Задачка (междинна) или къде ми е схемата
Ето аз какво видях...
1. На телевизора:
1.1. Десния бутон показва цифра (според мен произволна) на екрана - може би е номер на канал :undecided:
1.2. Левия бутон показва нещо, но не разбирам какво - може би съм зле с очите //Текст, който тече отдолу нагоре на екрана
2. На платката:
2.1. Сребристият елемент до скалата, както и самата скала изписват на дясната индикация Отговора (42)
2.2. Левия сребрист елемент изписва на индикацията по средата "SETCOM LOGIC PUZZLES"
*защо съм затъпял и не се сещам какъв е този елемент....
3. Отляво се отваря панел, на който се очаква да въведем 8-цифрен код
4. Долу вляво под левия елемент от т.2 има бутони Play и Stop, които май не работят
[добавено]
5. Долу в средата на платката се отваря панел с контролни уреди, по които не може да се направи нищо - панелът се скрива, когато го посоча с мишката
6. Над ТВ има...хм...Граал?
7. Отляво на течащия надпис има нещо като полета за въвеждане със * вместо символи...броят на звездичките в 3те полета отговаря точно на броя на буквите в думите SETCOM LOGIC PUZZLES
[/добавено]
Предполагам се очаква да подкараме нещо //текста от т. 1.2. ???// на ТВ след необходимите предварителни настройки и натискане на бутон Play
Някой да забелязва функционалност, която съм пропуснал?
Re: Задачка (междинна) или къде ми е схемата
Като си поиграх малко и излезна текста, но за малко и как го направих* :undecided: :oops:
Два текста видях:
1 - нещо от "Граф Монте Кристо"
2 - започваше с нещо такова " Можеш да направиш две грешки....", не обърнах внимание от кого е
Edin_Lud, не виждам панел в средата ! С "плей" тръгва някаква музичка.
ПП: Надписите изчезнаха като почнах да цъкам по "каналите"
забелязахте ли че от ляво на десния бутон на телевизора се появяват зодиакалните знаци. при всяко зареждане на флаша различен знак...може би значи нещо това??
ВСИЧКИ НИЕ СМЕ В КАЛТА, НО НЯКОИ ОТ НАС ГЛЕДАТ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ.
Оскар Уайлд.
Това пише на телевизора.
...обаче не разбрах как го направих :undecided:
Цитат:
Първоначално публикувано от DarkSaber
Явно на мен ми е бъгав флаш-плейъра, защото не съм се опитвал да прескачам нищо. Само презареждах няколко пъти флаша и пробвах къде какво мога да разцъквам. Ще го пробвам и вкъщи какво се показва, че тук май всичко ми е бъгаво като се почне с калпаво инсталиран линукс и всички приложения към него...
Музичката е на Барбър - "Адажио за цигулки"... ако има някакво отношение.
... Цитат:
Музичката е на Барбър - "Адажио за цигулки"... ако има някакво отношение.
...по точно е ремикс :punk:: Dj Tiesto - Adagio For Strings ... Заради нея флаша стана 10 пъти по-голям .Въпреки , че съм взел само откъс ...
Снощи сина ми изказа предположение, но нямах възможност да го проверя. Сега го пробвах и е прав! :punk:
Когато часа на компа е хх:42:хх и горе свети 42 излиза текста на телевизора! Но по нататък... :undecided:
Описвайте докъде стигате!
@Edin_Lud, на теб се разчита. Все пак твоя аватар излиза първи на спота отдолу на екрана с поздрава ( @ DarkSaber -* :coolsmiley:* :Super: )
Цитат:
Първоначално публикувано от qni
ВСИЧКИ НИЕ СМЕ В КАЛТА, НО НЯКОИ ОТ НАС ГЛЕДАТ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ.
Оскар Уайлд.
При мен пишеше:
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечатата си
Паоло Куелю
Алхимикът
Имам предположение...да преброим нещо от надписа и така да открием кода за левия панел. Прави ми впечатление, че двете цитирани фрази са по 14 думи общо...моята беше на 4 реда, 2 празни, 2 за автора и произведението.
Може би на всяко зареждане на флаша цитатът е различен (както зодиакалния знак) и:
1. Броят думи на всеки ред = цифрата от кода, която трябва да се въведе или
2. Броят срички на всеки ред или
3. Нещо друго
За съжаление, тук не мога да си играя с часовника на компютъра, тъй като се синхронизира непрекъснато със сървър...ще мога да проверявам теорията си през час :coolsmiley:
//P.S. Какъв е този спот, където се вижда аватара ми...пак ли нещо не ми работи както трябва :undecided:
Цитат:
Първоначално публикувано от Edin_Lud
...Може би на всяко зареждане на флаша цитатът е различен (както зодиакалния знак) и:
...
И според мен е така. И май няма отношение към решаването на задачката - просто веселба или лъжлива следа :)
Та - на панела вляво трябва да се въведе текущия час във формат ччммсс и в момента когато съвпаднат с часовника вдясно, да се натисне клавиша "E". Тогава долу се появява контролния панел за настройка. Там има две "работещи" копчета за настройка - "дясното" и "горното". Под тях има по два бутона вляво и вдясно, които ги въртят в съответната посока. При мен поне стана като врътках "лявото" докато стрелката на средната скала почна да играе осезателно и после врътках "горното" докато горе (на платката), до дисплея със "SETCOM...." се появи екранче с три полета звездички - явно за въвеждане на "парола". Звездичките са същия брой като надписа на дисплея, но простото му повтаряне му не работи. :)
Хайде дружина! :)