

и правилата ги четох, но не мога да помня всичко.

18. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Задача № 38

И като се отнеме, кой пуска задачата ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 12:43
  2. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 17:16
  3. Задача №62
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 29-10-04, 13:23
  4. Задача №61
    От Raid във форум Логически задачи
    Отговори: 6
    Последно: 28-10-04, 15:57
  5. Задача № 46
    От bestman във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 10-10-04, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе