-
Задача 117 (репортаж)
имам едно питане
това не ми дава мира, а не му знам отговора [V]
и не мога да спя по цял ден
моля бъдете така добри и ми помогнете
Има една легенда за Омир. Тя гласи, че в края на живота си, когато бил на един остров, децата на местните рибари му задали гатанка, с която Омир не можал да се справи и от мъка умрял. "С нас е невзетото, липсва ни именно взетото"
-
Задача 117 (репортаж)
Никога не съм чувала за това, но на мен ми прилича на бъдещето (или настоящето по-скоро) и миналото.
//Ето какво каза Гугъл по въпроса:
"Има една легенда за Омир, която е много показателна. Тя гласи, че в края на живота си, когато бил на един остров, децата на местните рибари му задали гатанка, с която Омир не можал да се справи и от мъка умрял. "С нас е невзетото, липсва ни именно взетото" - това била загадката. Когато я чух, около месец я носих със себе си и един ден отговорът дойде като награда след издържан малък изпит. Постепенно след тригодишната си възраст ние забравяме откъде и с какво сме дошли, а приемаме за наши играчката, дрешката, колата, къщата и т.н. - все неща, които са "невзети", но са с нас. А забравяме и ни липсва "взетото" - духовно-душевната ни същност. Беинса Дуно казва, че притежаваме само дух, душа, ум и сърце. Другото е "невзето". "
-
Задача 117 (репортаж)
Извинявам се на всички за закъснението, бях ви обещала задачка в 17 часа, но ми спря интернета.
Сега ще изчакам първо да свършим работата по Правилата и чак тогава ще я задам, за да не се разсейваме.
-
Задача 117 (репортаж)
мерси много Krusteva
наистина миналото и настоящето добре звучи но ще ми и интересно да чуя и други мнения
относно това което гоогала е изкарал ми изглезда на някаква сектанска страничка и ... там не е казано какъф е отговора
-
Задача 117 (репортаж)
Страничката чак сектантска не бих нарекла, беше по-скоро религиозно-философски ориентирана...Беинса Дуно е учение на Петър Дънов, на което аз лично не смея да давам оценки.[:)]
Иначе не съм ровила на английски, а може би има много по-интересни становища.[:D]