2 Прикачен файл(ове)
Планетарни миксери и кухненски роботи.
Защо нямa тема за тези толкова важни кухненски играчки? Ето- точно преди Великден, аз, като дългогодишен ползвател на планетарни тестомесачки и фен на печива реших да сменям бъркалката. До момента ползвамhttps://forum.setcombg.com/attachmen...id=43505&stc=1,
но с него не мога да меся тесто, с повече от 600 грама бяло брашно. С този планетарен миксер се научих да забърквам тестата, но мисля, че е време да се кача на второ ниво... Първото, което направих, беше да потърся съвет в "майсторския форум"-сетком, но уви... съвети в този форум няма.... а колко жени искаха да си купят бъркалки за празника и да се хвалят с пухкави козунаци.. Та ето. Вече я има темата, свързана с производството на хляб и сладки печива. Споделете , моля Вашия опит с различни тестомесачки, миксери и роботи. Има бъркалки от ло 2-3 литра, до 40-50.. за професионална употреба. Има машинки по 3 килограма, но има и 20 килограмови. Има повече или по-малко пластмасови. Има и https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43506&stc=1
По-нататък и аз ще споделя какъв звяр купих и чакам да взема от куриера утре, за да му направя сефтето на тазгодишните козунаци. Ще обоснова избора си... като може би ще проследя и машинките, които аха-аха съм щял да купя, но нещо в логиката на покупката ме е спряло.
Отговор: Планетарни миксери и кухненски роботи.
Хлебопекарните имат функция месене. У дома това ползваме, че не остана място на плота :).
Отделно силно ограничихме хляб/тестени работи, че лято иде, ще трябва да се събличаме все пак по плажовете…:)).
1 Прикачен файл(ове)
Първото ми ниво беше хлебопекарна. Година след това я изхвърлих и купих Мулинекса. Вчера пристигна третата стъпка:https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43508&stc=1
Пекарните се чупят лесно, слаб им е мотора и са за малко тесто.
Климатикът ти струва почти колкото миксера:BigGrin
1 Прикачен файл(ове)
Това е един прекрасен уред, имам подобен на Тефал професионална серия и съм много доволен(този, който ти си купил ми изглежда по-солиден). Успех в направата на тестени изделия.
1 Прикачен файл(ове)
И аз използвам Ai за забавни снимки понякога, изглежда че дори производителя го прави за да покаже вътрешността на мотора и само заради това не бих го купил:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
casal
И аз използвам Ai за забавни снимки понякога, изглежда че дори производителя го прави за да покаже вътрешността на мотора и само заради това не бих го купил:)
Важното е , че аз съм доволен... Кой какво би купил и как си пие кафето не ме интересува. Това е огнен змей, човече..
Исках да кажа заобиколно, че тук все пак не е Фейсбук и се очаква дадена тема да е полезна за други, които я прочетат. Не го приемай за заяждане.
Напиши точния модел и нещо като ревю, и така ако някой потърси инфо преди покупка, да попадне на тази тема. Това е твой избор разбира се.
1 Прикачен файл(ове)
Верно . Сгреших... Това е все пак техническа страница.. Трябва да бъда полезен на хората . Марка и модел ProfiCook pc-km 1254. Голям иноксов 12 литров басан, който първо е малко плашещ, но в събота, след като размесих хубаво тестото, го оставих да втасва в него и тесто от 1300 г брашно го запълни догоре. Показвам фотография.https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43518&stc=1. Впоследствие от това тесто станаха 34 козуначета. Не съм ги теглил колко килограма добив имам. Може би следващия път. Една от най-големите екстри на това чудовище е наличието на две бъркалки за месене на твърдото тесто(за хляб, козунак, кайма.....). Машината бърка и изобщо не се замисля. Ако само ще бъркам, а после ще разпределям по други съдове за втасване, сигурно ще мога да разбъркам тесто от 2.5-3 килограма брашно. Електромоторът е много силен и не усеща натоварването. Производителят изтъква алуминиев корпус и метални зъбни колела, а и теглото на уреда говори за това- тежи над 12 килограма. Миксерът има лед дисплей за контрол на времето и скоростта на месене, според трите бъркалки- за тежко, за леко тесто и за белтъци, кремове, сметана. Споменах, че преди този съм ползвал друг миксер Moulinex Masteshef Compact и проблемът беше, че в 3,5 литровата купа можеше да се меси тесто от максимум 600 грама брашно, а за една хубава погача е нужно тесто от минимум 1000-1200 грама висококачествено брашно. Налагаше се за една питка да правя две дози тесто. Това наложи оптимизацията.. Естествено първо се надявах да мина тънко... Да купя планетарен миксер със 6-7 литрова купа. Оказа се, че пазарът е наситен с предложения, но тези навид стабилни машини имат пластмасови корпуси и дори зъбни предавки. Повечето имат ремъчни предавки, които след време се отпускат и почват да приплъзват. Тези планетарни миксери струват 170- 300 лева и тежат---- Внимание!!- 4-6 кг.. Проучването продължи доста време. Дори вече си мислех, че няма да имам нова бъркалка за този Великден... Когато ми излезе добра оферта. Не е тайна, че доста търговци в Бг внасят OUTLET уреди от разпродажби в белите страни. Един от тези търговци беше донесъл и моя ProfiCooc. Малко ме ядоса, че се кълнеше, че уреда е нов, а той впоследствие се оказа най-вероятно пробван и върнат. (в кашона книжката беше с разкъсана опаковка, а двойката бъркалки за тесто не бяха матови като нови, а лъскави)... но изборът вече беше направен.. Тогава реших да прескоча едно ниво и да взема 12 килограмовия змей. Имаше кратка консулттация с няколко изкуствени интелекта и в сряда вечерта го поръчах. Както споменах.. засега съм доволен... а и аз започнах да се уча да меся с домашна хлебопекарна(от малките- с една бъркалка). Краят на един вкус... - Началото на друг!
Е, това вече е друго, браво:)
Аз го намерих по снимките, но не го видях наличен у нас на пръв поглед. Каква е цената? За 8,5 кг тесто се води.
По едно време се чудих за някакви евтини в Емаг, но макар и да ги пишат по 1000 вата, пак били за малки количества като пекарните, а се очаква да са за повече.
Аз го взех(както казах) за 200 Евро от ръка, но в момента в Емаг има отлична цена за 10 литровия модел https://www.olx.bg/d/ad/nov-kuhnensk...arch%7Corganic. Ако бях изчакал, нямаше да се ядосвам на куфарни търговци и щях да си имам гаранция... но нямаше да съм правил козунак за Великден.
Това за 200 евро не го видях, но може и да съм пропуснал. Видях подобна цена в БГ сайт за разопакован, но нямаше наличност. В амазон.де го видях за 250 евро.
Друг по-малък модел мисля че срещнах за 270 евро в роден сайт. Без гаранция е рисковано за такова нещо, ако ще се ползва редовно, но вече си преценил.
Има доста ревюта в амазон и сигурно не е лош уред.
Тези цени са смешни за такъв звяр, заслужава си всеки евроцент. Аз моя Тефал Мастършеф професионална серия го чаках(около 3 години) в ЕМАГ да го намалят от 2400 лева на 600 преди повече от 5 години. Сега е 424,37 €.
https://www.tefal.bg/p/%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%B0-masterchef-grande-qb813d38/8010000205