За да не умре съвсем разделът:
Много векове след митичния Херкулес, един друг Херкулес е извършил не по-малко велики подвизи, но без да залага на мускулите си. Е, и той не е съществувал реално, но се е прославил в цял свят.
Та, с две думи...?
За да не умре съвсем разделът:
Много векове след митичния Херкулес, един друг Херкулес е извършил не по-малко велики подвизи, но без да залага на мускулите си. Е, и той не е съществувал реално, но се е прославил в цял свят.
Та, с две думи...?
Може би имам една негова много яка снимка, на която хвърля flares А може и да е на друг Херкулес
Давай снимката.
Тук ми хрумна... дали една друга личност трябва да се транскрибира Суше, или Съчет? Как мислите?
sorry!
За франкофони:
Hercule est un héros de la mythologie romaine, correspondant à l'Héraclès chez les Grecs.
Или Сушей, според kino.gbg.bg . В Уики го транскрибират като Суше. Тук-там споменават за френски произход по майчина линия, както и за съкращение от Сушедович.Първоначално публикувано от dedis
http://www.poirot.us/
http://en.wikipedia.org/wiki/Hercule_Poirot
Герой от романи. На български е известен като Еркюл Поаро. А иначе е белгиец, както вече каза Cvetanov
Cvetanov е №1, разбира се.
Честит ви 24 май. Здраве и дълъг живот за всички и за България.
Тук се сещам... Преди време обяснявах на две чехкини, че "кирилица" идва от Кирил - един от създателите й.
След известно размишление ме сюрпризираха с един съвършено логичен въпрос... познайте какъв!
Жокер: бяха блондинки...
Ее, моят Херкулес беше съвсем различен, но пък си е мускулест
Да не са те питали откъде идва "методиевица"????Първоначално публикувано от dedis
Да не е нещо свързано с Кирил <-> лириК ?
Или пък едната да се е казвала Латка ?
Не. Попитаха дали латиницата е измислена от някой с име Латин.
Егати логиката, егати ерудицията.
Май не е много точно - за две чехкини става деПървоначално публикувано от dedis
Кирилицата е така наречена доста по-късно от създаването и и няма много общо с Кирил.....
Така ми се струва де...
Ама дай после за чехкините какво стана....