Отговор: Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
Да няма възстановяема термична защита някаква? Сигурно ли е, че е мотора?
В моята практика само един боклук Sharp два пъти в гаранция през 2 седмици изгори мотор. Домашно ползване веднъж седмично.
Като имам съмнения, че "специалистите" от сервиза на узуновите бяха инсталирали друг мотор след първата повреда. По-маломощен, разбира се.
Ама хамалстването си остана за моя сметка.
Т.к. не мога да върна hepa Ли е epa Ли е филтъра обратно, което не би трябвало да е толкова трудно, ама за мен е, би ли трябвало все пак да заработи прахосмукачка без контейнер и без тоя филтър или си имат защита да не тръгват с извадени филтър и контейнер? (да не ми вземат пари само за да сложат филтъра, да тръгне и д ами кажат дай 100 лв., беше ужас положението? :BigGrin
Филтър 2230000345 - ROWENTA (ekom-bg.com) - разгънат изглед.
За заместителите пишат, че може HEPA да се пере. За оригиналния в упътването е указано, че не се мие.
Цената на комплект от двата филтъра е 28-30лв.
За да спре да работи мотора, значи поне 6м. не са чистени филтрите. А трябва минимум веднъж месечно да се прави.
И къде ще се събира боклука, като е изваден контейнера? Прахосмукачката ще работи, ама само ще бръмчи и харчи ток.
Не знам как през нета да ти обясним начина на сглобяване? Аз, когато разглобявам нещо, първо го снимам.
Защото има и фатални грешки за различните машини. От гледна точка на безопасност.
сглобих си я. не работи. този на снимките дето пише zr006001 Ми беше проблемен.
Явно си успял да изгориш мотора!
И на теб да ти сложат плътно кече на устата и носа, и ти ще се задушиш.
Питай в сервиза колко ще ти струва ремонта и прецени какво да правиш.
Успех!
Вчера не издържах на атрактивната цена и купих това от този магазин https://www.technopolis.bg/bg/Vertik...S600E/p/810531 . Какво мога да очаквам? Навсякъде е над 120 лева. Зная, че тази марка е ребрандиран китаец, но изглежда от прилични материали за изработка. В технополис мощно са си накупили продавачите и казват, че се харчи "като топъл хляб".
Айде пак реклами!
При това в две теми за днес!
И аз вече не издържам!
Нали групата е за споделяне и взаимопомощ. Що се възпаляваш?
Здравейте! Моля препоръчайте ми добра битова класическа прахосмукачка, като казвам класическа, имам предвид да не е робот. Нещо, което да върши работа и за което лесно да се намират консумативи, филтри и торбички.
ровента от евтините - по около 140лв вървят на промоция , гледай само да е с по-големия контейнер - например RO3786EA
П.П - без торбичка е - с контейнер , има дунапренен филтър , който се пере и един хепа , който след година-две може и да замине в кофата - може с него , може и без него
по принцип повечето са на този принцип , включително филипса , само дето цените са други
Здравейте,
търся торбичка за Philips Performer Active FC8653/01. Преди ползвах хартиени PHILIPS FC8019/01, но никъде не ги продават. Взех nitec filters, но като няма да е оригинална торба се чудя които са добри?
Цитат:
Първоначално публикувано от
dwrbudr
Тези са чудесно, но бройката излиза 4лв. Някаква по-евтина алтернатива търся.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Zygot
Тези са чудесно, но бройката излиза 4лв. Някаква по-евтина алтернатива търся.
Ето,UB-2- 3 бр. за 8,2 лв.:)
Ползвал съм UB-3 за друга марка прахосмукачка, нямам оплаквания.......
https://vacbag.bg/product/%d1%82%d0%...ba%d0%b8-ub-3/