Слабичка ми се види 1250W, освен ако не почистваш само паркет, теракот и т.н.
Преглед за печат
Слабичка ми се види 1250W, освен ако не почистваш само паркет, теракот и т.н.
Малко е 110 милибара, но те повечето домашни са около това подналягане и затова изключително рядко при описанията е даден този показател.В 99% от случаите дават смукателната мощност във ватове, а това нищо не значи.За мен хубава прахосмукачка е над 160 милибара, а много хубава е над 200.Има такива модели на цени около 200 и малко лева, но не са по ТЕХНО-та, намират се в по-специализирани магазини.За работилницата например имам ЛАВОР QUATTORDICI SE 1400-1600 вата.Казана е не е голям 14 литра, но създава подналягане 270 милибара при дебит 70 литра/секунда.За домашно ползване също е идеална.
Благодаря за разяснението с милибаровете. Досега не бях срещалвсмукателна мощност в милибарове и не ми беше много ясна. Все пак ще бъде за домашно ползване, а казваш, че повечето са около това подналягане, така че ще отида да и хвърля едно око на място, ако са останали все още бройки.
Има различни единици за мерене на смукателна мощност и често по магазините, а и производителите ги дават по различен начин - в електрически ватове, в така наречената единица airwat, в милибари за подналягане и други такива.Има и формули за превръщане от една в друга, ама си е математика с няколко показателя, което не е работа на потребителите.Да речем, че една добра прахосмукачка за дома трябва да е поне 250-300 и нагоре airwat, като един airwat е равен на около 0,99 електрически вата смукателна мощност.
Не ми е силна страна математиката, но някъде из УИКИПЕДИЯ мисля, имаше пресмятането на различните единици.
Моята е домашна и я дават с 450W смукателна мощност. Наистина ако съм забравил да сложа накрайника в режим "четка" и мина върху плочките направо ще ги отлепи :)
Мисля, че за разни килими и шагита си трябва поне 350W дори 400W. Ако е само ламинат и 250-300 става.
Ние миналата седмица си купихме Miele и все повече ми харесва въпреки цената й. Бяха до скоро с десет години гаранция(за съжаление аз не можах да хвана гаранцията) затова мисля скоро да не се разваля (нядявам се). 2200 W си е доста мощна има много ефикасни приставки, а и до колкото чух вече няма да се произвеждат прахосмукачки над 1200 W.
Прахосмукачка S 8320 Cat & Dog
Аз се учудих как чисти това чудо.
Как чисти и аз не зная,защото ползуваме в дома Ровента,абсолютно безшумна и с огромна смукателна мощност.Но твоята ,новозакупена МИЛЕ,дано да ти служи дълго и вярно-направил си отличен избор,Миле си е символ на качество и надеждност!Парите сигурно не са малко,но.....всеки вложен лев в такава техника си заслужава!Честито!
NILFISK Coupe Neo,моля да споделите мнение.
Здравейте,
някой може ли да ми даде информация за прахосмукачки Profi Europe 20 с воден и хепа филтър???
Препоръчват ми Реймбол но не ми се дават 4000 лв защото това не е реална цена.
Само хубави неща за https://www.nilfisk-alto.com/en/Pages/default.aspx
Явно NEO са си поръчали при тях модел да им изготвят, но цената не е реална.
Колеги взех преди време тази прахосмукачка Philips Performer Active FC8653/01 сега торбата и се напълни с прах. Трябва да се изпразни или да се изхвърли и замени с нова?
едит: в книжката пише че трябва да се заменят. Да препоръчате място от където могат да се купят на добра цена?