В кой ден, с безкрайна радост, всеки би се сетил за следното?
Х, 1, -1, 1, 1, 0, -2, 1, -1, 1, 1, 0, 1, -1, 1, -1, -1, 0, 0, 1, -1, 1, -2, 0
Всеки ден, биха казали някои. И биха били прави.
Но нека уточня за тези, за които очевидното е все още забулено в мъгла и мержелее нейде там, отвъд.
Започнете дълбането, нормирайте, отнесете от номера на събитие, започнало бляскавото си съществуване на 31 Януари и докоснало се до Там на 5 февруари, същата година. Това би помогнало.
О, да, годината. Годината е някъде измежду годините, но вие ще се справите. Сигурен съм, защото тази е същата, в която един мил, мой, леко позабравен, другар (който би имал щастието, ако беше жив, сега да е чукнал, с лекота и потна трескавост, деветдесетака, ала починал година преди да жулне шестдесет) получава Нобелова награда. Да? Нали?
След това бих ви предложил да опитате третата бройна система с база просто число, в която има букви. А това? Да?
А после? Лесно, опитайте да отместите получената декодирана 'дума' в ляво с 2. И тогава? Без много нерви назовете заглавието. А след това и отговора.
[offtopic]
Часът е два и малко, алкохолът бе кило и много, момичето бе с дълга, черна коса, изпиващ поглед и крака, от които болят сливици. А сега и ми се хоризонтира. И не само на мен.
Задачата е интересна, според сегашната ми преценка и искрено се надявам да не ви откаже дългото задание. Би могла да бъде решена без подсказките дори. Дори. Предлагам ви да синхронизирате помежду си и тъй като не мога да се гмурна до такава дълбочина и да преценя, ще ви дам три въпроса, на които аз отговарям или с Да или с Не, с които отговори ще изгладя евентуалните ви тръгвания в грешна посока. Изберете си Питач и нека той пита винаги, когато имате нужда, за да избегнем лишните колизии.
Совите не са това, което са. Помнете това. Примете го дори като подсказка.
[offtopic]