Задача 185 (боен арсенал)
И така, вратата се отвори сама когато казахме паролата, отваряща вратите на познанието! Успяхме да измъкнем съкровището и се канехме да си плюем на петите, когато забелязахме разбойниците. В склада имахме цял арсенал от оръжия:
оръдие, топ, базука, 2 ракети, 2 винтовки, двуцевка, карабина, лък, 2 самострела.
Кажете кое от тях носим днес и задавате следващата задача[:)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Лък.
<div align="right">Originally posted by stalker*-*24/02/2005*:* 19:35:46</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Е може и всяко от тях - има нещо скрито, все-пак....задача е, а не гатанка[^]
В арсенала има нещо странно - някои оръжия са по 2 броя....защо?[:D]
//едит
Задачата писах набързо и нямах време за оформление. Сега бих заменил някои от оръжията с по-подходящи, но все-пак, отговарящи на изискванията........на задачата[;)]
Ако намирам някое оръжие за различно от останалие, това е ракета. Всички останали оръжия се зареждат с боеприпаси, а ракетата сама по себе си е оръжие-боеприпас.
Защо има някой по 2 не мога да се сетя...
Незнам дали има нещо общо това дали оръжията се използват с една или с две ръце. В този случай самострелите са най-удобни, според мен... Т.е. вземаме си един самострел...
Но понеже сме забелязали разбойниците, можем с карабината да ги опаткаме без да губим време... при всички други оръжия презареждането ще става бавно и може да ни видят сметката, губейки някоя ценна секунда... [:)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Незнам дали има нещо общо това дали оръжията се използват с една или с две ръце. В този случай самострелите са най-удобни, според мен... Т.е. вземаме си един самострел...
Но понеже сме забелязали разбойниците, можем с карабината да ги опаткаме без да губим време... при всички други оръжия презареждането ще става бавно и може да ни видят сметката, губейки някоя ценна секунда... [:)]
<div align="right">Originally posted by IvO_tm*-*24/02/2005*:* 20:47:12</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Май наострихте шпагите, но няма да ви свършат работа[^]
Виж - сабя или рапира си е друго, изисква се и малко майсторлък(в решаване на задачи)[:P]
Може и да греша, но мисля, че ключово значение има думата 'ДНЕС'.
Нямам повече време... дано съм бил полезен и успех на тези, които са се захванали сериозно със задачата!
Ами вземайки повод от думата на Slero (както казва човекът - парламент) - ДНЕС-> 24=22<sup>2</sup> - двуцевка.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Може и да греша, но мисля, че ключово значение има думата 'ДНЕС'.
Нямам повече време... дано съм бил полезен и успех на тези, които са се захванали сериозно със задачата!
<div align="right">Originally posted by Slero*-*24/02/2005*:* 21:06:08</div id="right">
Дано!![:)]
Но днес е вчерашното утре и утрешното вчера. Преди няколко дни можеше да има и дилема. Обичам Хемингуей[;)]
Днес е 24/2 = 12
Броя буквите и какво забелязвам:
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">оръдие, топ, базука, 2 ракети, 2 винтовки, двуцевка, карабина, лък, 2 самострела.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
6,3,6,2х6,2х8,8,8,3,2х9
И пак ракета [:D]
извинявайте, че бидейки съвсем нов тук си позволявам, но наистина видовете оръжия не са избрани коректно - топ е жаргон, базука също клони натам, винтовка е русизъм за нарезно оръжие ... ако под самострел се разбира арбалет, защо не си го написал така? самата тази дума самострел е мн.*****ска, човешка ръка стои зад всяко оръжие... и къде отива логиката? че и по 2 бройки ... май ще излезеш прав, че може да е всяко от тях... стига да си 10 м висок, че да си носиш оръдието под мишница ;) .. някъде във фентъзиленд
или пък друга логика:
топ бие оръдие
2 ракети бият базука
2 винтовки бият двуцевка
2 самострела бият лък
остава - карабина ... не ме питай защо, нито пък защо топ бие оръдие
хе хе, веселба да става
EDIT: съжалявам за нецензурната дума .. другия път ще те заобиколя ;)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Днес е 24/2 = 12
Броя буквите и какво забелязвам:
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">оръдие, топ, базука, 2 ракети, 2 винтовки, двуцевка, карабина, лък, 2 самострела.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
6,3,6,2х6,2х8,8,8,3,2х9
И пак ракета [:D]
<div align="right">Originally posted by Edin_Lud*-*24/02/2005*:* 22:19:30</div id="right">
Мразя да броя, но до 2 -може, ако виждам 2[xx(]
Все -пак , послушай Хемингуей!
И не се увличай по оръжията - рапира, сабя - да, но шпага -не!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">извинявайте, че бидейки съвсем нов тук си позволявам, но наистина видовете оръжия не са избрани коректно - топ е жаргон, базука също клони натам, винтовка е русизъм за нарезно оръжие ... ако под самострел се разбира арбалет, защо не си го написал така? самата тази дума самострел е мн.*****ска, човешка ръка стои зад всяко оръжие... и къде отива логиката? че и по 2 бройки ... май ще излезеш прав, че може да е всяко от тях... стига да си 10 м висок, че да си носиш оръдието под мишница ;) .. някъде във фентъзиленд
или пък друга логика:
топ бие оръдие
2 ракети бият базука
2 винтовки бият двуцевка
2 самострела бият лък
остава - карабина ... не ме питай защо, нито пък защо топ бие оръдие
хе хе, веселба да става
EDIT: съжалявам за нецензурната дума .. другия път ще те заобиколя ;)
<div align="right">Originally posted by stalker*-*24/02/2005*:* 22:29:17</div id="right">
Мен ме заобикаляй, но забикаляй и този раздел[:)]
Няма лошо - но пак казвам - Хемингуей е класика!
А защо са по 2 - така трябва[:P]
Добре де за "Сбогом на оръжията" разбрахме...дай друг жокер