Резултати от 1 до 8 от общо 8

Задача 226 (От Ада)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2005

Задача 226 (От Ада)

Докато рових на тавана за да намеря един учебник попаднах на един стар, покрит с прах сандък. Не знам откъде се беше появил, но изглеждаше безобидно, нямаше ключалка и реших да надникна. Когато надигнах капака той изскърца и вътре видях малка кутийка и свитък. На свитъка пишеше :

“Щом четеш това твоята съдба е предрешена или ключа към дълголетието намери или умри.

Книгите на Лукавия намери,

Сатанаил, Луцифер, Белиал, Левиатан.

Около 5 букви гръцки ти ги подреди.

Липсващата дума намери

и бързо я кажи”

Прибрах свитъка и се махнах възможно най-бързо, но след около час усетих умора, а когато се погледнах в огледалото почти бях побелял. Цяла нощ не съм спал и мисля коя е думата която ще ме върне към живот.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Задача 226 (От Ада)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Книгите на Лукавия намери,

Сатанаил, Луцифер, Белиал, Левиатан.

<div align="right">Originally posted by MorGod - 10/04/2005 : 06:50:18</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

От това, което открих, разбирам, че това е The Satanic Bible - 4 книги, носещи имената на тези 4 демона...май повече не искам да откривам.

Само предполагам, че гръцките букви са разположени в/у някакъв пентаграм и представляват заклинание, което не искам да научавам.

Не че съм суеверен. Презирам всяка форма на религия. А точно тази ме отвращава.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Задача 226 (От Ада)

Matt Uelmen ми шепне.

Наричат Го с много имена.

Шейтан, Дъуйел, Бууги, Деваас, Дийв, Беелзебуб, Пвкха,

Диаблос, Диабло, Абхадоон, Аполийн, Ашмедай, Асмодеус, Асмодей, Белиал, Демон, Дявол, Дракон, Левиатан, Луцифер, Сатана, Змей, Паднал Ангел, Богът на този свят, Обвинителят, Принцът на света, Принцът на Тъмнината, Принцът на Силите На Въздуха, Сеирссим..

Много имена и все за Него, Безименния. Не е необходимо да Го наричаме.

Гърците? Те го наричат Diabolos, ot diaballein - гр - хуля, позоря, дамгосвам. Или Хадес? Господарят на Подземното Царство?

Мормо? Владетелят На Вампирите и Трупоядите?

Плуто - Отново Владетел на Подземното Царство.

Tифон? - Гърците са персонифицирали злото и са му давали десетки имена.

//edit

Според някои - 5 е числото на душата, сумата на първото четно и първото нечетно число.

Пентаграмът, различните култури гледат на него по различен начин.

При гърците - Пентаграмът, или Щитът на Соломон се състои от 5 гръцки букви, които означават 'цялост'. Наруши ли се - безкраят пробива.

//edit пореден

Мю, Гама, И, епсилон грозен някакъв и алфа.

Може и -

Но това ми е непроизнесимо. А не искам да е.

@Morgod, салют, Children Of Bodom - Everytime I Die, Type O Negative - Everything Dies и Christian Woman

5. Тук е от
    Mar 2005

Задача 226 (От Ада)

Хм ... близо сте! Най-трудното мина. Редът : ”Около 5 букви гръцки ти ги подреди...” може да се разбира по два начина, но и двата водят във вярната посока остава да намерите липсващата дума. Относно за магиите, заклинанията (и всички тези глупости) те нямат нищо общо и няма за какво да се плашите Темата за религиите не ми е особено любима така че истината е другаде. Няма де е зле да побързате защото вече почнах и да оплешивявам.

/* @InfiniteChaos Pink Floyd - Learning To Fly : Into the distance, ribbon of black, stretched to the point of no turning back ... */

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Задача 226 (От Ада)

Против косопад - Ерваматин и Низорал преди това.

Бръчки - Q10

Болки в кръста - Космодиск.

Течни Витамини От А до Я.

Aloe Heat Lotion

Разните джамби на д-р Търконтилнижовилнялорилносикмареплюкожвакалозъмнужръгиларътошматепокатиничо възгомужмупазилютничев.

И изобщо водене на здравословен начин на живот, максимално лишен от натрупване на катахоламини.

Но не мога да направя обосновка с паралел за Онзи.

Vital?

// @Morgod, Floyd - Marooned.

7. Тук е от
    Mar 2005

Задача 226 (От Ада)

Прегледайте още веднъж заглавията на 4те книги от The Satanic Bible (по точно с какв още може да се свържат). Може да разбирате това с буквите като : "... 5 букви НА гръцки ..." тогава ще разберете за какво става въпрос и с какво може да се свърже (със същите неща като книгите ама с едно повече тоест търсеното).

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Задача 226 (От Ада)

(FIRE)

BOOK OF SATAN

- The Infernal Diatribe

(AIR)

BOOK OF LUCIFER

- The Enlightenment

(EARTH)

BOOK OF BELIAL

- The Mastery of the Earth

(WATER)

BOOK OF LEVIATHAN

- The Raging Sea

Но това не ме води по-далеч от пентаграма - петия елемент е a 'divine thing', Idea

Петте букви НА гръцки фолклорен певец?

//edit

На пентаграма петият е 'spirit'

Според Платон петият елемент е “Heaven”

И изобщо нищо не ми хрумва повече, много изсмукано е.

//offtopic

Evergrey - When The Walls Go Down.

//edit2

Eдинствената връзка, която виждам е през петият елемент "Heaven", който е на Plato (Платон), който е гръцки философ (427-347 BCE), ученик на Сократ, вечно дирещ абстрактната, математическа, абсолютна истина, така и неоткрита. Петте букви на гръцки философ. Plato. Той беседва над природата на справедливостта, дискутира добродетелите й, мъдростта, куража и една, несъменено привлекателна за него перспектива за общество управлявано от философи. Може би така той си е представял дълголетието на едно общество лишено от дрязгите и сивотата на ежедневието и вътрешните конфликти, породени от липсата на така желаните флуктоации, които да доведат до красива метаморфоза на сегашният миг в следващият, една умозрителна идея за общество обърнато единствено и само към безкрая. Привлекателен модел, но неприлично абсурден.

10. Тук е от
    Mar 2005

Задача 226 (От Ада)

Май мина достатъчно време затова ето го решението : заглавията на четирите книги виждаме че те се свързани с огън, вода, земя и въздух. Петте гръцки букви се връзват с щита на цар Соломон и по точно пак с огън, вода, земя, въздух и дух (воля, душа итн.) тоест липсващото нещо е дух. Пентаграм (pente - пет и gramma-буква та оттук и 5 букви НА гръцки) също е свързан с огън, вода, земя, въздух и дух. InfiniteChaos <s>беше най-близо</s>(видях че е написал отговора) затова нека да поеме щафетата

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 12:43
  2. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 17:16
  3. Задача №62
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 29-10-04, 13:23
  4. Задача №61
    От Raid във форум Логически задачи
    Отговори: 6
    Последно: 28-10-04, 15:57
  5. Задача № 46
    От bestman във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 10-10-04, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе