Вижте резултатите от анкетата: Каква марка диспозер ползвате ?

Гласували
7. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Blanco

    0 0%
  • Emerson

    0 0%
  • General Electric

    1 14.29%
  • Fagor

    0 0%
  • Franke

    2 28.57%
  • Pyramis

    2 28.57%
  • Teka

    2 28.57%
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 36
Like Tree6Одобрявам

Мелница за отпадъци (диспозери) / FAQ - мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #1

    Мелница за отпадъци (диспозери) / FAQ - мнения, обсъждане

    Кухненският HIDRO DISPOSER е най-удобният хигиеничен и екологичен метод за елиминиране на проблема с хранителните отпадъци. Бързо и лесно той ги смила и превръща в раздробени малки частички, които безпроблемно, за секунди се оттичат през сифонните тръби - директно в канализационната система за отпадни води.

    1.Защо кухненската мелница за отпадъци е необходима в съвременната кухня?
    Кухненският HIDRO DISPOSER е снабден с революционна система за безопасност – без каквито и да е режещи инструменти, и е най-удобният хигиеничен и екологичен метод за елиминиране на проблема с хранителните отпадъци. Бързо и лесно той ги стрива и превръща в раздробени малки частички, които безпроблемно, за секунди се оттичат през сифонните тръби - директно в канализационната система за отпадни води.

    2.Как можем да почистим кухненския диспозер бързо и лесно?
    Просто поставяте студен коктейл от натрошен лед и едро нарязан лимон в отвора на мивката. След това пускате студената вода, стартирате диспозера чрез пусковия бутон и всичко става идеално чисто и хигиенично.

    Повечето модели имат дистанционен бутон (може да се мести и лепи насам натам по плота и шкафовете). Можете дори с мокри ръце да си го пипате, понеже е пневматичен. А стандартният бутон се намира в шкафа под мивката и е малко по-неудобно.
    Могат да смилат и кости.
    Бланко има ножове, които кълцат, а Евролукс има дискове които стриват.

    Производители
    http://www.blanco.bg/
    http://www.gehousewares.com/
    http://www.insinkerator.com/en-us/Ho...s/Default.aspx
    http://www.fagor.bg/
    http://www.franke-bg.com/home.php
    http://www.pyramisgroup.com/
    http://www.teka.com/pages/home_international

    _________________________________________________
    _________________________________________________

    Някой ползва ли такова нещо? Полезна джаджа ли се явява или просто глезотия? Вкъщи са навити да вземем, но аз честно казано не намирам особен смисъл, а парите не са малко...
    За протокола: спрели сме се на този модел - http://electron.bg/product_info.php?products_id=19089

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    288
    #2

    Re:Мелница за отпадъци

    Ами ако си хвърляте храната в мивката вместо да я ядете, може и да има смисъл от мелница...

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #3

    Re:Мелница за отпадъци

    Провери дало имаш възможност да я монтираш. Има изисквания канала на каква височина да е. Другото е мивката да е с големия диаметър на калана. При мен се оказа, че канала ми е по-висок от колкото трябва.

    Виж тази:
    http://electron.bg/product_info.php?...C0%C4%DA%D6%C8
    Доста по мощна е и по-евтина.

    Има някаква грешка. Написали са 780W или 1/2 конска сила. Да ама половин к.с. е 372 вата. Явно информацията в този онлайн магазин е заблуждаваща.

  5. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #4

    Re:Мелница за отпадъци

    С монтажа няма проблем. Идеята ми беше по-скоро да разбера дали си заслужава да се взима подобно нещо за кухнята. Четох из други форуми как това едва ли не се явява най-полезния уред в една кухня... Някак ми е трудно да го повярвам и предвид, че въпросните post-ове четох най-вече в bg-mamma, реших да се допитам до вас, за някакво по-трезво мнение. Все си мисля, че перфектни в простотата си неща като обикновен сифон и канал нямат нужда от допълнително усложняване, което би могло да ми докара главоболия впоследствие.
    Иначе, благодаря и за link-a, който си дал, но моделът е без включен пневматичен бутон, който е към 100-тина лева, така че нещата се изравняват.

  6. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    396
    #5

    Re:Мелница за отпадъци

    имам такава мелница и наистина е предимство. почти няма значение какви хранителни отпадъци се слагат вътре - мели си наред. само не трябва да се забравя водата да е пусната. ако се появи лоша миризма(рядко, но се случва) просто хвърлям лимонена кора или портокалова кора вътре.

    ПС Виж каква е гаранцията, защото понякога моторите им горят. Моят съм го сменял 1 път.

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    359
    #6

    Re:Мелница за отпадъци

    Ползваме такава мелница от 3 години. Удобно е. Но не бих казал че е нещо без което не може. Намалява доста обема на отпадъците.
    Има неща които не може да мели. Това са основно влакнести храни. Обелки от банани, пресен лук и чесън. Иначе се справя без проблем с кости(свински), костилки и разни такива. Абсолютно задължително мивката да бъде с две корита и мелницата да бъде монтирана на помощното(по-малкото). Ужасно неудобство ще бъде да те е монтирана на единствения сифон.

  8.  
     
  9. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #7

    Re:Мелница за отпадъци

    Защо да е неудобство ако е на единствен сифон?!

  10. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #8

    Re:Мелница за отпадъци

    Както и да е, отказахме се.

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    359
    #9

    Re:Мелница за отпадъци

    Цитат Първоначално публикувано от Shmi
    Защо да е неудобство ако е на единствен сифон?!
    Мелницата се затваря с пластмасов капак който уплатнява доста плътно, за да няма миризми. Това означава, че при всяко пускане на водата трябва да отваряш капака. При отворен капак нямаш мрежа или нещо такова, което да те предпазва от попадане в мелницата на неподходящи предмети, лъжичка за кафе например.

  12. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #10

    Re:Мелница за отпадъци

    Ясно. Благодаря!

  13. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #11

    Re:Мелница за отпадъци

    Един ъпдейт и от мен. Виждам яко в БГ навлиза западния начин на живот. 3 неща ( за които се сетих за части от секундата) , които мразя от братята американци- сайдинг, гипскартон и мелачка за боклук. Неща непригодни за нашият начин на живот и все пак навлизащи някои бавно, но сигурно, други вече утвърдени.
    Защо някой би сложил мелачка за боклук на сифона на мивката в БГ ?! Сигурно за да облегчим работата на свръх модерните пречиствателни станции. Даже явно у нас има и екстра- невероятна цена !
    Няма проблем мивката да е с едно корито, има си едни предпазители, подобни на фуния, съставена от застъпващи се гумени ленти, които не позволяват на случайно попадане на каквото и да било директно във вътрешността на мелницата, но явно в БГ и др. иновации се инсталират аматьорски, с големи рискове - за части от секундата някой пръст може да стане на кайма( друг е въпросът какво ще търси тази ръка да бърка в сифона, но все пак обичаме да си попийваме). Това нещо ако не се плакне всеки ден така засмърдява, особено лятото се появяват виненки в най добрия случай, ако си надвесиш главата към мивката, все едно си залитнал към тоалета, не случайно хората го запушват с тапи. Единствения плюс, който признавам, е че ако поради безобразно напиване, кухнята е по-близко от тоалета, процедурата по облегчаването на стомаха обратно през хранопровода е доста по - лесна и хигиенична - няма пръски в страни и не трябва да вадиш твърдото съдържимо от цедката на обикновената мивка и килимът е спасен. Но само заради това - не си струва - рано или късно човек или престава да пие, или задобрява в това...
    Лично за мен раздаването на хранителните остатъци на котките, пумиярите и птиците е доста хуманен акт ( животните не се пропиват и наистина не могат да си изкарват сами прехраната, за разлика от просяците ) и чудесна отправна точка при възпитанието на едно дете( което няма баба и дядо на село ) към любов към животните и природата. При американчетата всичко бездомно( освен хората) се улавя и кастрира и ако след половин година в приюта никой не го хареса го " приспиват" Така че и да искаш, не можеш да нахраниш бездомно животно
    редакция: е, добре де, олях се с хуманността...

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    359
    #12

    Re:Мелница за отпадъци

    Доста странно да си изразяваш мнението към алкохола, просяците и уличните кучета в тема относно мелница за отпадъци.

    Ще се въздържа от други коментари, но за кучетата и котките не мога.

    Храненето на бездомни кучета и котки освен, че не е възпитателно, но не виждам и къде е хуманното в този акт. Това, че един път в седмицата даваш не едно куче шепа кокали да ли е достатъчно?
    Като искаш да възпитаваш детето в любов и грижа към животните, вземаш въпросния помияр у вас. Изкъпваш го и се грижиш за него като го храниш редовно, ваксинираш, обезпаразитяваш и т.н. Всичко друго е задоволяване на собствения ни егоизъм и самозалъгване колко сме човечни!!!
    Kx и kokovox харесват това.

  16. Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    156
    #13

    Re:Мелница за отпадъци

    В такъв случай да разбирам, че например обелки от краставици, домати, чушки и тн. деривати и остатъци Вие ги хвърляте не в контейнер, а на земята и чакате да се подхрани почвата
    За тези които не знаят мелничките кокали не мелят! Така, че природолюбителите пак ще могат да си хранят гнусните помияри, а за всички останали боклуци можете да ползвате мелничката.
    Единствената ми препоръка е да ползвате мивка с две корита.
    Moskov одобрява това.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,272
    #14

    Re:Мелница за отпадъци

    Цитат Първоначално публикувано от drecolli
    Мелницата се затваря с пластмасов капак който уплатнява доста плътно, за да няма миризми. Това означава, че при всяко пускане на водата трябва да отваряш капака. При отворен капак нямаш мрежа или нещо такова, което да те предпазва от попадане в мелницата на неподходящи предмети, лъжичка за кафе например.
    Това мнение общо взето е пълна глупост. Ползвам тази мивка:

    http://electron.bg/teka-super-bowl-m...&keywords=bowl

    ...и този диспозер:

    http://electron.bg/teka-melnitza-otp...EF%EE%E7%E5%F0

    Има както въпросния гумен капак, който не ползвам, така и решетка 1:1 с оригиналната на мивката, която се маха с 2 пръста, когато решиш да слагаш нещо в мелницата. През останалото време си ползваш мивката без никакво притеснение.

  18. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    759
    #15

    Re:Мелница за отпадъци

    Темата е почистена от ненужните постове!Ако желанието за чат и безсмислени мнения е твърде голямо,предлагам да си пишете на лични!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Слушалки FAQ / мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 14
    Последно: 24-01-22, 21:45
  2. Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
    От BURAN във форум Sony телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 27-12-18, 14:07
  3. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 18:32
  4. Отговори: 5
    Последно: 14-03-12, 22:23
  5. Samsung LCD-PDP / Faq , обсъждане , мнения
    От Ivan444o във форум Samsung телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 17-04-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе