Re:Кафемашини-кафеварки-кафемелачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
Взех тази DELONGHI KG-79 кафемелачка,просто ми се стори по устойчива от Крупс-а,като основата и е по широка,и изглежда по масивна,а и кафеварката ми е от тази марка и е доста добро кафето и.Но от първи впечатления,и на най финното смилане,като че ли е малко по едро смляно от готово вакумирано такова-не че за машинка трябва много финно?
Аз се обзаведох с Gaggia Evolution Espresso машинка. Впечатления - скоро.
Моля помагайте! Коя от двете машинки да избера:
1. http://www.technomarket.bg/products/.../saeco-hd-8325
2. http://www.technomarket.bg/products/...elonghi-ec-155
или нещо друго подобно (цена-качество) бихте ми препоръчали?! Благодаря!
Преди 6-7 месеца се колебаех между точно тези 2 модела. До последно не бях сигурен - реших в магазина. DeLonghi-то има вид на леко калпава изработка, а е и по-ниска, което е проблем за някои чаши. Както се досещаш, избрах 8325 на Philips Saeco и не съжалявам. Кафето е един път. За да съм честен, срещал съм из форумите, че някои хора не постигат задоволителен каймак с нея - предполагам, че е до майсторлък, който явно съм овладял, защото при мен е доста. :thankyou- В youtube има много клипчета, които показват какво може машинката, така че приказките са излишни.
Успех!
Цитат:
Първоначално публикувано от tteodor
А защо не тази: http://www.techno-mix.com/product/48...-saeco-hd-8323
Цитат:
Саекото.
Смених куп машини преди да стигна до Saeco и Gaggia. И за в бъдеще ще се придържам към тези 2 марки.
Gaggia е по-скъпа от парите, които си склонен да отделиш - значи еднозначно за мен Saeco. А точно кой модел... в този клас според мен няма голямо значение.
Когато гледах двете машинки в магазина и на мен ми направи впечатление леко "калпавата" изработка на Delonghi-to, но мой колега доста ми го хвали това Delonghi, че прави голяммм каймак и затова се двоумя.
А има ли разлика между philips-saeco-hd-8323 и philips-saeco-hd-8325, освен в цената и цвета?!
Току що си правих кафе на служебното Delonghi и се загледах, че е 1750W. И ми изникна въпроса дали е от съществено значение, че Saeco-to е 950W, а Delonghi-to 1100W? :help
Аз съм със такова делонги , прави превъзходно кафе и задължително слагай захарта преди да направиш кафето иначе няма да може да пропадне от каймак :))
Предполагам че и Саекото ще прави хубаво , така че избора е твой .
Цитат:
Току що си правих кафе на служебното Delonghi и се загледах, че е 1750W. И ми изникна въпроса дали е от съществено значение, че Saeco-to е 950W, а Delonghi-to 1100W? :help
Касае те преди всичко налягането на помпата, което и в двата случая е 15 бара.
Ще ми кyпуват подарък кафемашина и ми е неудобно да пойскам скъпа, така че се спрях на тези 2 модела:
http://technomarket.bg/products/09107415/saeco-hd-8323
http://technomarket.bg/products/0906...elonghi-ec-155
Коя ще ми препоръчате?Отворен съм и към други предложения:)
Цитат:
Първоначално публикувано от khbyy
Е, ти да пишеш не можеш, да четеш не можеш... Точно тези модели обсъждаме над теб!
Цитат:
Първоначално публикувано от Shmi
Е, ти да пишеш не можеш, да четеш не можеш... Точно тези модели обсъждаме над теб!
Найстина не прочетох темата :embarrassed:.Sorry.Но така като прочетох явно няма голямо значение коя ще взема.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324041180[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Julian, защо си недоволен от Делонгиту, какви са ти оплакванията? Смятах да си подаря един Крупс за коледа, ма в крайна сметка си поръчах
такава мелничка.
Един дебел дъртак в червени дрехи ми достави мелничката. :thankyou-
Първите впечатления са, че е доста грамотно направена и определено превъзхожда мелачките на Крупс и Делонги по сглобка и качество на пласмасата. Ножовете са съвсем различни и някак по-приличат на истински. Остава машинката да върши това, за което е купена. :)
Ъпдейт: Мелницата е идеална. Има 10 степени на едрина, на смилане, като на 5-6 е идеално за еспресо. На 1-ва степен си е направо за турско.
Пропуснах да спомена, че е изненадващо тиха.