Резултати от 1 до 5 от общо 5

Задача Междинна (просто но ефектно)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2004

Задача Междинна (просто но ефектно)

Един човек забравил кой ден е и попитал своя приятел, който обаче му дал много заплетен отговор:
    - Когато "вдругиден" стане "вчера", то "днес" ше бъде толкова далече от неделя, колкото иденят, който е бил "днес", когато "онзи ден" е бил "вчера".
    Кой е денят?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Задача 295 (просто но ефектно)

omeganet, понеже си от скоро във форума, може би не знаеш, че в раздел "Логически задачи" има едно... хмм... неписано правило: нова задача дава този, който е решил предишната.
    Тъй че по "регламент" би било хубаво първо да изчакаш Edin_Lud да даде новата задача, както е упоменато ТУК, да я решиш, и чак тогава ще дойде твоят ред.
    Успех и умната!

4. Тук е от
    Sep 2004

Re: Задача 295 (просто но ефектно)

Цитат Първоначално публикувано от BerkStock

omeganet, понеже си от скоро във форума, може би не знаеш, че в раздел "Логически задачи" има едно... хмм... неписано правило: нова задача дава този, който е решил предната.
    Тъй че по "регламент" би било хубаво първо да изчакаш Edin_Lud да даде новата задача, както е упоменато ТУК, да я решиш, и чак тогава ше дойде твоят ред.
    Успех и умната!
    Ааа...сори тогава.. не бях прочел правилата а бях приготвил един голям списък със задачи

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Re: Задача Междинна (просто но ефектно)

Omeganet, ще преименувам всичките ти задачи на "междинни".

Edin_Lud е на ход.

P.S. Ако искаш да затрудниш максимално участниците тук, предлагам ти да не се опитваш да го правиш чрез книжката "Математически фолклор".

Добре дошъл във форума "Логически задачи"!

6. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Re: Задача Междинна (просто но ефектно)

Вярно, че има правила, но пък нямаше никаква задача за решаване и момчето много добре направи, че размърда духовете. Сега ще вземете да го изплашите и ще изтървем някоя интересна.
    Но са си Междинки, тук съм съгласна.

Докато се разсънвам, ми се струва, че на тази отговорът й е "Днес сме Събота":
    Вдругиден (Понеделник) ще стане "вчера" във Вторник, който отстои на 2 дни от Неделя.
    А Оня ден (Четвъртък) е бил "вчера" в Петък, който също е на 2 дни от Неделя.

Но толкова ме объркахте, че сега не знам днес кой ден е и ден ли е изобщо?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Задача междинна (без име)
    От kamenf във форум Логически задачи
    Отговори: 34
    Последно: 11-12-06, 21:00
  2. Задача междинна (5х5)
    От kamenf във форум Логически задачи
    Отговори: 21
    Последно: 30-04-06, 20:26
  3. Междинна задача (код)
    От dmanov във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 10-04-06, 19:45
  4. Задача междинна (Зелена)
    От InfiniteChaos във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 21-07-05, 20:50
  5. Задача междинна (2 в 1)
    От MorGod във форум Логически задачи
    Отговори: 7
    Последно: 03-04-05, 01:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе