Отговор: Re:Мелница за отпадъци
Имам мелачка Franke и съм доволен, но от известно време автоблокировката се включва безпричинно и машината спира.
Ако някой има идея за проблема нека сподели.
Отговор: Re:Мелница за отпадъци
Много са удобни тези мелници. Няколко години ползвах такава на Фабер, един път се развали още в гаранция, сменили са ми я с нова. Когато пак се развали реших да не я поправям, а да взема нещо наистина добро. При роднина видях тази мелница за отпадъци. В пъти е по-добра от старата и много по-тиха.
Относно мненията, че храната не е за изхвърляне, който разхищава храна, я разхищава и без мелачка.
Отговор: Мелница за отпадъци (диспозери) / FAQ - мнения, обсъждане
Да разбутам малко темата, понеже не е мърдала от 6 г.
Иска ми се да си монтирам диспозер на кухненската мивка. Четох обаче (поне за диспозерите на Тека), че е нужно мръсният канал да е на най-много 40 см от готов под, а моят е на 50 см. Според вас ще имам ли проблеми при това положение и какви? Има ли някой с мелница на мръсен канал по-висок от 40 см?
1 Прикачен файл(ове)
Сигурно ще стане, но може да се наложи да преправиш или премахнеш част от белите фитинги за да докараш нивото.
1 Прикачен файл(ове)
Моята Тека е с такъв канал, вързана е и миялната. Нищо не връща, ако затова се притесняваш.
Вече три години жената чака да се счупи за да я изхвърли :) Трябвало чат-пат да я чисти вътре и й било гадно...Някой горе е писал за солна киселина - ок ли е наистина и каква? Други идеи за чистене?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=36238&stc=1
Моята съм я вързал с гофра и няма ядове. За чистене затварям сифона, пълня мивката с 5-6 литра студена вода, после отварям сифона и пускам мелачката. Ако се прекали с количеството вода, почва да връща отгоре през преливника :lol:
Каналът е на 50см от готов под. Не знам как се озовал точно така, при положение, че първо беше направена ВиК и после подово,което тези с водата не знаеха колко точно ще е дебело. Нямам представа, когато правиш кухненските шкафове и плотове дали не можеш да ги направиш няколко сантиметра по-високи, за твое спокойствие. Да не ти изникне друг проблем тогава...Реално всички вкъщи сме доволни от мелничката, това за чистенето скоро ми го казаха. Гумите трудно се чистели
Цитат:
Първоначално публикувано от
blacksea
Т.е. на 50 см от пода е, така ли?
Има ли друга причина, поради която жена ти я чака да се спомине освен, че ѝ е гнусно да я чисти? Принципно доволни ли сте?
А за чистенето някъде бях чел, че става с един лимон, нарязан на парчета.
- - - - - - - - - -
И вашата ли е на над 40 см? Някакви проблеми? Изобщо полезен уред ли е или излишна глезотия?
Мелницата за храна е като бидето. Изглежда екзотична и ненужна, докато не свикнеш да я използваш. После се чудиш как си живял цял живот без нея.
Дали на някого от вас се е случвало да види при подмяна тръбите на мръсният канал след 4-5 години употреба на мелница ?
Никога не съм разбирал изхвърлянето на каквито и да е било отпадъци в мивката. Мисля че има определени за тази цел места.
Сигурно в Щатите на 5 години си сменят тръбите на мръсния канал. Мелницата си е идеалка. Нека се понатоватят малко и тези пречиствателни станции дето изградиха. Аман от смърдящи контейнери с хранителни отпадъци.
Цитат:
Първоначално публикувано от
espace
Сигурно в Щатите на 5 години си сменят тръбите на мръсния канал. Мелницата си е идеалка. Нека се понатоватят малко и тези пречиствателни станции дето изградиха. Аман от смърдящи контейнери с хранителни отпадъци.
Попитах дали сте виждали състоянието на тръбите след 4-5 години, а не че се сменят след толкова години. Както и да е, въпрос на избор. Не знам защо сте останал с впечатленито че в САЩ домакинствата ползват масово мелници за отпадъци.
Дайте снимки или обяснете, моля. Някакви препоръки? При мен след няма и 2 метра ф50 отива във Ф160 и после в канала на улицата