Как да изберем тостер?

Ако искате всяка сутрин да си приготвяте бърза и вкусна закуска, то тостерът ви е много необходим. Нищо особено – препечен филийки! Но много хора смятат, че това е едно от най-вкусните неща на света! Тостовете могат да се ядат без нищо друго, да се направят на сандвич, да се поднесат с пържени яйца и т.н., всичко зависи от фантазията ви. Най-важното е, че не са необходими много време и усилия. Само трябва да изберете между голямото количество модели най-подходящия за вас тостер.

За да направите правилния избор, първо определете необходимия размер и вместимост. В зависимост от модела, тостерът може да бъде предназначен за 2 или 4 тоста. Това, разбира се, няма да ви попречи да изпечете една или три филийки за едно включване. Но ако семейството ви е голямо, е за предпочитане да изберете модел, който събира повече, за да не се налага да повтаряте една и съща операция многократно. Различните модели могат да бъдат с 1 или 2 отделения за филии.

Моделите с едно отделение са продълговати, филиите в тях се разполагат една до друга, без прегради. Тостерите с две отделения са по-компактни, филиите хляб се разполагат паралелно, разделени са с преграда. Ако избирате модел по формата, имайте пред вид, че повечето тостери за 4 филии са продълговати с 2 отделения.

Всички тостери имат термостат, с който може да се избере оптималния режим за изпичане и скоростта на печенето. Голямо предимство за тостера, е той да има електронно управление, което да контролира времето на изпичането на филиите. В противен случай вие ще трябва да следите филиите да не изгорят.

Производители
http://www.bosch-home.bg/
http://www.braun.com/ru/household/steam-irons.html
http://www.delonghi.com/bg_bg/agency/
http://www.gorenje.bg/
http://www.kenwoodworld.com/bg-bg/
http://www.monix.es/home.php
http://www.bg.moulinex.com/Pages/default.Aspx
http://www.philips.bg/c/toaster-breadmaker/171473/cat/
http://bg.russellhobbs.com/
http://www.taurus.es/home.php
http://www.tefal.bg/
http://www.ufesa.com/
http://www.vassilias.gr/html/page.asp?PageID=24&Lang=2


История
http://www.toaster.org/tmaster_history.html
http://www.toaster.org/museum.html
http://www.toastermuseum.com/

Устройство
http://wiki.ece.cmu.edu/ddl/index.php/Toaster