ПИСМО => ... => ТЕРМОМЕТЪР
[?][?][?]
----
Имаше предложение задачата да се прекръсти от междинна на редовна...
ПИСМО => ... => ТЕРМОМЕТЪР
[?][?][?]
----
Имаше предложение задачата да се прекръсти от междинна на редовна...
Любовно? Страст - горещо - термометър?
Писмо, отказ, нещастна любов? Страдание? Болест - термометър?
Писмо - димни сигнали - озонова дупка - увеличение на радиация - глобално затопляне - топене на полярни шапки - ледников период - адски студ - що, бе, колко е? - ми ча`й да видя - термометър.
Писмо - e-mail - електронни сигнали - изпращане - увеличение на ентропията - температура - термомемтър.
А една дума ли търсим или цяла серия? Че можем да редим, въобразително.
//edit
Хм, може ли по фонетична прилика? Чиста асоциация или има нещо хитро? Не, бе, отговориш ли на това - какъв е смисъла да познаваме, но поне какво търсим - пътя (много думи и логика) или една-единствена дума?
А според мен си е необходимо упътване...и най-вече по-обстойно условие...
Така и баба знае:
писмо - поща - бърза поща - време - час - 60 минути - градус - термометър
писмо - клиновидно писмо - клин - трапец - градус - термометър
писмо - Кървавото писмо - кръв - болка - болест - температура - термометър
май търсим едно междинно...
Точно така - едно междинно (под формата на дума). И две-три думи за обяснение защо... []
----
Но пък може и да видим кой ще го докара до по-малко думи.... [][][]
- град -
(от писмо - адрес - град - градус - термометър)
//Харесва ми играта "Печели този, на когото му е най-къс" [:P]
/Offtopic
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">//Харесва ми играта "Печели този, на когото му е най-къс" [:P]
<div align="right">Originally posted by Bibi*-*16/05/2005*:* 15:38:55</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Биби, а да се видим с тебе, а []
Е, добре, макар да губя преди да съм започнал, но ...
ПИСМО => ЖМУНДЗЕЛ => ТЕРМОМЕТЪР
О, да, и разяснението -
Въпрос - Защо ЖМУНДЗЕЛ?
Отговор - Защо не?
Не бе, шегата на страна, да бъда сериозен като цироза - просто се римуват...
kamenf е това, бе, не му вярвайте, капка лирика няма тук, код е! Случайни са думите. Или тъй си мисля, де. []
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">- град -
(от писмо - адрес - град - градус - термометър)
//Харесва ми играта "Печели този, на когото му е най-къс" [:P]
<div align="right">Originally posted by Bibi*-*16/05/2005*:* 15:38:55</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Май това няма да мине без думата "адрес"... иначе става някак...
Има и по-интересна връзка... нещо доста общо...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Е, добре, макар да губя преди да съм започнал, но ...
ПИСМО => ЖМУНДЗЕЛ => ТЕРМОМЕТЪР
О, да, и разяснението -
Въпрос - Защо ЖМУНДЗЕЛ?
Отговор - Защо не?
kamenf е това, бе, не му вярвайте, капка лирика няма тук, код е! Случайни са думите. Или тъй си мисля, де. []
<div align="right">Originally posted by InfiniteChaos*-*16/05/2005*:* 15:44:42</div id="right">
Само да не стане да те изненадам (не знам отзад ли, отдругаде ли...) [:P][:P][:P]
Значи без съмнение търсената дума е ТИГО!
тиго завра (писмото в кутията/ термометъра под мишницата)! [8D][)][:I]
//
ето произхода на думата:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php...sed&sb=5&part=