-
Задача 253 (Асоциация)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Айде де... Кое от термометъра носи писма?
<div align="right">Originally posted by kamenf*-*16/05/2005*:* 18:25:46</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Хе-хе, какво ще кажете за Живка?!?!? [:P][:P][:P]
//edit
добре де! [:)] нека е:
термометър --> живак --> писмо
живак - в менделеевата таблица - Hg носи името Mercury (вестителя на боговете в римската митология - хехе, той ли е направил гълъбчето пощенско?! [:P])
-
Задача 253 (Асоциация)
MERCURY
1. живак
2. живачен стълб, барометър
3. мит., астр. MERCURY Меркурий
4. разг. пратеник
Нещо някакво такова...
-
Задача 253 (Асоциация)
О неразумни Edin_Lud!
Не споменувай без нужда името модераторско!
И изплюй тая Vulva hypnotika, стига си я двакал![:D]
-
Задача 253 (Асоциация)
Добре дошла @tricklys - и браво за първото успешно участие. [:)]
Само дето ми е малко трудно да се ориентирам кой пръв, кой втор.
Да, търсената думичка е Меркурий. Обяснението на @tricklys е по-точно (думичката обаче е Меркурий - не живак), но браво и на @Edin_Lud (неговата думичка е пък вярната).
Разберете се кой ще дава следваща. [;)]
PS: И не ме "споменавайте" много за не съвсем българското решение...[:I]
-
Задача 253 (Асоциация)
нека @edin_lud дава задача, беше май с минутка по-бърз, пък и ясно е, че е знаел обяснението [;)] (ще ми се да се скатая [:)])
-
Задача 253 (Асоциация)
Път на дамите казвам аз...
@tricklys Зарадвай ни с нещо ново. За справка можеш да се консултираш с файла от темата на Cvetanov със старите условия.
-
Задача 253 (Асоциация)
Добре, не смея да откажа, но моля, нека има малко търпение, защото ми е необходимо малко време да измисля нещо подходящо - може би ще е малко по-късно! [:)]