<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Я да помогна и аз малко за часовниците - аз си мислех, че съм на кораб, ама достоверен източник казва, че може да е било и самолет или влак...
<div align="right">Originally posted by kamenf*-*26/05/2005*:* 18:43:30</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Струва ми се, че тук не става въпрос за някакво кодиране, а до специфични часовници (таймери) налични в тези транспортни средства. Мисля, че в локомотивите има някакви устройства, при които машиниста трябва да натиска бутон през интервал от време. Така е сигурно, че не е заспал. Ако не го направи, автоматично се задействат спирачките. Вероятно при такъв критичен транспорт (изброените от kamenf) има нещо такова, ама какво? Може да се отчита времето, което си бил на вахта (или както там се казва) и като си изчерпаш лимита те сменят (с екипажите на самолетите е така на дълги полети). Тогава "ключодържателите" може да са идентификационни - примерно "Втори екип". И се пъхат някъде, да те отчете "черната кутия"... [8D] Но нещо не мога да го навържа в смислена идея...
Почесах си и аз пръстите по клавиатурата...[^]