Скарата за печене на месо е ръждясала, какво да правя?
Здравейте,
въпросната скара седя доста години в мазата в фабричната си кутия.
Малко е ползвана, но е била прибрана непочистена:(
Сега реших,че ще я ползвам - извадих, я наръсих с обезмаслител, търках с гъбичка и телче, после я измих.
Оставих я на слънце /поне пече яко/, но установих, че е ръждясала.
Ето снимка на скарата!
Може ли да се ползва или е директно за боклука?А ако се почисти от ръждата напр. телена четка:)
Мерси!
Отговор: Скарата за печене на месо е ръждясала, какво да правя?
Ужас! Може и с ръждопреобразувател да я минеш. Ама по-добре я хвърли на боклука.
Може да се почисти, ама няма смисъл, вземи си нова.Иначе вземаш една телена камбана /било бронз, било стомана/, слагаш я на дрелката или флекса, каквото ти се намира, и за 5 минути си готов.
Ее, най-бързия форум!!!!!Благодаря!
Яд ме е понеже скарата почти не е ползвана, на практика е нова.Като излязоха скарите тип плоча, взехме, но нещо не сме доволни, та и нея толкова ползвахме, а и балкона ни не позволява особено. Преди известно време обаче ядохме едни пържоли точно на такъв тип скара /като ръждивата/ - страшно сочни, по-вкусно нещо не съм ял и затова реших да я извадя. Видях, че на доста места ползват точно този тип скара, явно това е най-добрия модел.
Щом казвате,че почистване не помага - явно ще я хвърлям, да се тровим с тая ръжда е малоумно:thumbdn:
Здравейте, Имам един въпрос по темата. Как се представя същия тип скара произведена с тръби от нераждавейка? И евентуално от къде може да се закупи? Понеже, вече три скари изхърлих като въпросната от снимката , поради ръждясването.
Аз снимката на колегата не съм я видял, понеже компа ми е служебен и има на доста сайтове защита, ама се сетих за каква скара иде реч.Те пържолките си имат и друга магия, не е само от скарата.Като начало една свястна пържола трябва да е дебела минимум 20-25 мм, поръсена само със сол и черен пипер и никога да не се начуква.Пече се първо на малко по-силна жар за запечатване, после на по-тих огън.Другото - предварително киснене и т.н. си е вече по желание.Иначе новите ел скари са жива мъка по принцип.Тънки тръби, ниска мощност на нагревателите, абе мъка.Най-доброто, което можете да направите за сочни пържолки е да си направите или поръчате една метална тава на крачета с дълбочина 10-15 см, да си купите чувал с дървени въглища, една телена скара от 3 лева от кварталния магазин и да ви е сладко.Аз поне така си пека такива неща, препоръчвам и на вас.
Все пак човека попита от къде да си купи качествена скара тип като моята.
Това с дървените въглища е ясно, но не всеки има възможност да пали, а и редовното ядене на месо, печено на дървени въглища е опасно.Прочети повече по темата.
Най-здравословна е електрическата скара.
И аз това викам, няма да намери качествена скара на нормални цени за в къщи.Качествени са профи скарите, ама цените там са съвсем други.А по въпроса за месото и въглищата имам близо 50 годишен опит и тия теории за вредните хранителни продукти, пръкнали се от въздуха хич не ме тревожат.:BigGrin
- - - - - - - - - -
Има скари хромникел, сравнително добри са, но мощността да е поне 2,5-3 кв за да има смисъл.
Технотата са пълни с най-различни модели.Обаче каквато и скара да си купи човек, след ползване трябва да се почиства с препарат за почистване на печки.
Тази скара може да се почисти както ти е написал Еди с телена четка и бормашина или ъглошлайф-става като нова. Освен това твоята не е ръждясала толкова много отгоре. След почистването, ако не се пробие някоя тръба, я включваш и намазваш хубаво със сланина и оставяш да пообгори. Ако искаш да си купиш нова се продават по магазините и струват 40-45 лв. От черни тръби са по евтини. Аз имах от черни тръби, която изкара 5-6 години. След това си купих от хром-никелови тръби и вече 7-8 години я ползваме. Този тип /тръбните/ скари са най-масово ползваните и за професионална употреба. Моята мисля е с мощност 2000 W, но може и да е 1600W, не съм сигурен, а сета не ми се разопакова да я гледам. Ето ти един линк, но съм ги виждал и по магазините. Просто трябва да внимаваш какво купуваш, че на външен вид не се различават. Обикновено цената е показател.
НЕРЪЖДАЕМА ЕЛЕКТРИЧЕСКА СКАРА 2400W - razli4ni - Онлайн магазин за електроника, стоки за бита и професионално кухненско оборудване.
@ SPSt
Благодаря! Точно това ми тябваше.
А за поддръжата винаги съм ги чистил с какви ли не химии(обезмаслители и др.) и дори и телена четка на дрелката, но може би това, че ги съхранявах на отворена тераса и ги използвах рядко им разказва играта. Но за съжаление жилището е малко с малки стаи.
Само аз ли знам, че скарата не трябва да почиства до блясък след употреба? В нашият край, обикновено като поистине се почиства с хартия, а преди следващото ползване минаваш грубо с телената четка, оставаш я да пообгори и мяташ мръвите.
Толкова са от неръждаема стомана, затова ръждясват. Днес гледах в една от големите вериги същите скари по 26 лева.
Скарата се чисти най-добре, като се търка с половин глава лук.След това нито залепва нещо, нито ти трябва специално чистене.
Ето от тук съм купил моята /направо от склада на фирмата/-оказа се 1600W. Върши чудесна работа в домашни или къмпингови условия. :)
ВИГА ООД | Електрически Табла, Пловдив | BUSINESS.bg
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
Joro711
Толкова са от неръждаема стомана, затова ръждясват. Днес гледах в една от големите вериги същите скари по 26 лева.
Май ги бъркаш двата щата. Има и от черни тръби, има и от неръждаеми. Тези дето си ги гледал са от черни.