Отиди на място в магазин, където има и двете марки и сравнявай!
Цените за върховите модели са съвместими. Сравни и наличностите и цената на филтрите!
Не само на торбичките.
Мен ме изнедаха с цената на Hepa 10 за Philips - 50лв. и само с поръчка.
Преглед за печат
Отиди на място в магазин, където има и двете марки и сравнявай!
Цените за върховите модели са съвместими. Сравни и наличностите и цената на филтрите!
Не само на торбичките.
Мен ме изнедаха с цената на Hepa 10 за Philips - 50лв. и само с поръчка.
Дано някой скоро пише в темата :)
Накратко - имам Самсунг, боклука се събира в кутия. Но след като веднъж вече му издаде багажа мотора, а цената му е колкото 1/2 прахосмукачка, а е напът пак да изгори и освен това ми надра ламината, вече е време за смяна.
НО съм в голяма чуденка какво да купя. Първо ми е важно да не дере ламината. Второ да чисти добре. Бях се насочила към Зелмер - но е прекалено тежка и само това ме отказва. Гледах Керхер, но пак мисля, че колелцата ще дерат, а и не съм сигурна доколко ефективно ще смуче.
Миле - притеснява ме, че е с торба. Някак ми е странно пак да се върна на торба. А и ще трябва да купувам честичко нови торби.
Филипс - чудя се дали като самсунга няма да връща прах отзад, въпреки хепа филтъра. А казвате, че консуматива е скъп за смяна.
И направо не знам какво да купя.
Бюджета ми е до 350 лв, но ми е важно и да отговаря на изискванията за добро чистене, максимално евтини смяна на консумативи и да не дере ламината.
Може да разгледаш Ровента. Аз лично съм с Филипс за около 400лв я взех, но въпреки "silent" етикетите е в пъти по-шумна от Ровентата при нашите. 4 оригинални торби са 20лв и мисля, че ще стигнат за година поне.
здравейте, предстои ми покупка на прахосмукачка бюджет до 200лв. Харесах си:
http://www.technomarket.bg/products/...lips-fc8371-09
http://www.technomarket.bg/products/...owenta-ro-5295
Еднакви са по тт данни
Все пак се спрях на марката - Миле...
Надявамс е да съм направила добър избор..
Здравейте! Оглеждам се за тиха прахосмукачка -до около 70-72дб , работеща с хартиени торби и клас А емисии прах. Разгледах няколко модела прахосмукачки с клас на емисии прах А . Относно филтрите ХЕПА които са миещи и немиещи се-кои са за предпочитане ? А също тези миещите дали не е по-добре да се чистят сухо например с четка или друга прахосмукачка вместо да се мият? Може би има и съвместимост между миещи се и немиещи - например за даден модел прахосмукачка да стават и двата вида филтри? Също ми прави впечатление и това,че някои модели с по-малка смукателна мощност например около 190 вата имат по-висок клас на почистване спрямо други с по-голяма смукателна мощност-например 320....
Какъв е бюджета?
Питам, защото вече има достатъчно добри прахосмукачки с воден филтър на сносна цена, при които емисиите прах са на практика нулеви. И нямам предвид тези скъпите, които перат, тупат и сушат. На този вид прахосмукачки няма скъпи консумативи като препарати и хартиени/текстилни торбички.
http://www.emag.bg/prahosmukachka-s-.../pd/ER75TBBBM/
Е, има и комбинирани, които могат да се ползват с воден филтър или хартиена торбичка (DUO моделите на Zelmer), но естествено са по-скъпи.
Бюджет до около 250-300лв примерно.
Не знам защо но не им виждам ЕУ стикерите на тези Землер никъде и нямам данни какъв клас почистване и емисии прах имат, виждам само че са шумни - 80 дб като тези "марковите" от по 60лв . А и водните са тежки и обемни, после трябва да се мият след всяко чистене.-казват че смърдят ужасно контейнерите. Те също трябва да имат миещ се ХЕПА филтър след водния иначе във финните капчици бактериите си остават в стаята или пък им мокрят двигателя.
Нещо такова: Прахосмукачка с торба Electrolux ZSPPARKETT, 3.5 л, Телескопична тръба, 700 W, Филтър Hygiene 12 миещ, Червена - eMAG.bg ми изглежда добре поне по данните на стикера. Или пък това с немиещ филтър : https://electron.bg/gorenje-vcea21sb...-p-313031.html
Дали има смисъл от миещия филтър и дали може миещия да се чисти сухо -така да не въди бактерии от мокренето и да има по-дълга експлоатация-някъде четох че миенето го амортизира. Дали и тези 2 модела са sealed - добре запечатана система, а не да пушат покрай филтрите. Трябва на живо да се видят, ако някой има такива впечатления да сподели.
Прахосмукачките с воден филтър ТРЯБВА да се почистват ВЕДНАГА след употреба - съдържанието на контейнера спокойно може да се изхвърля в тоалетната чиния, без опасност от "задръстване" . За някои е неудобство (или мързел) за други (като мен) не чак толкова.
Щом слугувате на децибели и хартиени торбички - ваша воля!
И малко "лирическо" отклонение.
Това за наличието на бактерии винаги ми е било крайно смешно. Едва ли сте наясно (или не сте внимавали в часовете по биология), но в човешката уста има много повече "бактерии", отколкото околната вам среда, която се опитвате да "почистите" от тях. В "мократа" баня също, но това не ви пречи да се къпете (под угроза от "заразяване", нали?
Зелмерите с водния филтър и те си имат ХЕПА филтри и филтър на мотора-едни с микро а други пяна. Не знам кой е по-добре -пяна или микро и дали се перат и двата, а за тази с воден филтър в сравнение със Зелмера как е ? - http://www.technomarket.bg/prahosmuk...01-wf-09112307
Този с пяната (нещо като сюнгер) се пере след всяко почистване, защото се замърсява. Под него има още един филтър - по-фин с влакна и пореста материя. Ако това е ХЕПА филтъра, аз изпирам и него, макар че май не го препоръчват. И двата ги има като резервни аксесоари, но за 7 години не се е налагало да ги подменям.
За ZELMER DUO става въпрос. Контейнера с торбичка за сухо почистване никога не сме ги ползвали.
Според мен водния филтър просто предпазва от вдигане на прах при почистване на контейнера за разлика от тези от типа циклон или с хартиена торба-евентуално при смяната и ако се вдигне прах . Чистотата на изходящия от прахосмукачката въздух зависи само от филтъра на изхода й. ХЕПА 14 ,13, 12 филтрира доста по-добре от ХЕПА 10, така даже и на бг сайта на зелмер го пише:
Какво да вземем предвид когато закупуваме прахосмукачка. • Zelmer - надеждно
Ако водните прахосмукачки повече щадят ХЕПА филтъра и примерно стават за чистене на по-мръсни обекти като тераси, стълбища, помещения след ремонт и не си задръстват ХЕПА-та ,тогава това е голям плюс за тях, понеже другите типове веднага си задръстват Хепа филтрите. Сега някой ще спомене, че Керхер или Рейнбоу могат...