Re:Помощ при избор на преносими компютри.
http://toplaptop.bg/laptopi/dell_lap...L00148_laptop/
http://promo.euromall.bg/ACER-Aspire...810T-13.3.html
Здравейте,
това е моят избор за лаптоп за сега, ако не подскажете нещо друго. Игри няма да се играят. Необходима е добра интернет връзка, skype, word,excel, музика, филми. Ще се ползва от студентка като единствен компютър. Мделите са два:
DELL Vostro1015 - 930.00 лв. - 15" (+2.16 кг, обещана гаранция/сервиз)
ACER Aspire Timeline 3810T - 1099.00 лв. - 13" (+ 1.6 кг., HDMI, 8 часа батерия) (-няма оптично устройство, -Linux?)
Това което знам, че трябва да има в лаптопите го знам само от този форум, но почти не разбирам техническите данни.
Много ми харесват килограмите на ACER и HDMI (за да гледам най-послед някой full HD филм на телевизора си), не знам това оптично устройство дали е толкова важно? Притесняваме и Linux-а. Може ли тук да се сложи ХР?
На DELL-а плюсовете съм ги изброила в скобите. Там ОС е Ubuntu Ed.Version 8.10 ?
Цената и на двата ми харесва предвид това, че ще се разнася из студентски град и по влакове и автобуси, и бъдещето му оцеляване е твърде неясно.
Ако ти трябва качество DELL, ако държиш на по добрите параметри ACER. Гаранцията на ACER e 12m. На DELL 36m.
Оптичното устройство е важно дотолкова, доколкото смяташ да използваш дискове(или да записваш) с навлизането на УСБ флашовете дисковете остават все повече и повече на заден план.
HDMI е супер щом имаш телевизор с 1920 x 1080p :)
Linux-a изобщо не трябва да те плаши а да те радва. Днешните дистрибуции са дори по user-frendly от Windows, да не говорим за липсата на вируси и т.н.
За разнасяне и т.н. бих си взел DELL с хубава чанта :)
Здравейте ! :) Колебая се между два модела лаптопи..... да ме посъветвате нещо :god Ето и въпросните два модела :))
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09050897
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055119
На Амилото процесора му е Т3200 на 2GHZ ако не се лъжа.... какво ще кажете вие... със сходни параметри са........ някой има ли моделите, чакам всякакви мнения и коментари са добре дошли :yahoo: :bravo :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от CX-65
Вземи си FUJITSU SIEMENS AMILO LI3710 разликата в цената е малка, а FUJITSU SIEMENS е по добрият от 2-та като характеристики и освен това има по голяма гаранция.
Цитат:
Първоначално публикувано от skd911
Вземи си FUJITSU SIEMENS AMILO LI3710 разликата в цената е малка, а FUJITSU SIEMENS е по добрият от 2-та като характеристики и освен това има по голяма гаранция.
Всички ме съветват за Леново, къде ги видя по-добрите параметри, като са с еднакви ?! Даже Леново е с по-хубав процесор. :)
Аз съм на мнение ,че трябва да проучиш как стои въпроса с гаранцията на Леново в България-сервиза.
Имам наблюдения от сервиза на FUJITSU SIEMENS.2 пъти съм носил там служебния и двата пъти бе готов след 24 часа.Веднъж смениха оптиката и веднъж дисплея -който бе по моя вина ,но мина пак за гаранционен.Ако и сервиза на Леново работи така не виждам причина да не ги избереш.
Не си вземай Lenovo.Средния и нискобюджетния им клас са с много лоша изработка.Никоя друга фирма ,производител на мобилни компютри, не дава гаранция от типа "90 дни гаранция на пантите и покритието" :081:.
Към днешна дата най-добро съотношение пари/параметри има в ACER 5738G, MSI GX623X-025EU.
Цитат:
Първоначално публикувано от CX-65
Всички ме съветват за Леново, къде ги видя по-добрите параметри, като са с еднакви ?! Даже Леново е с по-хубав процесор. :)
Процесорите са еднакви. Освен това FUJITSU SIEMENS има по голям екран. Гаранцията също трябва да се има предвид, една година е малко както и да го погледнеш.
Цитат:
Първоначално публикувано от shanto
Не си вземай Lenovo.Средния и нискобюджетния им клас са с много лоша изработка.Никоя друга фирма ,производител на мобилни компютри, не дава гаранция от типа "90 дни гаранция на пантите и покритието" :081:.
Към днешна дата най-добро съотношение пари/параметри има в ACER 5738G, MSI GX623X-025EU.
За ниския клас Lenovo съм съгласен.
Други добри марки според мен са MSI и ASUS.
Всичко купено от БГ е боклук.
Преки наблюдения.
На лап купен извън Бг, но и и в ЕС как може батерията след 3,5 г да държи 2о мин, а накупен от БГ след 12 месеца тотален срив.
Цитат:
Всичко купено от БГ е боклук.
Това е малко несериозно. :)Всичко опира до това за къде е произведен и колко струва.
Например бизнес класата на HP Elitebook са просто превъзходни, но цената им е от 2000 нагоре, също серията Lifebook на Fujitsu е желязна, но не е насочена към обикновения български потребител.
Всичко е въпрос на пазарна ниша, т.е. определени серии мобилни компютри просто са насочени към по-бедни прослойки и това е свързани с определени компромиси.
А за MSI CX600X какво мислите :) Говорим за магазините на Техномаркет, четох...... че марката MSI доста дефектирали и били проблемни съшо така и точно от тези технота, но все пак някой ако има моделчето да кже някоя дума, че мога да го взимам неска :ole На външен вид е добре, но батерията колко кара според вас :016: :taz
От вериги магазини Техномаркет и подобни никога, ама НИКОГА не си купувай компютър, ако не искаш да имаш проблеми със сервизното обслужване след това.Относно MSI -> MSI GX623X-025EU това е един от моделите, които са наистина безпроблемни почти и доста добре изработени.Най-хубавото при него е дисплея с една наистина добра резолюция за 15" лаптоп.
Цитат:
Първоначално публикувано от shanto
От вериги магазини Техномаркет и подобни никога, ама НИКОГА не си купувай компютър, ако не искаш да имаш проблеми със сервизното обслужване след това.Относно MSI -> MSI GX623X-025EU това е един от моделите, които са наистина безпроблемни почти и доста добре изработени.Най-хубавото при него е дисплея с една наистина добра резолюция за 15" лаптоп.
А най-лошото е ,че Техномаркет са вносителите на марката MSI.тоест ако опре до сервиз пак със тях ще имаш вземане даване.Аз също съм против покупката на компютър от Технотата.
То като се замисли човек от техното само чорапи може да си купиш без проблеми със сервиза..:) ма те май не продават чорапи така че...
Здравейте !
Интересува ме има ли някой преки впечатления от този модел на Gigabyte http://www.stealtech.org/?_cid=2&spid=13009 ?
Благодаря предварително !