Стоях върху пясъка. Във въздуха се носеше мирис на електричество, канела, кремък и още нещо. Позволих му да мине по мен и през мен както ме е учила майка ми.
Какво е нещото?
Кой съм аз?
Стоях върху пясъка. Във въздуха се носеше мирис на електричество, канела, кремък и още нещо. Позволих му да мине по мен и през мен както ме е учила майка ми.
Какво е нещото?
Кой съм аз?
Пясъкът и кремъкът ми напомнят на силиции... На пръв поглед - толкова
Нямаше ли такива неща в "Дюн"?
Иначе може пак да е игра на думи.
Брех колко бързо нацелих читател на Хърбърт
ПП пост номер 666
Аз чета като за турнир. Но тази ми е много смътна - от детството.
Иначе тъкмо започнах да навързвам думичките с помощта на "кварцова лампа". В детската градина ни слагаха едни очилца и ни нагряваха за здраве
Та то има кварц, мирише на озон (електричество), но по-натам не се връзва.
Сега какво? Да си продължа по нишката с Дюн освен. Може да е сяра. Но наистина всичко ми е в мъгла.
В Дюн определено има и канела, ама... който я е чел преди сто години (аз, де) нищо не може да навърже.
Е то като се каже "Дюн" в тая задача и все едно е решена. За нещото трябва да си спомните една от "философските" системи в онази вселена, а после "кой" е лесно.
Аз установих че има две книги които не съм чел и реших да си припомня поредицата преди да ги подхвана.
Този пост е редактиран от Yasen6275; 28-04-15 в 21:59.
бене джезъредската мантра за страха - чак ми е интересно да отворя да видя как я бяха превели на бг в книгата, все ми попада на английски.
хубава е. но определено автора е нямал представа какво пише.
А сещаш ли се отговора на втория въпрос.„Не бива да се страхувам. Страхът погубва разума. Страхът е онази низка смърт, която носи пълно унищожение. Аз ще се изправя с лице срещу моя страх. Ще му позволя да мине по мен и през мен, А когато отмине, ще извърна вътрешното си око, за да проследя пътеката му. Там, откъдето е минал страхът, няма да е останало нищо. Ще остана единствено аз.“
Точно. Пол е първия който получава бинджезъритско обучение, и единствения за много дълго време.
Ха сега каката и estqwerty да се разберат кой да дава задача.