Привет,
Някой наясно ли е как се слагат номерата в задънени улици? Ако се застане с лице към входа на улицата как вървят? Има ли правило?
Привет,
Някой наясно ли е как се слагат номерата в задънени улици? Ако се застане с лице към входа на улицата как вървят? Има ли правило?
Номерацията на всички улици върви от "центъра " на населеното място към периферията му. Улиците пресичащи центъра се именуват по различен начин в различните посоки.
Не ме разбрахте. Улицата си има име. Улицата е с къщи и празни парцели. Как се номерират парцелите/къщите? Ул. "Янко" № ?
Заставаш с гръб към центъра на града - нечетните са отляво (1, 3, 5...), четните - отдясно (2, 4, 6...) и растат в посока към периферията.
Няма никакво значение дали е задънена или не. Няма значение дали парцелът е застроен или не, но границите на парцелите зависят от градоустройствения план.
При сливане на парцели не се извършва преномерация, а двойният парцел има двоен номер, примерно ул Янко, 14-16.
При две постройки в един и същи парцел и двете носят еднакъв номер. Евентуално с А и Б, ако е нужно.
Този пост е редактиран от Bibi; 29-12-17 в 02:34.
Това правило едва ли важи навсякъде.
В Москва например, има булеварди, които пресичат центъра като лъчи - те са лесни,
но други обикалят около него на различни радиуси - тогава?
В Барселона или пък Стара Загора, повечето улици са ортогонални.
В Стара Загора улиците са номерирани от изток на запад и от юг на север.
И на мен не ми се струва много логичнио да съм с гръм към улицата и да броя така. В моя случай не е така.
Здравейте отново!
Според архитекта на нашата община, номерата растат към центъра. Човека ги е номерирал, започвайки от дъното на улицата нараствайки към центъра, демек в началото на улицата са големите номера. Пълно безумие. Някой може ли да ми покаже някаква наредба черно на бяло, за да му докажа, че не е прав.
И какво ще прави, ако градът се разшири и в края на улицата изникне още една къща? С отрицателни числа ли смята да я обозначи?