Докато чакаме Райд и понеже няма правила си позволявам да задам задачка-закачка, като запазвам за него юбилейния номер
Та... бяхме седнали на чашка гроздова с трима приятели. Те цъкаха, чудеха се, радваха се като малки деца. На техните планети нямало такава вкусотия. Е, после езиците съвсем се развързаха /или завързаха, както щете го речете/ и те изпаднаха в необикновено настроение.
Не бях предполагал, че тези известни извънземни учени ще изпаднат в такава еуфория.
По едно време дотолкова се разпалиха, че започнаха да си хвалят и надпират коя наука е стигнала по-напред.
Кизеб показа една метална /според мен/ пръчка и започна да твърди, че на нея си бил записал текста на много известни произведения от съкровищницата на земната култура. На моя въпрос какъв код е използвал, той заяви, че само с една чертичка кодирал цял документ.
Лаксап се изхили подигравателно и каза, че това било остаряла техника. "В числото ПИ има цялата информация и само трябва да адресираш началото и края на стринга" - каза той победоносно.
Ченето на Кизеб увисна, разбира се, но пък Ис се запревива от смях. "Ама вие от мъглявината Конска глава ще ме спукате. Какво "ПИ", какво "е" бе, че информацията си я има и в естествената редица на числата.
Чудех се, тези блъфират ли или в твърденията им има нещо вярно.
Вие какво ще кажете?