Задача №"междинна" (Много лесни 2 загадки)
  1.Един човек стой в една напълно изолирана стая.На всякаде има стени като че ли се намира в куб.Навсякаде по стените на тази стая има огледала.Въпросът ми е колко негови образа ще види в огледалото?

2.Баща и син пътуват с кола.Но катастрофирват и ги откарват в съвсем различни болници като и двамата са в кома.Когато настаняват синът в болницата в стаята влиза доктора и казва "О господи това е синът ми" как е възможно това?
  1. Отражение във всеки един момент.

2. Репликата е на майката.
  1. Няма осветление, само огледала, затова ще види 0 отражения.

2. Докторът е майката.

3. Май сме ги решавали тези, погледни файлчето с условията на задачите, които са давани до момента.

Иначе тук ще те приемем с отворени обятия. Особено, ако даяниш на бъзици и на мислене [:P]
  Hrom,

здрасти и добре дошъл в 'Логически задачи' [:)]

Аз имам ролята на лошия, затова за нещастие ще ти кажа, че са давани и двете задачи тук.

Можеш да прочетеш архива, който <font color="navy">Cvetanov</font id="navy"> е предоставил + остатъка от задачите, които не са в .doc формата там, за да не се получава това застъпване на задачи.

Успех! [;)]
  Опитвам се да подредя къщата малко. Имам 10 саксии с цветя. Ще ми се да ги разположа така, че да бъдат в 5 реда с по 4 саксии във всеки. Възможно ли е това?
  Разбира се, че може.

http://xs13.xs.to/pics/05046/trees10.jpg.jpg

//Edit

<s>Но ще отнеме</s> Отне ми малко време да нарисувам как точно става, <s>така че ще сложа картинката след около</s>:

( 3 - 5<sup><tt>1/2</tt></sup> )<sup><tt>1/2</tt></sup> +  ( 4 + 7<sup><tt>1/2</tt></sup> )<sup><tt>1/2</tt></sup> +  ( 6 -  35<sup><tt>1/2</tt></sup> )<sup><tt>1/2</tt></sup>  = X<sup><tt>1/2</tt></sup> минутки.

koe цяло число е X?<s></s>
  @mitkko,

мерси за чертежа!

Щом е цяло числото, така, на око, трябва да е 2.
  @Bibi, Пак на око, чиста двойка. Вземи си лист и химикал и на първия чин, смятай пак [:D]

...и без калкулатор...
  Х = ...ъъъъ... към 14,5 мин., айде от теб да мине 15 мин. ... [:)]

Май са улях... [:I]

Понеже съм болна днес и едва си стоя на краката, само акъл ще давам - може да се рационализира  с формулата (а+в)*(а-в), и трите корена дават цяло число в числител след процедурата - съответно 2, 3 и 1. После не знам, иначе нямаше да давам акъл [:P]

//Друго, което може да се направи, е да се положат корените като а,в и с и да се направи система с интересните им отношения при квадратите им.
  Баш 14 си е, ама аз съм блейка.

Нищо не се полага.

Първото събираемо = (#5-1)/#2,

второто = (#7+1)/#2,

третото = (#7-#5)/#2.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Баш 14 си е, ама аз съм блейка.

Нищо не се полага.

Първото събираемо = (#5-1)/#2,

второто = (#7+1)/#2,

третото = (#7-#5)/#2.

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

и те ти дават

2 * (#7/2) = #14

[^]

значи не си блейка
  Ама това не са задачииии!.....

Няма ли кой да деде нещо за мислене???

[V][V][V]
  Заповядай Bibi...никой не иска да останеш немислеща и разочарована...

Следните твърдения са направени от роднини:

1. В е брат на баща ми.

2. Е е майка на съпруга(та) ми.

3. С е мой зет.

4. А е съпруга на брат ми.

Каква е роднинската връзка м/у всички тези хора? Кое твърдение на кого принадлежи? Кой е D?
  С е мъж, женен е за А, тъща му е Е, брат му е В, детето му е D.

1. D

2. С

3. Е

4. В