-
Re:Индукционни и керамични котлони: FAQ - избор ,обсъждане ,мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от detson
Здравейте всички и Весела Коледа ,ще се опитам малко да обясня.Индукционния котлон няма т.н.излъчване.Има излъчване в микровтлновата фурна/вълни с ниска дължина на вълната-микро вълни/.Котлона представлява един високочестотен трансформатор-всеки телевизор има поне два такива,компютрите по три броя.Първичната намотка на котлона е точно под стъклото.при поставяне на железен прибор има магнитчета на определени места по намотката и така се променя магнитното поле и електрониката включва котлона. Вторичната намотка се явява съда и тя представлява намотка с една навивка която загрява и то много. Примери - индукционния поялник , електрожена.Съдове - нищо специално , всички тенджери тави и др. от времето на бабите ни стават защото са чугунени и емайлирани. Сега вече има много които са специално за тези котлони. Вярно е че трябва да се лепи магнита за тях т.е. да са от желязо Fe затова са и феромагнитни. Неръждаемите в по голямата си част нестават.Има едни тигани Al с желязна решетка отлята с алуминия. Ефективност над 90% дори повече ,съда се загрява така няма пренасяне на топлина - другите видове котлони. Съда НЕТРЯБВА да е празен ,повярвайте почервенява и ще го повредите. Пробвал съм с всякакви ламарини и си червенеят яко. Дори най простия котлон има регулиране по мощност и температура ползвайте я тази опция. Купъвайте и не се притеснявайте за вредни лъчения, магнитните ветрове са по опасни :-memnon Ще се изплати много бързо, лошото е ,че като се свикне с бързината и после всички други котлони са като охлюви. Приятно готвене.
Напълно съм съгласен с колегата !!!
Всичко останало си е търговски трикове !!!
-
Аз имам от най-простите, тези от Метро двойните. Три години здраво готвене и не спира. Заслужава си. Като се скапе този, ще си взема цял плот.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Аз имам от най-простите, тези от Метро двойните. Три години здраво готвене и не спира. Заслужава си. Като се скапе този, ще си взема цял плот.
Вземи плот и почерпи,а този го мушни под MHIто.
-
Здравейте,
Искам да си купувам двойка индукционен плот за вграждане. Може ли да ми кажете по какво да го избирам? Ако може и някакви предложения да ми дадете. С индукционните плотове предполагам няма да има 3 зони както има примерно при керамичните? Или има? Защото в началото бях се спрял на керамичните и избора беше два котлона(?), единия с две зони и си викам и индукционния да е така ако може. Ако няма това колко проблем ще е?
Изобщо всякакво инфо ще ми е полезно, защото индукционен плот не съм ползвал досега.
Мерси :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Ами за тези пари как да не си заслужава. Само не го купувай от онези магазини с транспортните дефекти.
Защо ? Какво може да се прецака ? Дават няколко годинки гаранция ората. Преди 2 седмици взехме от "ударените" BOSH-ка печка с 4 индукционни котлона. Чисто нова, супер мазна, с труднозабележимо дерване, особено на фона на този метален цвят. Ще се въздържа от хвалбите по адрес на индукционните котлони, понеже по-горе е наблегнато на бързината и икономията с тях достатъчно.
В едно книжле за тенджери и тигани бяха написали минутите за затопляне на 1 л вода с различни котлони ( предполагам с еднаква консумация на ел. ток ) и индукционния водеше сериозно дори и газовия, предполагам поради това, че гозбата поема максимално количество топлина, а не се топли кухнята както при останалите видове котлони.
Тъй ще е тя в БГ - климки от "изхвърлените", др. битови ел. уреди от "надраните" :sad:
-
1 Прикачен файл(ове)
Онзи ден влизам в кухнята и намирам печката покрита с това миленце от баба :-memnon Много се цапала с отпечатъци от пръсти и половинката решила да предприеме нещо.... Не може да ѝ се нарадва милата още :))
-
Здравейте,
Знаете ли някаква алтернатива на Gorenje IT320AC? Нещо не мога да намеря из нета. Засега двойка индукционен плот мога да намеря само в electron.bg и само този стои добре. Някъде другаде може ли да се купи онлайн такъв плот?
Мерси :)
-
-
Това го гледах, но отпадна, защото не можах да си обясня малко над 100лв по-високата цена... Особено при положение, че е по-немощен от Горение-то...
-
Аз искам да попитам нещо. Тамън се бях засилил да взимам индукционни котлони за вграждане и прочетох, че хората с пейсмейкъри трябва да внимават. Баща ми е с пейсмейкър и ако има някакъв шанс да стане нещо, ще си карам със старите обикновени котлони. Някой знае ли нещо по въпроса?
-
Отговор: Re:Индукционни и керамични котлони: FAQ - избор ,обсъждане ,мнения
Има ли нещо вярно, че индукционните котлони не работят при ниски температури, трябва ми за балкона?
Какво представлява електрониката му?
-
Скромно се надявах поне някой да знае...:(
Дайте поне линкове към някои ръководства или поне имена-модели на котлони?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
GolemSmeh
Има ли нещо вярно, че индукционните котлони не работят при ниски температури, трябва ми за балкона?
Какво представлява електрониката му?
На теория не знам, на практика - ползвал съм на вила индукционен котлон в остъклен с винкел и единично стъкло балкон - работи без проблеми. Наистина, температурата там да е падала до 3-4 градуса, под нулата нямам наблюдения.
-
Отговор: Индукционни и керамични котлони: FAQ - избор ,обсъждане ,мнения
здравейте,
някой може ли да сподели мнение за следния плот GORENJE IT 310 BC - за тази цена бих очаквал топ качество, но не мога да намеря коментари относно плотовете на Gorenje като цяло.
мерси предварително
-
Отговор: Индукционни и керамични котлони: FAQ - избор ,обсъждане ,мнения
Аз имам един въпрос относно индукционен котлон, който е самостоятелен, т.е. преносим. От тези дето се продават в Метро, Кауфланд и др. по 80-100 лв.
На повечето минималният диаметър на задействане на котлона е 12см. Може ли някой да ме насочи откъде мога да намеря котлон, който да може да работи със съд с диаметър от 8-10 см. Трябва ми да си ползвам специалната кафеварка за индукционен котлон, но как са я проектирали, че дъното и е 8-9 см и не може да задейства индукцията.