Да видиш звука на клаксон
Снощи си пиех бирата в един пъб и докато слушах тихата музика и жуженето на разговорите от съседните маси, до мен се прокрадна една фраза: "Видях изсвирване с клаксон и... хайде..." От този момент пиенето на бирата ми бе придружено с усилено търсене из гънките на мозъка ми какво, по даволите, значеше това? Тази сутрин положението не е по-различно. Ще помогнете ли да разреша тази мистерия?
Отговор: Да видиш звука на клаксон
"Извирване" (извира извор) или "изСвирване" ?
(написал си първото)
Има ли как да се уточни от "тихата музика" ли го чу, или от "жуженето на раговорите" (или от нещо друго) ?
:beta1:
kamenf е извънземен и в ретината му има още и клетки, които улавят механични вълни.
(...отдавна го подозирам че е извънземен, има защо, вервайте ми, ... многократно е показвал тук, че има свръхествени способности)
Хм, тези три думи ли чу: "изсвирване с клаксон"?
Гледам в yuotube има бая клипове на някаква група "Klaxon" свирещи в стил "мелодичен джаз", точно като за пъб с
биричка(и).
Да не би да са свирили на живо в тоя пъб оная вечер ?
https://www.youtube.com/watch?v=VhwMCWz-TEw
Цитат:
Първоначално публикувано от
MitkoS
"Извирване" (извира извор) или "изСвирване" ?
(написал си първото)
Поправено! Изсвирване е, разбира се ;)
- - - - - - - - - -
Цитат:
ql^2/8
Хм, тези три думи ли чу: "изсвирване с клаксон"?
Не знам кое колко е... на бира само бирите мога да броя ;) Но съм сигурен за цялата фраза! :cool:
Може да е видял на телефона си, че таксито му е пристигнало.
Ааа, за телефони нищо не си спомням... Всичко останало си беше съвсем истинско :081:
А пък аз вече 17 часа размишлявам... Размишлявам и търся в едни енциклопедии, отворил съм един алманах, допитах се дори до един професор от СУ. Питах познати, учители, будители... Стигнах дори до Гугъл, но и той мълчи по темата. Мисля, но отговор нямам на въпроса сложен: Абе какъв човек трябва да си бе ... да се смееш на човек направил говорна грешка, и да го коментираш с правописна грешка... в Перник ми казаха: е така у Перник никога не съм да се изложиме! А аз размишлявам още, как така тъпако прост, как за твойта правописна грешка, гордо пишеш разбира се! А на говорната грешка на човека размишляваш... търсиш ...гънки... Върху стъклото... Чувствам се душевно изнасилен от темата ти! Срамота!!!
Изпратено от моят Lenovo X2-EU с помощта на Tapatalk
На мен пък повече ми звучи като "Звъни вратата, звънеца чука, отварям - НИНДЖА!!!"
Цитат:
Не знам кое колко е... на бира само бирите мога да броя ;) Но съм сигурен за цялата фраза! :cool:
Така, значи не си чул думите "изсвирване с клаксон". Не си призна дали е от музиката или от разговорите...
Сигурно няма да си признаеш дали фразата е била на български или на английски (или друг) език?
Цитат:
ql^2/8
Така, значи не си чул думите "изсвирване с клаксон". Не си призна дали е от музиката или от разговорите...
Сигурно няма да си признаеш дали фразата е била на български или на английски (или друг) език?
Чета, чета - всичко съм си казал. Правописът - и той, гледам, ми е наред... няма място за много двоумения :)
Цитат:
kamenf
Снощи си пиех ... и докато ... до мен се прокрадна една фраза ... От този момент пиенето ... какво, по даволите, ... Тази сутрин ... мистерия?
Жена ти се е преоблякла като фраза (маскирала се е) и се е прокраднала към теб с идеята да ти спре пиенето навреме и да се прибереш вкъщи без усложнения.
... Ама май е била закъсняла !?
Цитат:
MitkoS
Жена ти се е преоблякла като фраза (маскирала се е) и се е прокраднала към теб с идеята да ти спре пиенето навреме и да се прибереш вкъщи без усложнения.
... Ама май е била закъсняла !?
Хм... Мите, странен жизнен опит имаш :))))