Задача Междинна (просто но ефектно)
  Един човек забравил кой ден е и попитал своя приятел, който обаче му дал много заплетен отговор:
 - Когато "вдругиден" стане "вчера", то "днес" ше бъде толкова далече от неделя, колкото иденят, който е бил "днес", когато "онзи ден" е бил "вчера".
Кой е денят?
     Re: Задача 295 (просто но ефектно)
  :offtopic:

omeganet, понеже си от скоро във форума, може би не знаеш, че в раздел "Логически задачи" има едно... хмм... неписано правило: нова задача дава този, който е решил предишната.
Тъй че по "регламент" би било хубаво първо да изчакаш Edin_Lud да даде новата задача, както е упоменато ТУК, да я решиш, и чак тогава ще дойде твоят ред.
Успех и умната! :)
     Re: Задача 295 (просто но ефектно)
   Цитат:

Първоначално публикувано от BerkStock  
 :offtopic:
  omeganet, понеже си от скоро във форума, може би не знаеш, че в раздел "Логически задачи" има едно... хмм... неписано правило: 
нова задача дава този, който е решил предната.
Тъй че по "регламент" би било хубаво първо да изчакаш 
Edin_Lud да даде новата задача, както е упоменато 
ТУК, да я решиш, и чак тогава ше дойде твоят ред.
Успех и умната! :)

Ааа...сори тогава.. не бях прочел правилата :oops: а бях приготвил един голям списък със задачи :tongue:
     Re: Задача Междинна (просто но ефектно)
  Omeganet, ще преименувам всичките ти задачи на "междинни".

Edin_Lud е на ход.

P.S. Ако искаш да затрудниш максимално участниците тук, предлагам ти да не се опитваш да го правиш чрез книжката "Математически фолклор".

:)

Добре дошъл във форума "Логически задачи"!

:)
     Re: Задача Междинна (просто но ефектно)
  Вярно, че има правила, но пък нямаше никаква задача за решаване и момчето много добре направи, че размърда духовете. Сега ще вземете да го изплашите и ще изтървем някоя интересна.
Но са си Междинки, тук съм съгласна.

Докато се разсънвам, ми се струва, че на тази отговорът й е "Днес сме Събота":
Вдругиден (Понеделник) ще стане "вчера" във Вторник, който отстои на 2 дни от Неделя.
А Оня ден (Четвъртък) е бил "вчера" в Петък, който също е на 2 дни от Неделя.

Но толкова ме объркахте, че сега не знам днес кой ден е и ден ли е изобщо? :081: