-
Отговор: Ютии и гладачни машини / FAQ - избор ,обсъждане ,мнения
Здравейте!
Искам да си взема нова ютия.Жената само мрънка,макар че тя е виновна,хихи.
Преди десет години купих един Тефал с тефлоново попритие за около 130 лв.,дето уж незалепвало.Да,ама не!Залепваше си яко по всички надписи,картинки,апликации и дори по ластичките на бебешките гащички.
След 4-5 години я сменихме с Ровента-много красива ютия с 3Д лазерна плоча (каквото и да значи това)-за около 190 лв.Ами и тя залепваше.Толкова че отдолу е много хубаво почерняла.
Та сега търсим нещо което АМА НАИСТИНА ДА НЕ ЗАЛЕПВА!!!И другото условие е да няма някакви патрони дето се вадят и се киснат в натурален лимонов сок всеки месец(както Тефала).Бюджет-къде 200 лв.Жената се е заканила да купи неква по евтина от Лидл,че да не я е яд.Нищо чудно да се окаже по-добра от марковите.Чакам предложения.
-
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Julius Caesar
...Та сега търсим нещо което АМА НАИСТИНА ДА НЕ ЗАЛЕПВА!!!...
Няма такава ютия. Всичките залепват, ако има за какво.
-
Цитат:
Julius Caesar
Здравейте!
Искам да си взема нова ютия.Жената само мрънка,макар че тя е виновна,хихи.
Преди десет години купих един Тефал с тефлоново попритие за около 130 лв.,дето уж незалепвало.Да,ама не!Залепваше си яко по всички надписи,картинки,апликации и дори по ластичките на бебешките гащички.
След 4-5 години я сменихме с Ровента-много красива ютия с 3Д лазерна плоча (каквото и да значи това)-за около 190 лв.Ами и тя залепваше.Толкова че отдолу е много хубаво почерняла.
Та сега търсим нещо което АМА НАИСТИНА ДА НЕ ЗАЛЕПВА!!!И другото условие е да няма някакви патрони дето се вадят и се киснат в натурален лимонов сок всеки месец(както Тефала).Бюджет-къде 200 лв.Жената се е заканила да купи неква по евтина от Лидл,че да не я е яд.Нищо чудно да се окаже по-добра от марковите.Чакам предложения.
Специално в този сегмент Philips за мен са най-добри.От 10 години жена ми глади с една висок клас 190 лева ,преди беше с Philips среден клас и пак беше доволна.
В момента най-високият клас са с някаква автоматична система за температурата , която в BG MAMA е недолюбвана и явно има причини.
Моето предложение е нов модел с всички екстри,но с ръчен терморегулатор https://www.technopolis.bg/bg/Irons/...05-40/p/823827.
Няколко вида известни марки с различни покрития съм купувал и определено Philips е фаворит.
Успешен избор !
-
Лорети, гладил ли си с тзи на филипс? Доста неща не и достигат, за да стигне до фаворит. Sensixx'x DA30 EasyComfort на Бош, заради автоматичния терморегулатор и специалния профил на плочата, гарантираща безгънково гладене във всички посоки, го нареждат доста по-напред от Филипс.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8d8704c029.jpg
-
Вземете си една хубава ютия с истинска неръждаема плоча на нормални цени и не се занимавайте с такива скъпотии! Това в случай, че не я ползвате за профи цели, разбира се. Но за това си има съвсем други уреди.
Основен аргумент - какво се случва с ютия, която падне от височината на масата за гладене на твърд под? По законите на Мърфи на най-уязвимата си част? Отива на боклука. Доколкото знам, още не са се усетили да рекламират противоударни ютии.
Преди 12 години си взех някакъв Moulinex 2000W за 36лв. с неръждаема плоча. 100% китайка, разбира се. Можех да си купя и 4 пъти по-скъпа, но не го направих. Моя приятелка, която работеше тогава като домашна помощница в чужбина ми каза, че гладела по-добре от нейния Bosch 2400W Made in Spain за 100Euro. А повярвайте ми, през ръцете й са минали и доста по-скъпи и "маркови" ютии.
-
dodo_pv, аз с моят Philips съм гладил и затова го препоръчвам ,интересно ми е ти с този Bosch дали си гладил?
-
Изобщо не е интересно, гладил съм и с двете. Азур ексел 10 беше последния хубав филипс, който съм ползвал. Плочата на този бош се движи във всички посоки по тъканта, без да прави гънки. С регулирането на парата се променя и температурата на загряване на плочата, което минимизира залепването. Ютии с подобни плочи плочи имаше, микля, на Ровента, но не съм сигурен. Твоя филипс го забрави за бързо и качествено гладене, без гънки. Китайските ютии за по 30 кинта са със същата ергономичност и качество и качество на гладене.
-
1 Прикачен файл(ове)
Моят Philips изглежда като нов нищо ,че е на 10 години ,плочата никога не е залепвала и затова няма да го забравям засега.
Нещо ,което работи добре не се сменя.
Явно болшинството от анкетираните във форума /41.67%/ ползващи Philips ходим недоизгладени ,само двамата с Bosch са без гънки.
А относно дизайна и ергономичността този Bosch изглежда като ретро модел от осемдесетте години сравнен с новите модели на Philips.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=31189&stc=1
-
Според мен дизайна не глади, но маркетолозите залагат основно на това. Т.е. дизайн и опаковка, а какви са качествата на продукта не ги интересува.
Важното е да се продава и да се научи клиента, че като не му харесва едно нещо, то грешката е в него. По-точно, че не е дал повече пари за по-скъпата серия. Която дефакто е същият боклук, но в друг цвят, дръжка или кабел. Но е спечелила награда за дизайн или нещо от сорта. И оттам + 50% в цената. Като че ли няма да гладим (в случая), ами ще правим изложба на индустриалния дизайн.
-
Цитат:
Loreti
...Явно болшинството от анкетираните във форума /41.67%/ ползващи Philips ходим недоизгладени ,само двамата с Bosch са без гънки.
А относно дизайна и ергономичността този Bosch изглежда като ретро модел от осемдесетте години ...
Виж сега, лорети, не е ясно колко огладени ходите, нито кой ви глади. Начините на гладене и ползване на прахосмукачки са различни, а ако трябва да се работи с тях бързо и правилно, стават малко сложни за теб и не само. Не всеки успява да се справя прилично, както и да успява да подбере правилните уреди. Тук не се интересуваме от тези неща, за тях има БГ мама. Важното за читателя е да знае предварително с какъв профил и с какво трябва да бъде покрита плочата на ютията, за да глади бързо и качествено. После следва да се обърне внимание на свързването на кабела към ютията, за да не пречи на процеса. И на трето място се нареждат екстрите, заедно със защитите. Ютиите с плочи, като на долния бош, са по-удобни и с тях се работи по-бързо. А дали изглеждат като летящи чинии или не, не е особено важно. Не ходим с тях по улиците.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0bbd8a7286.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b261f3f41a.jpg
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
-
В крайна сметка реших и взех една евтина-Солак за 36 лв,2600 вата.Има всичко без самоизключване.Хубав ден и благодаря за предложенията.
-
Виж сега , додо, май ме убеди. Ще взема един Bosch да не се излагам. Тоталната некомпетентност ,която съм проявил направо е непростима.
Днес пък друг като мен ,който не е успял да подбере правилният уред си е регистрирал ютията в анкетата. Броят на ползващите Philips са се увеличил на 26 / 42.62% /.
Значи не съм се прекарал само аз ,а почти половината съфорумници . Дано следващият път да направят правилен избор!
Julius Caesar, със здраве да я ползвате дълги години !
-
Купувайте каквото и да е само не гладачната система на Miele. Имам я и на никой не пожелавам да го сполетят моите перипетии. Това е единствения уред на тази марка, който ми дава проблеми, но компенсира всички останали.
-
Цитат:
Loreti
...Значи не съм се прекарал само аз ,а почти половината съфорумници . Дано следващият път да направят правилен избор!
Изключително странно заключение, на база изложените от мен доводи, следствие на личен опит. Обяснявам си го с високия процент на функционална неграмотност у нас.
По темата, Филипс произвежда прилични електроуреди от различен клас, носещи удовлетворение на много потребители. И не само Филипс, разбира се.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk