-
Отговор: Индукционни и керамични котлони: FAQ - избор ,обсъждане ,мнения
Захватът е на щипки, тоест трябва да съобразиш твоя отвор с монтажния на конкретния плот.
Доколкото си спомням Електролукс имаха комбиниран плот индукция-керамика.
Но според мен заложи на индукцията изцяло.
По-икономично и безопасно е, а и факта, че в котлона няма нагряващи елементи, удължава живота на уреда.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rakeem
По-икономично и безопасно е, а и факта, че в котлона няма нагряващи елементи, удължава живота на уреда.
По-икономично - едва ли, да речем еднакво.
По-безопасно -да.
По-надеждно, не мисля! Една камара елекроника която я издържи година, я не.
Най-често крайният транзистор пробива.
И трябва да се съобразяваш с тенджерите които слагаш.
-
Със сигурност е по-икономичен от керамиката. Има не един и два теста по въпроса. https://ultraflexpower.com/learn-abo...ction-heating/
За надеждността може да се спори.
-
А това магнитно поле доколко е безопасно?
-
Цитат:
zxc0
...
По-надеждно, не мисля! Една камара елекроника която я издържи година, я не....
Ползвам индукционен плот от ноември 2017 - 3 години и половина и го ползваме здравата. Не е създавал никакви други грижи освен шока от задължителната смяна на 100% от съдовете както се наложи в моето домакинство.
По удобство единствено газовия котлон се доближава до него, но смятам че индукционнота загряване е по-равномерно от открития пламък, освен това стъклокерамиката е на порядък по-удобна за поддържане.
:Drinks:
-
E то колко съдове трябват, 1-2 тенджери, тави и тигани, а като се има предвид, че съдовете с тефлоново покритие трябва да се сменят през няколко години, не е чак толкова тегаво.
Аз си накупих всичко от Икеа за 100 и няколко лева и смея да твърдя, че са достатъчно качествени.
-
Тека как са като качество? Нямам никакви наблюдения върху тяхна техника.
Трябва ми двойка, възможно най-голямата.Харесал съм ей тоя : https://www.teka.com/bg-bg/produkt/izc-42300_112510002/ .Това е максималното, което
може да се събере без преправяне на шкафовете отдолу.
Екстри кой знае какви не ми трябват.AEG,Bosch,NEFF а и други нямат такъв размер.
Милето имат голяма единичка(също ме устройва), даже е и с метална рамка, ама за 2 бона ще ме извиняват :).
-
При индукционните котлони марката няма чак такова значение. Аз лично от моята мивка и дозатори Тека не съм доволен, но това е съвсем друг уред. Не е като да имаш реален избор с твоите размери.
-
"Тека" са специализирани в производството на уреди за вграждане. Ползвам техен индукционен котлон 3-ка и микровълнова печка от 7 години, като досега не съм имал проблем.
-
Контрол на температурата е хубава екстра. Пък ако има и на мощността -супер.
Едва ли има без таймер някой модел.
-
Фурната ми беше топ модела им навремето, пиролизи, щуротии.. сгъна за няма и 6 месеца. Тоя в ПанСервиз пича вика, братле аз фурна с толкова платки не съм виждал, 10 парчета.. 3 смениха проба-грешка докато разберат коя е думнала.
Иначе след ремонта изкара още 7г, но все пак даде фира в гаранция. Като изработка според мен са добре, не ми изглеждат паянтави и евтини.
Фурната, плота и аспиратора са ми ТЕКА. Освен фурната, другите са си ОК, но плота е керамика + газ.
От мивката (SUPER BOWL) и смесителя съм най-доволен.
-
Благодаря за съветите.Да разбирам, че са качествени и да се моля ако нещо ще става да е в гаранцията :BigGrin.
Все пак е 5г.
-
Какъв плот си взел индукционен или керамичен и доволен ли си от него?
-
Цитат:
iveto
Хората не се ваксинират,защото ги е страх незнайно от какво...даже бойкотират ваксинационните центрове,незнам дали има друга дързава в Света,където това е възможно да се случи....
Не си купуват индукционни котлони,защото са малко по-скъпи от другите,и след това трябват и нови тенджери и тигани,и какво да правят старите 20-30 годишни такива?...да ги изхвърлят ли?...ми те ще изкарат още толкова поне..
Не си купуват фурни с пиролиза,защото при пиролитичното изгаряне се отделя лека миризма като на пържени картофки,иначе си търкат старите фурни с телената четка по 2 часа,и ползват силни препарати,които за си направо токсични,ама нема значение нали е ефтинджос!:Drinks:
Защо месиш пиролизата и индукционните котлони? Нещо общо има ли сравнението.
-
Цитат:
jhoro
Голям тюрлюгювеч си направил!
Защо да купувам скъп уред (индукционен), че после - и нови съдове? Дай смислен отговор!
Защо ми е тази фурна - с пиролиза, щом не се пече постоянно? А напоследък - много рядко. Печката пак си е чиста.
Сега съседите искат да слагат газ. Добре, ама пак ли да купувам печка, бойлер, отоплителен уред някакъв ..
Точно ти няма да си купиш нито едното,нито другото,така че не ми разсъждавай за живота като такъв!...:-memnon
- - - - - - - - - -
Цитат:
i486
Защо месиш пиролизата и индукционните котлони? Нещо общо има ли сравнението.
Разбира се че има общо сравнението,това че ти не го разбираш си е лично твой проблем!...