1) Такси (3-тата снимка)
2) Птиците (3-тата снимка)
8) The Kissing Booth (3-тата снимка, ако тези наистина се целуват в нея)
3) On the beach (2-рата снимка)
4) The lawnmower man (2-рата снимка, човекът с косачката - ако мине за класика )
5) Adams Family (2-рата снимка, thing припка по пътечката)
7) Tornado (2-рата снимка)
6) Apocalypse Now (1-ва снимка, защо ли хеликоптерите ми напомнят все на него)
PS. Чакаме включване от IvO_tm с останалите 54 филма
* Deep Impact (кометата, снимка 1) Т'ва не е класика.
...
* The Ring (кладенецът, снимка 2) Т'ва не е класика.
...
Мисля да добавя,
Първата снимка
Пианото - http://www.imdb.com/title/tt0107822/
Падащи ангели - http://www.imdb.com/title/tt0365183/
Челюсти (акулската перка) - http://www.imdb.com/title/tt0073195/
Втора снимка
Тексако клане (резачката) - http://www.imdb.com/title/tt0072271/
Юрски парк - http://www.imdb.com/title/tt0107290/
Гарванът - http://www.imdb.com/title/tt0109506/
Червеното манто - http://www.imdb.com/title/tt0048349/
Пера - http://www.imdb.com/title/tt0093014/
Третата снимка
Снайперистът - има няколко такива филма
Имаше един за един фолксваген, не се сещам как се казва
Червеният балон - http://www.imdb.com/title/tt0048980/
Май за сега толкова
Честно казано, не виждам никакви картини...
Edin_Lud, дай директен линк, моля!
P.S. Аааа, оправиха се нещата - на "Отговор с цитат", ми излязоха линковете... шантава работа, а уж не пих много... (бе к'во не пих, едва гледам...)
P.S.2. Допълвам към горните постове:
Плаж:
"Армагедон" [кометата в небето]
"Спасяването на редник Райън" [загражденията по плажа]
"Закуската на Тифани" [бялата масичка, долу вляво]
Парк:
"Туистър" [Ско, "Twister" е правилното име на филма. ]
"Контакт" [сателитните чинии]
"Годзила" [една от формите на чемшира]
"Невидимият" [стои с бинтован и с шлифер/пелерина на едната пейка]
"Алеята на котките" [котката до краката на единият минувач вдясно]
"Убийствен пъзъл" [а.к.а. "Saw 1" - отрязаната ръка на алеята. ]
"Шоуто на Труман" [падащата част от самолет, в началото на филма]
"Изкуплението Шоушенк" [затворът горе до сателитните чинии, вижда се оградата му, опасана с бодлива тел]
"Дългата разходка" [двамата с раниците, поели по пътя]
Град:
"Пърл Харбър" или "Авиаторът" [самолетът насреща]
"Земетресението" или "10.5 по скалата на Рихтер" [асфалта]
"Италианска афера" [трите разноцветни Мини Купъра в далечината]
"Последният замък" [последната сграда в далечината вдясно е замък, макар че във филма иде реч за затвор]
"Бягството на пилето" [самотната кокошка на асфалта? ]
Това ми се наби в очите на пръв поглед. Започвам по-подробно и задълбочено проучване, че има някои доста микроскопични елементи...
Ужас, доста надписи не си личат, а може би са ключови...
А и какво точно разбират под "класика" - съвременна ли или...?
Хайде, включвайте се с предположения поне, де.
Нали не очаквате да съм изгледал всички филми, излизали досега?
По-лесно е да се търси класически филм в елемент от картината, а не обратното...
На първата в далечината се вижда (атомна) подводница, ама май има много филми с такава.
//При яркостта на макс се прочетоха някои надписи, но не ми говорят нищо.
Как не виждате картинките бре, хора...дори ги направих като линкове към по-голям размер...@IvO™, клик върху картинка и се пробвай да фокусираш - в теб ни е надеждата
Оригиналните картинки вече си ги свалих, не е проблемът в това, но дори и на максимум увеличение и след известна доза "Sharpen", пак не се четат някои малки надписчета... това имах предвид.
Много мразя такива глупави снимки, на които само може да се гадае и предполага за какво става дума, но все пак като един луд киноман ще дам експертното си мнение* .
Така... Снимките имат много неточности. Т.е. не мога да определя еднозначно някои от филмите. Например:
Картина №1: Пианото може да се свърже с "Пианистът" с Ейдриън Броуди, въпреки че такъв липсва, но "Пианото" не ми звучи никак класическо (всъщност много малко от филмите, които ще изброя, могат да се таксуват за такива, но все пак...). Всичко се развива на плажа, т.е. става дума за едноименния филм с Леонардо Ди Каприо. Хеликоптерите напомнят за "Апокалипсис сега", но мисля, че има препратки и към "Блек Хоук Даун" (не съм много наясно с различните видове хеликоптери, затова ме извинете). Това, което пада (комета/метеорит), ми прилича на кадър от "Смъртоносно влияние", но спокойно можем да приемем, че става дума за откъс от "Армагедон" или всеки друг апокалиптичен филм. Хората в бяло, които тичат по брега, са клонинги от "Островът". Тази във водата ми прилича на Анджелина Джоли (или може би ми се иска да е тя) и я свързвам с "Лара Крофт". Водата пък може да е свързана с хиляди филми, например "Челюсти", или "Синя бездна", или "Перфектната буря" (въпреки че няма буря... май малко се отплеснах...). За момента не ми се занимава да търся други неща тук, затова минавам на следващата картинка.
Картина №2: Торнадото е от "Туистър". Големите сателити са от "Контакт". Кладенецът е от "Предизвестена смърт". Колелото случайно да е от "Извънземното"? Трионът до храста е от "Убийствен пъзел". Отрязаната ръка е от "Семейство Адамс". Един от храстите е във формата на динозавър, който може да е от всеки един филм с динозаври. Например "Джурасик парк"... Но не изключвам възможността наистина да е "Годзила". Този, който го е направил, може и да е "Едуард с ръцете ножици" (много хубав филм, като всички на Джони Деп). Тези двамата, които отиват на планина, може да са от "Вертикална граница", или от "Катерачът", или от друг филм, свързан с алпинизъм или изкачване на планини. Перата пък ми напомнят за началото и края на "Форест Гъмп". Включително и гората, която всъщност е "forest", а името му е "Forrest", но както и да е . "Птиците" ги има на всички картинки. Отломката от самолет може да е от всеки филм със самолети . Човекът с прасето е от "Бейб". Уличната лампа ми прилича на тази от "Хрониките на Нарния", но се съмнявам да е от там. Този с бомбето много ми напомня на Том Ханкс, но също и на Пиърс Броснан от "Аферата Томас Краун". Къщите, които се виждат в далечината, са в средата на гората и може да са имали "Селото" предвид. Ако има невидим, когото явно аз по обесними причини не мога да видя, може и да е от "Човек без сянка". И тази картинка ми писна. Разглеждам последната и си лягам, че не си доспивам.
Картина №3: Самолетът е от "Авиаторът". Земетресението и излизащата пара ми приличат на една сцена от "Война на световете". Леле, много малко неща са ми познати тук бе! Далечната сграда с шотландското знаме си е точно от "Последният замък" с Робърт Редфорд. Този на кулата мога да го приема за "Снайперистът". Бабичката, която се подава от един прозорец, пък ми прилича на старата дама от "Убийците на старата дама" (въпреки че онази беше чернокожа, но все пак Том Ханкс ми е сред любимите актьори ). Таксито може да е от френската или от американската версия на "Такси", но може и да е от "Шофьор на такси", който е класика. Не знам как може кокошката да е от анимация, при положение, че не е нарисувана, но освен "Бягството на пилето" и "Чикън литъл" (който е доста нов) не се сещам за други филми с кокошки. Телефонната кабина със затворения човек вътре е от "Телефонна клопка". Съжалявам, но не виждам повече за момента. Явно просто не са ми познати. Дерзайте! Ще се включа пак по- нататък.
С абсолютна сигурност мога да кажа, че хеликоптерите от карт. 1 са Апокалипсис сега...този кадър не се забравя - като погледнах картинката за пръв път и в ушите ми зазвуча Вагнер
На карт. 3 виждам "Такси", което е сериал...или Шофьор на такси - класика
и Супермен в телефонната кабинка...и хората в бяло пред кафето - Портокал с часовников механизъм
На първата има две Виенски колела от лунапарк.
И табло със снимки на издирвани престъпници.
А на третата - един човек с големи бели пантофки
Да, Bibi, май този с белите "пантофки" на третата картина е "Невидимият", а не онзи на пейката във втората.
На същата трета картина, това в небето не са птици, а падащи хора - може би имат предвид филма "Rain Man" с Дъстин Хофман и Том Круз от 1988 г. Като казах Том Круз, се сетих и за "Коктейл" - това, което е на масичката на плажа до легналият човек.
И сега, ако някой съвестен гражданин на раздела вземе малко да систематизира това, което сме познали/предположили дотук, цена няма да има...
Добавено:
Wise, по-известните филми с подводници са: "Преследването на Червеният Октомври", "Аленият прилив", "U-571", "В ръцете на врага", "K-19: The Widowmaker"... ама кой знае колко още има...
Айде и аз малко да понапиша:
Плаж:
Тези дето бягат на плажа са от Chariots of fire - филм с музика на Вангелис
Парк:
Самолетния двигател е от Дони Дарко - Падна върху къщата му (ама какъв класически филм е това ... незнам)
Град:
Костенурката в средата си има чак отражение във витрината и е Хърби
Това дето пада от небето са жаби, а не хора.
@Лудия, окончателно ме отказа от Стела-та с тая задачка
Да си кажа и аз налучкванията:
На плажа мисля, че все пак кометата е от "Смъртоносно влияние". Даже съм почти сигурен.
За парка - скулптурата на някакъв динозавър от чимшир май е алюзия с "Едуард ножиците".
"Джурасик парк" са птеродактилите в небето, над дърветата в ляво (или на мен така ми се ще да изглеждат).
Двамата туристи дали не са от "Проклятието Блеър"?
В града - в дъното има три мини-купъра - "Италианска Афера"(?).
С уговорката, че нямам и идея какво е "класика" според госпожица Артоа.
След някои закачки с Ivo стигнахме до консенсус, че мадамата в гръб с наметалото е от Титаник.
Аз вече съм я забравил, а той още не я е ......опознал...... ама перилата били същите
Абе кой ти гледа перилата тогава