Задача междинна, патриотична (решена) - повторение.
  По време на прехвърлянето на форума тази задачка - закачка се загуби. Беше решена бързо,
но сега за тези, които не са я прочели я възстановявам. За настроение :yahoo:

Ето какво прочетох скоро в един руски сайт:
Преди време по английската телевизия са показали съревнование по скок от височина 1 метър между типичен италианец и типичен българин. Италианецът, роднина и земляк на известен господин загива, а българинът си утвърждава славата на най-добрия в света. :punk: Кои са участниците в съревнованието? :coolsmiley:
(Повтарям, че бе решена - сега повтарям условието за разтоварване)

//Редакция:
След критиките за тази задача (междинна, защото е лесна) ще напиша отговор:
Става въпрос за състезание между домати. :wink:
Нашенският е оцелял от 1 метър височина, а "Дон Домат" се е пръснал :095:
Руснаците обичаха български плодове и зеленчуци. За тези, които не са чували за "Дон Домат"..........
     Re: Задача междинна, патриотична (решена) - повторение.
  А аз си мисля, че дори Джани Родари по нищо, написано в условието, не би могъл да се досети, че става дума за домати...
  Това, че @Bibi не се досети не значи , че и други не биха могли. Напротив - само за минути задачата бе решена и ще помоля, този който я реши да пише нещо, че вече съм забравил кой точно беше (за което искрено се извинявам). А може и просто да забравим за тази задачка - не е толкова важно.
  Всъщност "решена" е малко силно казано. Чувал съм вариант на задачката когато ходех в *****.
 @Wise, все още съм на мнение, че или трябва да си руснак или да си бил там, за да се сетиш за решението. :wink:
BTW, руснаците наистина много уважаваха нашите зеленчуци. И консерви също. Сега не знам как е.
А на руски Дон Домат е Синьор Помидор :)

Цитат:

Първоначално публикувано от pimpirlit  
 Всъщност "решена" е малко силно казано. Чувал съм вариант на задачката когато ходех в *****.
 @Wise, все още съм на мнение, че или трябва да си руснак или да си бил там, за да се сетиш за решението. :wink:
BTW, руснаците наистина много уважаваха нашите зеленчуци. И консерви също. Сега не знам как е.
А на руски Дон Домат е Синьор Помидор :)

@pimpirlit,
Благодаря ти за вниманието. Бях сигурен, че беше ти, но не исках да засегна неволно някого. Нямаше да се връщам към темата, но когато на въпроса "чувал/а ли си за Дон Домат" получих отговор "Да - това е пицария.....еди къде си" ме заболя. Това е същото ако на въпроса "чувал ли си за Пинокио" ми се отговори - "ами да - дърводелска работилница в кв. Младост.

Този въпрос бе зададен на отбор от състезанието "Кога-Къде-Какво" ("знатоките"). Трябваше за 1 минута да отговорят - не помня дали успяха............. :undecided:
  @Wise, не се засягай. Впросът е хубав и аз адмирирам подбудите ти. И мен ме дразни подобно незнание, но какво да правиш като няма компютърна игра за Дон Домат? Тогава щяха всички да знаят... каква му е графиката и с какви оръжия можеш да го победиш :grin: ...всъщност* :( :angry: :undecided:
  В тоя ред на мисли - един абсолютен 
 :offtopic:
Имаше една поредица предавания "Стани богат" с млади семейства. Винаги имаше въпрос свързан с приказките. Няколко млади двойки обсъждаха приказките така: "Пепеляшка май съм я гледал/а, ама за Мъхеста брада не се сещам да съм гледал/а нещо - сигурно не е герой от приказка...". :shocked:
 :offtopic: