Един летен ден - към края на лятото - разхождайки се безцелно, погледът ми попадна на една витрина и по-точно на нещо окачено зад нея.Ставаше въпрос за един пуловер, който нямаше как да не ми грабне вниманието и аз без колебание влязох вътре.Магазинът беше празен с изключение на един човек, който разглеждаше небрежно нещо в ъгъла и сякаш оставаше незабелязан.Обърнах се към продавача и се поинтересувах за въпросната дреха.Оказа се, че има интересна история.Близо година си стоял пуловерът непродаден на витрината и се принудили да го намалят с 20%.Местели го ту на закачалките вътре в магазина ту пак на витрината и след още няколко месеца го намалили с още 10 %, но пак без ефект.Направо си залежавал, а един такъв хубав, хубав.В този момент продавачът ме изгледа преценяващо и ми направи следното предложение, че ако го намали неслучайно с още 50% и му кажа крайната цена ще ми го продаде на нея.Без да му мисля много много приех.Все пак не ми изглеждаше сложно и го попитах колко е струвал в началото преди намаленията.Бавно и спокойно ми каза цената - 36 лева.Тогава се случи нещо необикновено според мен, което и до днес още не мога да си обясня.Още преди да се замисля, покрай ушите ми прелетя, като самолет, който току що е достигнал звуковата бариера - дванадесет лева и деветдесет и шест стотинки.Не може да бъде, казах си това е някаква постановка, заучено положение! Обърнах се рязко и се загледах внимателно в човека зад мен.И на мен не ми трябваше много време за да го позная.Да - човекът беше от този форум - форума на "логическите задачи".И понеже не беше много отдавна, може би ще си спомни как го изчисли за близо секунда и ще сподели каква е картинката на пуловера.