нов крема диск за Delonghi BAR 12F
Здравейте,
Имам кафемашина Delonghi BAR 12F, която няма крема диск, а бих искал да пробвам как ще се държи машинката като й сложа.
Рових се из форума, ама не открих актуална информация от къде да купя. Въпросът е дали следва да се купи нава ръкохватка или само крема диска. Моля ви дайте инфо, ако имате :god
Re:нов крема диск за Delonghi BAR 12F
Нова ръкохватка се купува от сервиза. На оригиналната ръкохватка стават цедки с клапан(кремадиск) на други марки кафенашин. Делонги са се погрижили на обикновената им цедка да неможе да се постави кремадиск освен ако не се изреже с дремел чопа на цедката с кремадиск. Преди години целята ръкохватка ми излеза към 30лв. Кафето с нея е много по-добро.
Благодаря! Но от къде да си купя - кой е вносителя или сервиза
Аз във Варна знам къде е сервиза ако не се е преместил на друго място. Преди беше зад лятно кино Тракия. За сервиз на Делонги питай в някой от големите магазин за техника.
Въпросът е да намеря сервиз или магазин в София. Опитах днес в Технополис и там хората бяха неориентирани - започнаха да разопаковат едни Делонгита, за да видели кой е сервиза и кой вносителя....накрая нищо не излезе, затова и питам :)
Цедката с кремадиска няма да стане на ръкохвадката на бар12. Трябва да си купиш и ръкохвадка за кремадиск. Сервизите на делонги можеш да видиш на гърба на гар. карта. В случай, че не я пазиш, това е тел. в пловдив : 032624396. Обади се за координати на софиийския сервиз.
Купих си само приставката за крема диск и перфектно стана в ръкохватката на BAR 12F - кафето е чувствително по-фино и със значително по-голям каймак :)
Успех на всички, които искат да си подобрят кафето сутрин с крема диск при по-старичка машина :)
Каква е тази приставка за кремадиск. Я направи една снимка да я видя. Нещо по различно ще е от моята цедка.
На мен също, ще ми е интересно да я видя.
Всъщност, както вече споделих, имам старичък модел BAR 12F на Делонги, от този форум прочетох коментари на други потребители, че "кафето става с два пръста каймак" и се зачудих защо старото ми Делонги дори с мъка не може каймак да изкара. Иначе си прави готино кафе, но малко по-остро, ама визуално не е като еспресото, което ми се щеше. В ръкохватката на BAR 12F (когато си я купих в началото) няма въобще крема диск. Затова се разрових из форума и разбрах, че може да се купи допълнително цяла приставка. Всъщност, след като говорих със сервиза на Делонги, се разбра, че "крема диск" е търговско и рекламно име на клапан, уплътнение и отделна цедка (диск), които се разполагат в ракохватките на машини с обозначение CD (например BAR 14CD). В моята машина няма такива и затова следваше да ги купя и ги сложих директно в ръкохватката (чашката). Проблем нямаше, тъй като размерите на ракъхватките на BAR 12F и BAR 14CD са еднакви.