Междинна задача (Шпионин)
Шпионин искал да проникне в града на противника.За целта, на входа трябвало да каже парола, която не му била известна.Той се скрил в храстите до вратата и зачакал. Дошъл търговец, пазачите му казали 28, той отговорил 14 и бил пуснат. Малко по-късно се появила селянка, пазачът казал 8, тя отговориал 4 я пуснали. Пристигнал монах. Пазачът му казал 16, монахът - 8 и бил допуснат. Шпионинът решил, че е схванал закономерноста и доволен се отправил към вратата.Стражите му казали 12,той отговорил 6,но още преди да направи 1 крачка навътре, войникът извадил меча и го съсякал. КАКВО Е ТРЯБВАЛО ДА ОТГОВОРИ ШПИОНИНЪТ??
Re: Междинна задача (Шпионин)
Тази задачка дали я няма в архивите? Само че беше бар, ако не се лъжа...
10
А може ли да ми обясниш защо е 10?
Има подобна задача, отговора е нещо с броя на буквите в числото, ама в тая задача нещо май не е такава логиката... :081: :undecided:
Цитат:
Първоначално публикувано от Edin_Lud
Тази задачка дали я няма в архивите? Само че беше бар, ако не се лъжа...
10
Имаше, 61-ва май беше. Там се брояха буквите на числата (както си и направил :)), но тук не ми излизат нещо.
28 според мен е с 13 букви, а 16 - с 11 букви... На български, де. Знам ли на какъв език са се шпионирали ;)
до колкото знам на български...
Едва ли е нещо сложно все пак се очаква от някакви прости стражи да го разбират.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * :stupid:
Уви, и аз не зная, скръб и страдание. Бат` Дъг, мир на прахта му, използвал отговора за саван.
Всъщност 6 по 9 е 42, и хм, може би просто обичам 6.9 заедно.
Но сподели малко информация, моля. Тъй от нигде взорът надежда не види - връзки повече от безкрай - и всите еднакво оригинални.
6 по 9 e 54, ама от нас да мине, приемаме че е 42
:offtopic:
6.9 е 54? `айде бе? Кой те излъга? Хора такива, лъжци и измамници, следва да се гонят, бесят, одират и нарязват (не непременно в този ред) публично за назидание. В коя бройна система го провери?
Сляпо вярвам, че 6.9 Е 42 и също така сляпо, до безразсъдство, вярвам в несъществуването на ирационалните числа.
Мдааа,...
непростима грешка от моя страна. За момент се разсеях по усмивката от аватара на Silviya и ми се стори, че 6 по 9 е 54.
Един миг невнимание и после - гонене, бесене, одиране и нарязване // доста фатално
Цитат:
Първоначално публикувано от MitkoS
...Един миг невнимание и после - гонене, бесене, одиране и нарязване...
...с повечко чесън.
И бира...
:Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
...с повечко чесън.
И бира...
... всичко тука се дезинфекцира :yahoo:
Цитат:
Първоначално публикувано от InfiniteChaos
Но сподели малко информация, моля.
информацията ви е дадена в условието на задачата* ;)
:offtopic:
Цитат:
Първоначално публикувано от MitkoS
За момент се разсеях по усмивката от аватара на Silviya
усмивката ми уж е там, за да ви амбицира, но ако ви разсейва, ще я махна... :tongue: