И двата жокера са свързани с огледални образи. "Алиса в огледалния свят" и отражението във водата на зевс.
// във всеки ред числата се увеличават тоест търсим число в интервала 15-20.
И двата жокера са свързани с огледални образи. "Алиса в огледалния свят" и отражението във водата на зевс.
// във всеки ред числата се увеличават тоест търсим число в интервала 15-20.
След всичките подсказки и догадки залагам на <font size="3"><span id='hl' style='background-color: yellow'>15</span id='hl'></font id="size3">. Ако заместим цифрите с буквите от нашата азбука ще се получи:
А Д Л М П Т Ш
В Е З К С Ю
Ж Н <span id='hl' style='background-color: yellow'>О</span id='hl'> Ф Х
Макар на този шрифт да не си личи особено (при Л и Д), но на първа и трета редичка са буквите с огледална симетрия. Втората редичка май е за забуда (аз поне не виждам логика)[].
Та единствената буква с огледална симетрия, която липсва в редичките 1 и 3 е О, т.е. петнадесетата.
Не е за заблуда
на втория ред са с вертикална симетрия[:I]
не съм съвсем съгласен Ю и Е също имат огледална симетрия макар равнината да е друга.
// ааа да Wise дораскри мистерията
И двамата сте прави.
Сега виждам, че първи ред са с хоризонтална симетрия, втори ред с вертикална, а трети се е уредил и с двете... [:D].
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И двамата сте прави.
Сега виждам, че първи ред са с хоризонтална симетрия, втори ред с вертикална, а трети се е уредил и с двете... [:D].
<div align="right">Originally posted by pimpirlit*-*11/01/2005*:* 11:03:31</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това е!
Не успях да сложа жокерите в подходящ шрифт, но всички глвни букви, които имат някаква огледална симетрия са тук.
Добре, че не гледах и за такива с централна симетрия (И например)...
pimpirlit усети как стоят нещата и ги разгада до край!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">..Добре, че не гледах и за такива с централна симетрия (И например)...
<div align="right">Originally posted by Bibi*-*11/01/2005*:* 15:35:46</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Слава тебе господи, че си "недоОгледала" всички букви [8D].
Аз и така си се бях омотал като пате в кълчища. Добре, че бяха подсказките, а и без идеите на Edin_Lud и Yasen6275 въобще нямаше да се оправя.
Нова задача в 19:00.